FC Hermannstadt – FC Petrolul/ Cu promovarea pe masă!

Mâine seară, la Mediaș, Petrolul are șansa să închidă, definitiv, lupta pentru promovare, o victorie obținută în fața ocupantei poziției secundele, FC Hermannstadt, fiind echivalentă cu asigurarea, matematică, a locului în primul eșalon. Partida va începe la ora 20.00, fiind transmisă de către Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Patru puncte în ultimele trei etape, asta avem de apărat pentru a obține promovarea în primul eșalon. Calculele, care țin cont, evident, de rezultatele pe care FC Hermannstadt și Universitatea Cluj le vor înregistra în acest final de sezon, sunt multe, dar există o variantă care ne deschide automat ușa către primul eșalon încă de mâine: victoria la Mediaș! Trei puncte obținute pe terenul sibienilor înseamnă, matematic, promovarea, indiferent de ce se va întâmpla în ultimele două etape!

Gândul că ecuația poate fi rezolvată de mâine seară îndeamnă, astfel, la optimism, acesta fiind și sentimentul cu care “lupii” pornesc spre orașul transilvănean. “O să ne recuperăm bine, ne mobilizăm, mergem să facem un meci bun și să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. Suntem în stare să facem puncte și să promovăm direct, în aceste trei meciuri care ne-au mai rămas de disputat”, a spus, imediat după remiza cu CSA Steaua, antrenorul Nicolae Constantin. “Trebuie să facem o analiză și să mergem la Hermannstadt cu un moral foarte bun. Trebuie să spargem gheața!”, l-a completat, tot atunci, Eugeniu Cebotaru.

Delegația petrolistă a plecat, astăzi, către Mediaș, după antrenamentul pe care l-a efectuat, la ora prânzului, la Ploiești. Nicolae Constantin a convocat 22 de jucători pentru această partidă, urmând ca mâine să se decidă asupra celor 20 care vor figura pe raportul oficial. Există și două absențe certe, acelea ale “căpitanului” Valentin Țicu, suspendat după eliminarea din jocul cu CSA Steaua, și golgheterului Sory Diarra, cu sezonul încheiat din cauza accidentării suferite la Cluj.

Partida de mâine, de la Mediaș, va începe la ora 20.00, iar biletele vor costa 5 lei, cele rezervate suporterilor Petrolului putând fi procurate de la fața locului. Întâlnirea va fi transmisă pe Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Întâlnirea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Marian Barbu (Făgăraș) – Florin Păunescu (Rm. Vâlcea) și Ionuț Marius Bobe (București). Arbitru de rezervă va fi Szabolcs Kovacs (Cărei), iar că observatori au fost delegați Nicolae Grigorescu (Timișoara) și Viorel Lolea (Reșița).

Matematica promovării

Teoretic, „lupii” au la îndemână toate variantele posibile pentru a ajunge în primul eșalon:

– 0 puncte obținute în ultimele trei etape (58 puncte la final) = promovare, dacă Universitatea Cluj (54 de puncte în momentul de față) nu obține mai mult de patru puncte în meciurile ce i-au mai rămas de disputat (deplasare la Steaua, acasă cu FC Hermannstadt, deplasare la Chiajna);

– 1 punct în ultimele trei etape (59 puncte la final) = promovare, dacă Universitatea Cluj câștigă, până la final, maxim 5 puncte, sau FC Hermannstadt (56 de puncte acum; meciuri cu Petrolul, acasă/ deplasare la Cluj/ cu Steaua, acasă) maxim 3 puncte;

– 2 puncte în ultimele trei etape (60 puncte la final) = promovare, dacă Universitatea Cluj nu obține 7 puncte în ultimele trei etape, sau FC Hermannstadt 5 puncte;

– 3 puncte în ultimele trei etape (61 puncte la final) = promovare, dacă Universitatea Cluj nu câștigă toate cele trei jocuri ce i-au mai rămas de disputat, sau FC Hermannstadt nu obține 6 puncte;

– 4 puncte în ultimele trei etape (62 puncte la final) = promovare matematică, pentru că, în această situație, Universitatea Cluj ne-ar putea depăși doar cu trei victorii, și ar ajunge la 63 de puncte, iar Hermannstadt ar putea acumula, cel mult, 6 puncte, și va totaliza 62 la finalul campionatului. Iar, la egalitate, primul criteriu de departajare este acela al punctelor cu care fiecare echipa a încheiat sezonul regular, situație în care Petrolul va avea câștig de cauză în fața ambelor contracandidate.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043