Eliminați, dar cu capul sus!

Petrolul și-a încheiat aventura în această ediție a Cupei României, după o înfrângere la limită suferită într-un meci în care nu i-a fost cu mai nimic inferioară prim-divizionarei U Craiova 1948. Oaspeții s-au impus cu 1-0, unicul gol al întâlnirii fiind marcat de către Ondaan (52).

Deși își dorea să alinieze, așa cum anunțase, cea mai bună formulă contra Craiovei, Nae Constantin și-a văzut date planurile peste cap pe ultima sută de metri, unii dintre titularii constanți devenind indisponibili din cauza problemelor de natură medicală. „Căpitanul” Țicu, golgheterul Diarra sau Cebotaru, „metronomul” de la centrul terenului, n-au prins nici măcar „foaia”, văzând meciul din tribune, dar, chiar și așa, „11”-le de start al „lupilor” s-a ridicat la nivelul primului eșalon, de acolo de unde venea adversara din această seară.

Petroliștii au început curajos, împinși de la spate și de efervescența tribunelor, „Ilie Oană” reamintindu-și, cu această ocazie, de atmosfera de mare meci, iar Măzărache (6) a avut prima șansă, un șut de pe stânga, la colțul scurt, dar alături de bară. Saim Tudor (19), Vajushi (21) sau Măzărache (30) i-au încercat, mai apoi, vigilența tânărului Robert Popa, iar prima repriză s-a încheiat nedecis, după 45 de minute în care Craiova nu a pus prea multe probleme în ofensivă, italianul Compagno fiind neutralizat de pereche Lică-Huja.

Meciul s-a decis, însă, la șapte minute după reluare, atunci când trupa lui Adi Mutu a reușit o fază „șnur”, în care mingea a mers ca pe „ață” pe traseul Hugo Vieira-Compagno-Ondaan, ultimul dintre cei trei reușind să deschidă scorul cu un șut trimis, de la 16 metri, central, în colțul din dreapta lui Avram: 0-1! A fost reușita de care „alb-albaștrii” au avut nevoie pentru a tranșa calificarea, pentru că finalul, în ciuda unei presiuni a Petrolului, cu un șut peste transversală a lui Bratu (88) și o lovitură liberă, la ultima fază a întâlnirii, la care a urcat în careul advers inclusiv portarul Avram, nu a adus și golul egalizator, unul care, poate, ar fi fost meritat după modul în care s-au derulat ostilitățile.

Petrolul părăsește, cu capul sus, ediția 2021-2022 a Cupei României și rămâne, acum, să se concentreze pe lupta din campionat, acolo unde se află în fruntea ierarhiei după disputarea a șapte etape. Sâmbătă, de la ora 13.00, „lupii” merg la Dej, pentru jocul cu Unirea din localitate, meciul contând pentru runda cu numărul opt a eșalonului secund.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

Petrolul Ploiești – U Craiova 1948 0-1 (0-0)

Marcator: Ondaan (52).

Petrolul: Avram – Olaru (cpt), Lică, Huja, Manolache – Chindriș, Seto – Saim Tudor (65 Constantinescu), Vajushi (85 Buia), Măzărache (76 Bratu) – Jarovic. Antrenor: Nicolae Constantin.

U Craiova 1948: R. Popa – Negru, Paramatti, Diallo (cpt), Huyghebaert – Ondaan (73 Albu), Asamoah, Van Durmen, Bușu (73 Gajic) – Compagno, Hugo Vieira (81 Bălan). Antrenor: Adrian Mutu.

Au arbitrat: Horia Mladinovici (București) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Marius Marchidanu (Brăila).

Rezervă: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe).

Observatori: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Mihai Duras (Deva).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043