FC Hermannstadt – FC Petrolul 2-1/ Învinși la ultima fază!

Hermannstadt rămâne cu titlul neoficial de revelație a sezonului, după ce ne-a învins în ultimul minut al prelunigirilor partidei de la Mediaș. Golul lui Ionuț Stoica (90+3) a fost cel care a făcut diferența, asta chiar dacă, în prima parte, petroliștii punctaseră de două ori, însă doar reușita lui Irobiso (29) s-a contabilizat în dreptul lor, pentru că, anterior, Seto (10) își înscrisese un autogol de toată frumusețea!

La aproape o lună și jumătate distanță de la ultima înfrângere suferită în Superliga, în meciul din etapa a doua, disputat la Arad, formația noastră a cunoscut, din nou, gustul eșecului! Seria celor șapte partide consecutive în care „lupii” au fost neînvinși, și de-a lungul căreia au adunat 17 puncte, s-a încheiat la Mediaș, practic la ultima fază a meciului, atunci când fundașul central al gazdelor, Ionuț Stoica, a marcat golul victoriei sibienilor.

Ghinionistul de serviciu al zilei a fost, însă, mijlocașul japonez al Petrolului, Seto Takayuki! În debutul partidei, la o pasă primită, de la Huja, undeva la 17-18 metri de propriile buturi, Seto a încercat să joace „acasă”, doar că o execuție teoretic simplă, și care în 999 de cazuri din 1000 i-ar ieși perfect, s-a transformat într-un autogol spectaculos! Niponul a lovit greșit balonul, dându-i o boltă perfectă, direct către vinclu, iar Vâlceanu n-a mai avut nicio șansă să salveze!

Sibiul a primit, astfel, un cadou nesperat pentru a începe meciul în avantaj, și a fost aproape să-și dubleze avantajul la șutul lui Paraschiv (14), care a izbit transversala! Apoi, însă, Petrolul a început să-și construiască, pas cu pas, revenirea, și a venit golul egalizator, Irobiso (28) înscriind cu un vole lateral, după un corner bătut, de pe dreapta, de către Jair!

1-1 a fost scorul pauzei și așa părea să rămână până la final, pentru că partea a doua s-a jucat sub semnul echilibrului, Până spre ultimele minute, atunci când Hermannstadt a găsit resurse să se arunce în atac, a beneficiat de câteva cornere consecutive și, la ultimul dintre acestea, bătut din dreapta, Stoica a câștigat duelul aerian cu adversarii săi, a reluat cu capul, mingea l-a „șters” pe Seto și s-a dus în plasă!

A fost, astfel, cea de-a treia înfrângere a elevilor lui Nicolae Constantin din acest sezon, în urma căreia formația noastră ajunge pe poziția a patra a ierarhiei. Vineri, de la ora 21.00, vom juca, din nou, pe „Ilie Oană”, cu Farul Constanța, echipă care, dacă va câștiga jocul din această etapă cu FC Argeș, va veni la Ploiești din postura de ocupantă a fotoliului de lideră!

Foto: Valentin Macrea (www.sportpictures.eu).

FC Hermannstadt – FC Petrolul 2-1 (1-1)

Marcatori: Seto (10, autogol), Stoica (90+3)/Irobiso (29).

Hermannstadt: Muțiu – Butean, Bejan, Stoica, Opruț –Sota Mino, Biceanu (80 Răuță) – P. Petrescu (cpt) (67 Balaure), Alhassan, Oroian (46 Iancu) – Paraschiv (80 Buhăcianu). Antrenor: Marius Măldărășanu.

Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Huja – Borța (82 Pashov), Dumitriu (66 Cebotaru), Seto, Jair, Țicu (cpt) – Irobiso (82 Măzărache), Grozav (57 Ivanovski). Antrenor: Nicolae Constantin.

Cartonașe galbene: Sota Mino (55), Alhassan (76)/Tamaș (90+1), Măzărache (90+2).

Au arbitrat: George Găman – Alexandru Cerei și Daniel Mitruți.

Rezervă: Andrei Antonie.

Arbitru VAR: Szabolcs Kovacs.

Arbitru AVAR: George Neacșu.

Observatori: Adrian Comănescu (pentru arbitraj) și Cătălin Popa (pentru organizare).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043