Eşec în primul test din Slovenia

FC Petrolul a disputat, în această după-amiază, primul joc de verificare din cadrul stagiului pe care îl efectuează în Slovenia, întâlnind formaţia bosniacă de prim eşalon FK Tuzla. Meciul s-a închiat cu victoria adversarilor, scor 2-1, Tuzla reuşind să înscrie golul decisiv în ultimul minut de joc.

Echipa lui Leo Grozavu a deschis cu o înfrângere seria jocurilor din Slovenia, un 1-2 cu bosniacii de la FK Tuzla. Un rezultat venit, aşa cum era uşor de intuit, după un meci de luptă, în care angajamentul fizic a primat în faţa spectacolului, dar care le-a oferit “galben-albaştrilor” posibilitatea unui test solicitant şi elocvent pentru acest moment al pregătirilor.

Petrolul a fost echipa care a controlat primele 45 de minute, Nica (9 – şut de la 16 metri, puţin alături), Chindriş (15 – şut din afara careului, peste transversală) şi Neziri (28 – reluare din careu, poziţie excelentă, peste poartă) ameninţând buturile adverse. Până la urmă, ploieştenii au trecut în avantaj, dar după un autogol, atunci când Efendic (38), în încercarea de a respinge din faţa lui Ciocâlteu, a prins un şut sănătos, nelăsându-i vreo şansă coechipierului său, Fejzic.

După reluare, raportul de forţe s-a mai schimbat, dar asta şi după ce “lupii” au rămas în inferioritate numerică, Velisar (55) văzând cel de-al doilea cartonaş galben, fără drept de înlocuire conform protocolului întâlnirii. Imediat, bosniacii au trecut pe lângă egalare, la “capul” lui Poturalioc (58), ce a ocolit de puţin buturile lui Bolboaşă, dar, în cele din urmă, Mitrovic (70) a restabilit echilibrul, tot cu o lovitură de cap, expediată din preajma careului mic, după o centrare venită de pe dreapta. Iar Kojic (89) a stabilit scorul final, cu o reluare din faţa porţii, la o lovitură liberă bătută tot de pe dreapta.

Pentru Petrolul urmează, acum, încă două zile de pregătire la baza de la Terme Catez, înaintea următorului joc de verificare, programat pentru sâmbătă, în compania prim-divizionarei slovene NK Krsko.

Ţigănaşu a debutat în tricoul “lupilor”

În meciul din această seară a jucat, în ultimul sfert de oră, şi Alexandru Ţigănaşu. Aflat în aşteptarea verdictului Comisiei de Recurs, în litigiul pe care îl are cu ultimul său club, Ţigănaşu s-a alăturat lotului “galben-albaştrilor” în cantonamentul din Slovenia şi urmează să semneze un angajament cu formaţia ploieşteană.

……………………………………………

FC Petrolul – FK Tuzla 1-2 (1-0)

Marcatori: Samir (38, aut)/Mitrovic (70), Kojic (89).

FC Petrolul: Bolboaşă (cpt) (63 Petrişor) – Olaru (77 Rusu), Antoche (67 Plămadă), Cazan (67 Ţicu), Velisar – Chindriş (46 Danci) – Cruceru (60 Ene), Ciocâlteu (70 Herea) – N. Popescu (67 Saim Tudor), Nica (36 Lambru, 70 Arnăutu), Neziri (75 Ţigănaşu). Antrenor: Leo Grozavu.

FK Tuzla: Fejzic – Efendic, Kostic, Kojic, Obradovic – Stojcev, Music, Stjepanovic –  Nurkic, Mahmutovic, Crnkic. Au mai jucat: Poturhalic, Ziljkic, Comor, Siranovic, Mitrovic, Stokic, Vukmirovic. Antrenor: Slobodan Starčević

 

Următorul meci

FC Voluntari vs FC Petrolul Ploiești

Stadion „Anghel Iordănescu”, Voluntari
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11737
21732
31730
41729
51725