FC Petrolul – AFK Csikszereda/La o victorie de podium!

Petrolul speră să bifeze o premieră în acest sezon, și anume să lege trei victorii consecutive în campionat. După succesele, de pe „Ilie Oană”, cu Concordia Chiajna și ASU Politehnica Timișoara, „lupii” au nevoie de un rezultat pozitiv și în restanța cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, pentru a-și continua urcușul către partea superioară a clasamentului. De altfel, trei puncte câștigate în această seară ar echivala cu ocuparea poziției a treia în ierarhia la zi a Ligii 2 Casa Pariurilor.

Dacă, în debutul sezonului, „Ilie Oană” părea a fi o zonă minată pentru Flavius Stoican și elevii săi, în ultimele trei jocuri terenul propriu a redevenit un avantaj pentru „găzari”. Daco-Getica, Concordia și ASU Poli au plecat învinse de la Ploiești, iar „lupii” speră să mai adauge trei puncte la zestrea din clasament și după confruntarea cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. O victorie ar însemna și un progres până pe locul trei, într-un clasament care așteaptă și desfășurarea numeroaselor restanțe pentru a-și arăta o față cât mai fidelă.

Dincolo de toate, ne dorim cu toții să asistăm la un spectacol fotbalistic care să respecte spiritul și valorile fair-playului, și să nu avem parte de manifestări discriminatorii sau de altă natură, care ar putea aduce prejudicii clubului nostru.

Pentru această confruntare, petroliștii au intrat, conform obiceiului, cu o zi înainte în cantonament, iar aseară au efectuat o ultimă repetiție pe „Ilie Oană”. În lotul lui Flavius Stoican sunt aceleași vechi indisponibilități, Walace da Silva și Alexandru Zaharia fiind accidentați, în rest neexistând probleme de natură medicală sau legate de suspendări.

Partida dintre FC Petrolul și AFK Csikszereda va începe la ora 17.45, urmând să fie condusă de către o brigadă alcătuită din Cătălin Buși (Rm. Vâlcea) – Alexandru Mihăilă (Rm. Vâlcea) și Marian Truță (Băbeni – Vâlcea). Arbitru de rezervă va fi Marius Naidin (Pitești), iar ca observatori au fost delegați Radu Petre (București) și Andrei Simion (București).

Cine sunt adversarii

Având o vârstă considerabilă, în condițiile în care a fost înființat în 1904, clubul din Miercurea Ciuc a fost revitalizat în ultimii ani, ca urmare a încheierii parteneriatului cu Puskas Akademia FC (Ungaria), într-un proiect ce s-a bazat pe înființarea unei academii de fotbal.

Astfel, ca urmare a infuziei, umană și materială, venite din Ungaria, AFK Csikszereda a urcat treptele fotbalului românesc, iar în această vară a reușit să promoveze în eșalonul secund. Asta după ce, sezonul trecut, atinsese cea mai importantă performanță a istoriei sale, anume calificarea în sferturile de finală ale Cupei României (ediție 2018-2019), acolo unde harghitenii pierdeau, după loviturile de departajare, în fața lui Dinamo.

Avându-l pe bancă pe Valentin Suciu, un fost jucător al Petrolului în urmă cu mai bine de zece ani și, totodată, cel care a dus-o pe Sepsi Sf. Gheorghe până în primul eșalon, Csikszereda nu a avut un start de campionat tocmai reușit, ocupând poziția a 14-a, cu patru victorii, tot atâtea remize și cinci înfrângeri. În jocurile din deplasare, ciucanii au obținut doar trei puncte, în victoria de pe terenul Sportului Snagov, de subliniat fiind și faptul că lotul pregătit de către Valentin Suciu este împănat cu jucători străini, tehnicianul având sub comandă șapte fotbaliști din Ungaria, doi din Spania, un muntenegrean și un britanic.

Lot de jucători:

Portari: 21. Damir Ljuljanovic (27 ani, Muntenegru); 23. Daniel Bordas (29 ani, Ungaria); 33. Szilard Gynge (19 ani).

Fundași: 2. Raul Palmes (23 ani); 3. Adrian Majzik (Ungaria, 25 ani); 4. Simo Csongor (20 ani); 5. Szilard Mitra (33 ani); 14. Istvan Berne (31 ani); 15. Bonifac Csonka (23 ani, Ungaria); 16. Richard Aszalos (19 ani); 24 Slobodan Lalic (28 ani, Serbia); 53. Akos Fodor (22 ani, Ungaria).

Mijlocași: Antal Barna (19 ani); Lvente Bara (19 ani); 6. Eder Gonzalez (23 ani, Spania); 7. Norbert Pinter (27 ani, Ungaria); 8. Veres Szilard (24 ani); 10. Soufiane Jebari (25 ani, Spania); 11. Szilard Magyari (21 ani); 13. Csuros Attila (25 ani, Ungaria); 19. Marius Corbu (17 ani); 22. Norbert Barta (19 ani); 26. Csiadi Beko (18 ani); 96. Carlo Erdei (24 ani); 97. Szilard Kalman (22 ani); 99. Martin Takacs (21 ani, Ungaria).

Atacanți: 7. Raul Julia (24 ani, Spania); 9. Romaric Lagon (27 ani, Marea Britanie); 17. Barna Bajko (35 ani); 20. Tamas Becze (19 ani); 57. Laszlo Hodgyai (28 ani).

Antrenor: Valentin Suciu.

Următorul meci

FC Voluntari vs FC Petrolul Ploiești

Stadion „Anghel Iordănescu”, Voluntari
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11737
21732
31730
41729
51725