Fără scuze!

Petrolul a pierdut meciul cu Luceafărul Oradea şi se depărtează tot mai mult de obiectivul propus. Gazdele s-au impus meritat, cu scorul de 3-1 (2-0), după un joc în care au avut două penaltiuri, şi pe care ploieştenii l-au terminat cu doi oameni în minus, Borţa şi Marinescu fiind eliminaţi.

Petrolul îşi juca, la Oradea, una dintre ultimele şanse de a rămâne în cursa promovării. Din ce în ce mai departe de zona în care se distribuie biletele pentru primul eşalon, „lupii” erau, astfel, obligaţi să câştige pe terenul Luceafărului, o echipă încă cu emoţii în ceea ce priveşte retrogradarea. Iar startul meciului dădea de înţeles faptul că elevii lui Gigi Mulţescu erau conştienţi de importanţa momentului, având prima mare şansă să deschidă scorul, atunci când Robert Moldoveanu (6), singur la 7-8 metri, l-a luat la ţintă pe portarul amfitrionilor.

Imediat, Marinescu (7) l-a obligat pe Moga să respingă în lateral, cu un şut expediat de la 20 de metri, dar, din acel moment, a urmat o cădere inexplicabilă în jocul „galben-albaştrilor”. Şi astfel, după două ratări mari ale orădenilor, trecute în contul lui Dulca (14) şi Prejmerean (22), inevitabilul s-a produs, defensiva petrolistă oferindu-le adversarilor tradiţionalele, de acum, „cadouri”. Puşcaş l-a faultat în careu pe Dulca şi i-a dat şansa lui Vasile Pop (25) să înscrie după ce ratase în primă fază penaltiul, dar a urmărit şi a reluat în plasă balonul respins de Bolboaşă, iar tânărul George Paraschiv (28) a majorat avantajul localnicilor, cu o lovitură de cap, din faţa porţii, după o centrare venită, de pe dreapta, de la Roşu.

„Lupii” au părut că reintră în joc imediat după pauză, pentru că MOLDOVEANU (47) a redus din diferenţă cu un şut plasat, de la 16 metri, lateral stânga, la colţul lung, dar continuarea s-a lăsat aşteptată. Marinescu şi ceilalţi n-au putut să imprime un ritm care să-i apropie periculos de poarta adversă, iar lucrurile s-au lămurit definitiv aprope de intrarea în ultimele zece minute. Dulca a pătruns cu o lejeritate dezarmantă pe partea stângă şi, după o serie de driblinguri, a fost faultat în faţa porţii de către Borţa, acesta văzând şi cartonaşul roşu. Penaltyul a fost transformat fără emoţii de către Preoteasa (79), iar, din acel moment, era clar că doar un miracol ar mai putea întoarce soarta meciului.

Şi cum, evident, n-a fost loc de aşa ceva, Petrolul a plecat învinsă de pe terenul Luceafărului, iar odată cu acest eşec şi-a compromis, în mare măsură, şi şansele la promovare. Etapa viitoare, „galben-albaştrii” vor juca tot în deplasare, cu CS Mioveni (marţi, 23 aprilie, ora 19.30).

Luceafărul Oradea – FC Petrolul 3-1 (2-0)

Marcatori: V. Pop (25), Paraschiv (28), Preoteasa (79, penalti)/Moldoveanu (47).

Luceafărul: Moga – Wanya (25 Lu Yuefeng), Yabre, Oros, Kevin Mohamedja (75 Nemeş) – Roşu, Preoteasa, Prejmerean, Al. Dulca –  Paraschiv, V. Pop (68 Băican). Antrenor: Cristian Lupuţ.

FC Petrolul: Bolboaşă – Borţa, Ghinga, Puşcaş, Ţigănaşu – Malakyan (29 Chindriş), Bucşa (70 Ştefănescu) – Saim Tudor, Marinescu, Moldoveanu – Arnăutu. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Au arbitrat: Iulian Călin (Ştefăneşti-Argeş) – Gabriel Stroe (Piteşti) şi George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel).

Observatori: Dan Monea (Aiud) şi Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Cartonaşe roşii: Borţa (78), Marinescu (86).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043