FC Hermannstadt – FC Petrolul / Duelul revelațiilor startului de sezon

Două vechi cunoștințe, din ediția trecută a eșalonului secund, Petrolul și Hermannstadt se întâlnesc, mâine, la Mediaș, în duelul revelațiilor actualului sezon din Superliga. Partida va începe la ora 15.00, fiind transmisă de către DigiSport, PrimaSport și OrangeSport.

De o parte se află o echipă sibiană neînvinsă în cele opt meciuri disputate pe prima scenă, iar dincolo Petrolul, care vine după șapte jocuri consecutive în care nu a cunoscut înfrângerea și ocupă ultimul loc al podiumului! Pe băncile rivalelor de mâine sunt doi prahoveni, foști colegi de echipă, buni prieteni și chiar rude, Marius Măldărășanu și Nicolae Constantin, artizanii parcursului aproape fără greșeală pe care îl au cele două nou-promovate!

Va fi un meci contra unei echipe pe care o cunoaștem bine, pentru că ne-am întâlnit de trei ori în campionatul trecut. Hermannstadt poate că este o supriză pentru multă lume, dar nu și pentru mine, pentru că îl știu foarte bine pe <<Măldă>>, știu cât muncește și câtă pasiune pune tot în ceea ce face”, a prefațat Nicolae Constantin duelul de la Mediaș. „Mi-aș dori ca noi să fim primii care îi învingem în acest campionat, dar va fi un meci foarte, foarte greu! Sibiul nu a făcut multe transferuri, practic are un singur jucător nou în primul 11 față de cei care au evoluat și sezonul trecut, și este o echipă care știe ce are de făcut atât defensiv, cât și ofensiv. Au o apărare bună, dar și un atac la fel de bun, cu un atacant în formă, Paraschiv, care scoate maximum din fiecare fază și, evident, trebuie să-i arătăm o atenție deosebită. Dar, o să vedem ce se va întâmpla, pentru că niciun meci nu seamănă cu altul”, a mai spus tehnicianul „galben-albaștrilor”.

Despre jocul de mâine a vorbit și fundașul central Bart Meijers, unul dintre jucătorii Petrolului care s-a aflat pe teren în toate meciurile disputate în acest sezon, dar și în duelurile din ediția trecută de campionat. „Sigur, va fi un meci greu, pentru că întâlnim o echipă care nu a pierdut în acest sezon și vine după două victorii cu echipe puternice, FC Argeș și Universitatea Craiova. Dar și noi suntem încrezători și vom merge acolo ca să luptăm și să câștigăm! Acesta este obiectivul nostru principal”, a spus Meijers, cel care a vorbit și despre relația cu colegii săi din defensivă și despre cum se simte în sistemul cu trei fundași centrali propus de către Petrolul în acest sezon. „Îmi place sistemul, pentru că îți oferă o mai mare siguranță, e mai simplu pentru noi, ca fundași centrali! Apoi, cu Marian Huja am avut o relație exelentă sezonul trecut, acum este și mai bună, iar Tamaș a venit cu multă experiență! Ne ajută foarte mult, ne îndrumă în teren, este un adevărat lider și avem ce să învățăm de la el”, a mărturisit Meijers.

Fără să aibă probleme de lot, revenind și Ivanovski, suspendat în confruntarea precedentă, petroliștii au plecat, astăzi, spre Mediaș, pentru partida ce se va disputa mâine, de la ora 15.00.

Mai jos, declarațiile complete ale conferinței de presă, pe FCP TV.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043