Eşec la limită cu Drita Gjilan

Petrolul a pierdut, la limită, jocul de verificare disputat, astăzi, cu KF Drita Gjilan, campioana din Kosovo impunându-se cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat, în debutul întâlnirii de către nigeriano-americanul Kyrian Nwabueze.

Aşa cum era de aşteptat, “lupii” au avut parte de un test cât se poate de solicitant în compania unei echipe care a evoluat, în acest sezon, în preliminariile Champions League şi Europa League. Cum specificul meciurilor din această perioadă presupune ca jucătorii aflaţi în lot să aibă parte de cât mai multe minute petrecute pe teren, Mugurel Cornăţeanu a schimbat în totalitate primul “11”, aliniind, astăzi, formula care jucase ultima jumătate de oră cu FK Belasica.

Iar startul partidei a fost unul ce le-a aparţinut “lupilor”, Rusu (2) ratând o ocazie imensă, atunci când a rămas singur doar cu Rexhepi, însă a şutat în portarul kosovarilor. Imediat, Malakian (4), liber în marginea careului mare, a avut şansa unui şut periculos, dar n-a reuşit să-l surprindă pe Rexhepi, după care a ieşit la rampă atacantul lui Drita, nigeriano-americanul Kyrani Nwabueze. Prima dată, după ce i-a lăsat în urmă pe fundaşii petrolişti, driblându-l şi pe Bolboaşă, Nwabueze a intrat în unghi şi n-a mai avut tărie în şut, astfel încât Ţicu (6) a ajuns şi a respins de pe linia porţii, însă, doar câteva zeci de secunde mai târziu, atacantul de culoare a mai sprintat o dată singur spre buturile ploieştene, de data aceasta fără să-i mai lase vreo speranţă lui Bolboaşă. Şi tot Nwabueze (22) a fost aproape de desprindere, cu un lob de la peste 20 de metri, la care balonul a întâlnit bara porţii ploieştene!

Până la pauză, raportul ocaziilor mari s-a echilibrat, “lupii” fiind aproape de egalare la o fază “lucrată”, pe stânga, de către Malakyan, continuată de o reluare din mijlocul careului a lui Rusu (27) şi încheiată cu o nouă paradă salvatoare a lui Rexhepi.

După reluare, Petrolul a fost echipa care a avut iniţiativa, a controlat jocul dar, din păcate, nu a reuşit să şi restabilească egalitatea. Robert Moldoveanu (64) a fost cel mai aproape de gol, atunci când, după o pasă venită de la Marinescu, a trimis, din 8-10 metri, alături de poartă, iar, cu un sfert de oră înainte de final, Marinescu a pătruns pe stânga, însă a şutat paralel cu linia porţii.

S-a terminat, astfel, 1-0 pentru Drita, după un joc care, însă, le-a prins bine petroliştilor, în ciuda deznodământului final. Altfel, de remarcat ar fi şi că, în acest meci, Mugurel Cornăţeanu nu l-a putut folosi pe Sergiu Arnăutu, cel care, la antrenamentul de dimineaţă, a suferit o uşoară accidentare şi a fost, astfel, menajat.

Următorul joc al “galben-albaştrilor” se va disputa marţi, 5 februarie, în compania formaţiei sud-coreene Ansan Greeners.

FC Petrolul – KF Drita Gjilan 0-1 (0-1)

Marcator: Nwabueze (7).

FC Petrolul: Bolboaşă – Olaru (60 Borţa), Ghinga (cpt) (60 Sarris), Ţicu (60 Cazan), Ţigănaşu (72 Ţicu) – Puşcaş (60 Chindriş) – Saim Tudor (60 Rusu), N. Popescu (60 Marinescu), Malakyan (60 Kozoronis), Ştefănescu (60 Stoica) – Rusu (45 Moldoveanu). Antrenor: Mugurel Cornăţeanu.

KF Drita: Rexhepi – Osmani, Limani (cpt), Gerbeshi, Leci – B. Shabani, Krasniqi – Vulcaj, X. Shabani, Neziraj –  Nwabueze. Au mai jucat: Ramadani – F. Shaqiri, Mustafa, A. Krasniqi, F. Krasniqi, Burba, Livoreka, Berisha, Haliti Antrenor: Shpetim Duro.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043