FC Petrolul – AFK Csikszereda 1-0/Un gol, trei puncte și sus, pe podium!

Greu, dar meritat! O expresie venită din vremurile de pionierat ale cronicilor sportive, dar care și-a găsit, pe deplin acoperire, în ceea ce s-a întâmplat, în această seară, pe „Ilie Oană”. Petrolul a avut mult de furcă până când a reușit să străpungă defensiva harghiteană, a întâmpinat și un arbitraj potrivnic, dar golul „căpitanului” Laurențiu Marinescu (82) a făcut, în cele din urmă, diferența pe tabela de marcaj.

Într-o perioadă în care nu există timp nici pentru respirat, cu meciuri din trei în trei zile, petroliștii și-au continuat seria victoriilor, obținând, în această seară, punctele care îi duc pe podiumul clasamentului la zi al eșalonului secund. Partida cu AFK Csikszereda n-a fost nici pe departe o formalitate, ciucanii opunând o rezistență dârză, iar succesul s-a conturat pe final, atunci când mingea trimisă, cu capul, de către MARINESCU (82) a găsit, cumva, drumul spre plasa porții apărate de către Gyenge.

Până atunci, am asistat la o primă repriză în care elevii lui Stoican n-au mai avut, parcă, „furia” din etapele precedente. Csikszereda s-a „închis” bine și a căutat să „muște” pe contraatac, iar Avram a avut în două rânduri emoții mari, la șutul-centrare al lui Pinter (6) și la mingea trimisă, cu pământul, de la mare distanță de către Kalman (8). Replica ploieșteană a venit destul de timid, rezumându-se la o dominare teritorială dar fără mari șanse de gol, așa încât la cabine s-a intrat de pe poziții de egalitate, 0-0.

Partea secundă a început cu o oportunitate importantă a vizitatorilor, dar Avram l-a blocat, în situație de „unu la unu” pe Hodgyai (52), ploieștenii înțelegând că trebuie să facă un pic mai mult în atac pentru a-și trece toate cele trei puncte în cont. Iar Blănaru (75) a reușit să deschidă scorul, doar că, incredibil!, mingea a fost scoasă din poartă de semnalizarea strâmbă a asistentului Truță, cel care, pentru un ofsaid numai de el văzut, l-a determinat pe centralul Cătălin Buși să anuleze golul!

Din fericire, insistența petroliștilor a dat, în cele din urmă, roade, iar golul lui Laurențiu Marinescu a adus bucuria pe „Ilie Oană” și a mai pus un plus la moralul de care au atâta nevoie elevii lui Flavius Stoican în acest final de an extrem de încărcat.

Petrolul bifează, astfel, cea de-a treia victorie consecutivă și urcă pe locul trei în clasament, înaintea partidei pe care sâmbătă, de la ora 11.00, o va juca, în deplasare, cu CSM Reșița. Apoi, marți, 12 noiembrie, echipa noastră va reveni pe propriul teren, pentru confruntarea cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu (ora 19.30).

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

 FC Petrolul Ploiești – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 1-0 (0-0)

Marcator: Marinescu (82).

FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Munteanu (61 Ștefănescu), Marinescu (cpt), Cioinac, Gavrilă (79 Bratu) – Younes, Arnăutu (57 Blănaru). Antrenor: Flavius Stoican.

AFK Csikszereda: Gyenge – Palmeș, Csonka, Lalic, Majzil – E. Gonzalez (cpt), Kalaman (64 Takacs) – Erdei, Bara, Pinter (80 Vereș) – Logon (46 Hodgyai). Antrenor: Valentin Suciu.

Au arbitrat: Cătălin Buși (Rm. Vâlcea) – Alexandru Mihăilă (Rm. Vâlcea) și Marian Truță (Băbeni – Vâlcea).

Arbitru de rezervă: Marius Naidin (Pitești).

Observatori: Andrei Simion (București) și Petre Radu (București).

Cartonaș roșu: Csonka (89).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs CSA Steaua Bucureşti (On time)

Stadion Ilie Oană
Liga 2

Clasament

LocClubMPct
11027
21024
31023
41022
51021