Legăm victoriile: 1-0 cu ASU Politehnica!

FC Petrolul a bifat cel de-al treilea succes consecutiv pe teren propriu, 1-0 în fața lui ASU Politehnica Timișoara, unicul gol al întâlnirii fiind marcat de către Sergiu Arnăutu, în minutul 26. Marți, de la ora 17.45, formația noastră va evolua, din nou, pe „Ilie Oană”, în restanța cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

O primă repriză excelentă și o a doua cu câteva „turbulențe”, cam așa ar putea fi descrisă evoluția petroliștilor în jocul câștigat, astăzi, pe „Ilie Oană”, în fața bănățenilor de la ASU Politehnica. Elevii lui Stoican s-au impus la limită, 1-0, însă impresia a fost aceea a unui scor nu tocmai conform cu realitatea de pe teren, în condițiile în care s-au irosit, din nou, multe ocazii.

Primele 45 de minute s-au rezumat, practic, la o dominare totală a petroliștilor, oaspeții reușind cu greu să treacă de jumătatea terenului. Revenit pe teren după ce a ratat câteva meciuri din cauza unei accidentări, „căpitanul” Laurențiu Marinescu a dat semnalul asediului, cu un șut de la 25 de metri, deturnat cu greu, în corner, de către Mario Contra (15). Câteva minute mai târziu, voleul lui Cionac, trimis din afara careului, a „survolat” transversală, iar presiunea a dat roade când încă nu trecuse prima jumătate de oră a întâlnirii: Marinescu a șutat de la 22 de metri, lateral stânga, spre colțul scurt, iar ARNĂUTU (26) a deviat decisiv, lăsându-l fără replică pe Contra.

Până la pauză s-a jucat, în continuare, doar la o singură poartă, însă Younes (34 și 37) n-a găsit ținta cu două lovituri de cap, iar Gavrilă (40), scăpat singur pe dreapta după o pasă excelentă a lui Younes, l-a evidențiat pe Contra. A venit, apoi, faza la care centralul Claudiu Marcu a trecut cu vederea un henț evident comis de timișoreanul Cherecheș în propria suprafață de pedeapsă, pentru ca, în prelungirile primei părți, ASU Politehnica să aibă prima și ultima ocazie importantă a meciului, atunci când Axente a trimis, pe spate, cu capul, dar mingea a lovit transversala porții apărate de către Avram!

Superioritatea „lupilor” s-a menținut și după reluare, dar au existat și momente de precipitare, care au făcut ca finalul de meci să nu pară unul tocmai liniștit. Putea fi o victorie clară, dacă vreuna dintre oportunitățile create ar fi fost concretizate și pe tabela de marcaj (în minutul 75, în aceeași fază, Marinescu a trimis în bară, iar Younes a reluat peste poarta goală!!), dar nici emoțiile date de către timișoreni n-au fost foarte mari, Avram fiind pus la încercare doar la șuturile de la distanță trimise de către Manea (60) sau Axente (82).

S-a terminat 1-0 și, ce e mai important, obiectivul a fost îndeplinit, pentru că victoria cu ASU Politehnica, fie ea și la limită, îi aduce formației noastre trei puncte în clasament, extrem de importante în perspectiva seriei de „foc” ce urmează, cu încă opt meciuri rămase de disputat până pe data de 7 decembrie.

Marți, din nou pe „Ilie Oană”: FC Petrolul – Csikszereda Miercurea Ciuc, ora 17.45

Pentru Petrolul urmează o nouă întâlnire pe teren propriu, marți fiind programată să se desfășoare partida restantă cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Întâlnirea va începe la ora 17.45, iar biletele se găsesc la casa stadionului „Ilie Oană”, deschisă duminică în intervalul 08.00-16.00, luni între 09.00-19.00, iar marți până la startul confruntării.

După jocul cu formația harghiteană, „lupii” vor evola, sâmbătă, de la ora 11.00, la Reșița.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

FC Petrolul Ploiești – ASU Politehnica Timișoara 1-0 (1-0)

Marcator: Arnăutu (26).

FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Gavrilă, Marinescu (cpt) (88 Sîrghi), Cioinac, Munteanu (61 Mihăescu) – Younes, Arnăutu (81 Meza Colli). Antrenor: Flavius Stoican.

ASU Politehnica: M. Contra – Jurj, Scutaru (cpt), Coadă, Cherecheș – Dros, B. Vasile (46 Zabun) – D. Radu (79 C. Popescu), Ignea, Schieb (14 Manea) – Axente. Antrenor: Antonio Foale.

Au arbitrat: Claudiu Marcu (Constanța) – Florin Iacob (Constanța) și Erchian Ionus (Medgidia).

Arbitru de rezervă: Ana Maria Terteleac (Berceni – Ilfov).

Observatori: Constantin Pintilie (Rm. Vâlcea) și Ionel Popa (Pașcani).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043