Eşec umilitor la Timişoara!

Petrolul a călcat din nou greşit, iar prima înfrângere suferită în 2019, pe terenul lui ASU Politehnica Timişoara, îi depărtează serios pe „galben-albaştrii” de obiectivul promovării. ASU s-a impus cu scorul de 3-0, prin „dubla” lui Mera (8, 35) şi golul lui Ursu (88).

Petrolul a mers la Timişoara conştientă că doar o victorie o ţine cu şanse la fel de mari în lupta pentru promovare. Obiectivul era, astfel, clar, însă startul partidei a lăsat loc de interpretări, pentru că defensiva ploieşteană s-a clătinat la un corner de pe stânga al gazdelor, iar Mera (8) a reluat cu capul, din mijlocul careului, mingea „muşcând” din transversală înainte de a intra în plasă.

Tot după un corner, bătut însă de pe partea opusă, Politehnica a avut şansa să-şi dubleze avantajul, dar, de această dată, Mera (10) a trimis peste poartă, iar Petrolul a ieşit cu greu din primul sfert de oră, abia după aceea începând să ameninţe buturile adverse.

Puşcaş (22) a avut şansa egalării, cu un şut de la 16 metri, la care Scutaru a respins de pe linia porţii mingea „mângâiată” de portarul Murariu, dar atunci când „lupii” păreau să-şi fi recăpătat busola a venit o nouă lovitură: din nou corner de pe stânga, din nou Lungu n-a ajuns la centrare, din nou Mera (35) a câştigat duelul aerian cu Sarris şi a înscris din 8 metri, lateral dreapta! Iar pană la pauză nu s-a mai schimbat nimic pe tabelă, asta şi pentru că mingea a refuzat să intre, din nou, în poarta gazdelor, la o fază la care Moldoveanu, rămas singur, a şutat în blocajul lui Murariu, iar Arnăutu a reluat, din preajma punctului cu var, în bara din stânga goalkeeperului gazdelor!

Cu povestea meciului scrisă, în mare parte, în primele 45 de minute, repriza a doua rămânea una în care orgoliul „galben-albaştrilor” ar fi trebuit să intre în funcţiune şi să schimbe istoria unui eşec dureros. Din păcate, însă, n-a fost loc pentru o întoarcere miraculoasă de scor, pentru că atacurile petroliştilor, lipsite de luciditate şi de consistenţă, s-au năruit încă de dinainte de a deveni cu adevărat periculoase, aşa încât Politehnica n-a avut mari emoţii în a-şi conserva avantajul.

Iar atunci când golul părea ca şi înscris, a intervenit miraculos Murariu, la o lovitură de cap a lui Arnăutu (72) expediată din 2-3 metri, semn că prestaţia slabă s-a legat şi cu o doză de ghinion, suficient cât Petrolul să se depărteze serios de visul promovării. Şi ca tabloul umilinţei să fie complet, Ursu (88) a dus scorul la proporţiile unuia de neprezentare, Politehnica câştigând, perfect meritat, un joc în care Petrolul nu a arătat ca o candidată la Liga I.

Urmează, acum, meciul de sâmbăta viitoare cu Universitatea Cluj (18.30, „Ilie Oană”), cel devenit, de acum, cu adevărat unul al ultimei şanse.

ASU Politehnica Timişoara – FC Petrolul Ploieşti  3-0 (2-0)

Marcatori: Mera (8, 35), Ursu (88).

ASU Politehnica: Murariu – Motreanu (61 Jurj), Mera (cpt), Scutaru, Cherecheş – B. Vasile, Ignea – Manea (83 Bedea), Ursu, M. Ene – Cr. Ene (89 Vidrişan). Antrenor: Cosmin Petruescu.

FC Petrolul: Lungu – Borţa, Ghinga, Sarris (46 N. Popescu), Ţicu – Bucşa, Puşcaş  – Rusu (63 Saim Tudor), Marinescu (cpt), Moldoveanu (73 Ştefănescu) – Arnăutu: Antrenor: Mugurel Cornăţeanu.

Au arbitrat: Sergiu Popa (Aiud) – Florian Alexandru Vişan (Galaţi) şi Daniel Vlase (Galaţi).

Arbitru de rezervă: Mircea Ardelean (Arad).

Observatori: Teodora Albon (Cluj Napoca) şi Dumitru Paraschiv (Drobeta Tr. Severin).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043