Un punct câștigat la Mediaș! Mai avem nevoie de cel mult trei și mergem în Liga 1!

Că a fost sau nu a fost penalti, că a fost sau nu a fost ofsaid, nici nu mai contează! Statistica va reține doar scorul consemnat la Mediaș, 1-1, rezultat care ne duce cu un pas în Liga 1. E punctul care ne ajută să rămânem pe primul loc și să ne facem propriile calcule pentru promovare, fără să ne pese de rezultatele contracandidatelor.

Era important să nu pierdem pe terenul lui FC Hermannstadt și, probabil de aceea, Nae Constantin a propus un sistem inedit, cu trei fundași centrali prezenți în formula de start. „Știam că sunt periculoși la faze fixe, aveam nevoie să stăm bine pe centrul defensivei”, avea să recunoască, după meci, tehnicianul „lupilor”, și se poate spune că, în această formulă, elevii săi au reușit să-și țină la distanță adversarii. Dar numai până aproape de finalul primei părți, atunci când Pârvulescu a alunecat în careu, a pus mâna pe Oroian, nu atât de tare cât să-l doboare, dar suficient cât să-l determine pe „centralul” Marian Barbu să dicteze, cu mare ușurință, lovitură de pedeapsă! Petrișor Petrescu, abia intrat pe teren în locul lui Balaure, accidentat, a transformat penaltiul, iar pauza a venit cu Sibiul în avantaj și cu multă îngrijorare în vestiarul Petrolului, în condițiile în care Hermannstadt era cu o mână pusă pe fotoliul cuvenit liderului eșalonului secund.

La cabine a rămas un fundaș central, Lică, a intrat, în schimb, Jarovic să se bată cu apărătorii Sibiului, și Petrolul a revenit la sistemul clasic, 4-2-3-1, împingând jocul spre buturile adverse. Gazdele au încercat să dea lovitura pe contraatac, Paraschiv a fost aproape, dar Meijers (60) l-a blocat cu un efort incredibil și a menținut speranțele vii în tabăra petrolistă. Și pentru că era nu doar păcat, ci chiar nedrept, ca, după 20 de etape, să coborâm de pe primul loc, SETO (67) a adus egalarea cu un șut direct expediat de la 18 metri, mingea trecând, înainte de a ajunge în plasă, printre picioarele lui Măzărache, stârnind protestele gazdelor, care au invocat o poziție de ofsaid. Arbitrul a arătat centrul terenului, tabela s-a transformat în 1-1 și așa a rămas până la final, „lupii” rezistând asaltului de final al amfitrionilor.

Astfel, după ante-penultima etapă din play-off, Petrolul conduce în clasament, cu 59 de puncte, urmată de Universitatea Cluj și FC Hermannstadt, ambele cu 57. Pentru noi, lupta pentru promovare sperăm, și trebuie!, să se termine luni, atunci când, pe „Ilie Oană”, va veni Concordia Chiajna, într-un meci ce va începe la ora 17.30. O victorie ne va fi suficientă pentru a merge, matematic, în Liga 1, astfel încât să nu ne mai intereseze rezultatul din meciul de a doua zi, dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt.

Așadar, luni, cu toții pe stadion! Să fie sărbătoare!

Foto: www.sportpictures.eu

FC Hermannstadt – FC Petrolul 1-1 (1-0)

Marcatori: P. Petrescu (43, pen)/Seto (67).

Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica (cpt), Opruț – Mino Sota – Balaure (40 P. Petrescu), Alhassan (62 Năstăsie), Biceanu (77 Buhăcianu), Oroian (62 Bucuroiu) – Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărășanu.

Petrolul: Avram – Lică (46 Jarovic), Meijers, Huja – Pîrvulescu, Cebotaru (cpt), Seto, Velisar – Constantinescu (62 Bratu), Măzărache (87 Pashov), Cioiu (62 Tucaliuc). Antrenor: Nicolae Constantin.

Au arbitrat: Marin Barbu (Făgăraș) – Florin Păunescu (Rm. Vâlcea) și Ionuț Marius Bobe (București).

Rezervă: Szablocs Kovacs (Carei).

Observatori: Nicolae Grigorescu (Timișoara) și Viorel Lolea (Reșița).

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043