FC Petrolul – AFK Csikszereda/ Nevoia de revanșă!

Petrolul revine, mâine, pe „Ilie Oană”, pentru confruntarea cu AFK Csikszereda, contând pentru etapa a treia a eșalonului secund. Partida, ce se va disputa de la ora 19.00, a fost prefațată, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă (aici, pe FCP TV), de către antrenorul principal Nicolae Constantin și de mijlocașul Eugen Cebotaru.

Cu trei puncte adunate după primele două etape, Petrolul speră să-și sporească zestrea din clasament după jocul de mâine seară, cu AFK Csikszereda. O confruntare cât se poate de dificilă, „lupii” nelăsându-se amăgiți de faptul că ciucanii au pornit slab în acest campionat, cu două înfrângeri.

„Ne așteaptă un meci cu o echipă bună a campionatului. Un club solid, care a plecat, acum câțiva ani, din eșaloanele inferioare, a ajuns în Liga a 2-a, iar sezonul trecut s-a calificat în play-off și, la nivel de juniori, a câștigat un titlu național! Din punctul meu de vedere, pe Csikszereda o vedeam chiar ca pe una dintre favoritele la promovare, iar faptul că a pierdut primele două meciuri nu trebuie să ne inducă în eroare și să credem că vom avea o misiune facilă. Din contră, nu ne avantajează deloc faptul că nu au niciun punct, pentru că, în mod sigur, vor veni la Ploiești deciși să-și vândă cât mai scump pielea! Sperăm, însă, să facem un joc bun, iar la final să punem cele trei puncte în dreptul nostru, în clasament”, a spus Nicolae Constantin. Tehnicianul „galben-albaștrilor” speră ca echipa pe care o pregătește să fi învățat din greșelile meciului trecut, pierdut la Metaloglobus. „Am făcut analiza acelui joc, am văzut ce am greșit și de ce nu am reușit să venim cu puncte de acolo. Poate că nu am fi meritam să câștigăm acel meci, dar, cu siguranță, nici nu meritam să-l pierdem! Dar, nu trebuie să stăm să ne plângem, suntem bine acum, lăsăm în urmă ce a fost și ne concentrăm pe ce avem de făcut. Nu mi-e frică de nimeni ci, așa cum am mai spus, doar de noi, pentru că doar noi putem greși și le putem face adversarilor munca ușoara”, a completat Constantin.

La rândul său, Eugen Cebotaru a mers pe aceeași linie, a prudenței, dar și a încrederii. „Ne așteaptă un meci dificil, cu o echipă matură, bine organizată. Am văzut primele lor două partide, cu Steaua și cu Astra, în care au pierdut la limită, după ce, însă, au dominat și au avut ocazii foarte mari, deci rezultatele nu au fost conforme cu ceea ce s-a întâmplat pe teren. Va fi un meci cu miză mare, poate și cu o încărcătură psihologică în plus, pentru că am pierdut în etapa trecută și suntem datori, acum, să câștigăm toate cele trei puncte! Trebuie să gestionăm foarte bine fiecare moment din meci, să nu facem greșeli și să fim tari din punct de vedere psihic”, a spus mijlocașul moldovean, cel care a avut un mesaj și pentru fani. „Avem mare nevoie de suporteri, fiindcă ei ne dau putere și ne împing de la spate. Îi rugăm să vină și să ne susțină, pentru că avem cu toții același obiectiv, să vedem echipa în Liga 1! Este foarte important să fim uniți și îi așteptăm în număr cât mai mare pe stadion!”, a concluzionat Cebotaru.

Partida de mâine va începe la ora 19.00. Biletele se găsesc on-line, pe www.entertix.ro (aici), dar și la casa stadionului „Ilie Oană”, ce va fi deschisă, în ziua jocului, de la ora 09.00. Așa cum se știe, accesul pe stadion le este permis persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de tratament, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore (rezultate eliberate de laboratoarele autorizate), precum și celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-COV-2 (cu prezentarea documentelor medicale doveditoare).

Pentru cei interesați, în ziua meciului vor fi organizate două puncte de testare rapidă, începând cu ora 16.00, la intrarea Tribunei 2 (st. Mihai Bravu) și în zona casei de bilete (Peluza „Ilie Oană”, str. Alexandu Vlahuță), costul unui test fiind de 20 de lei.

În conformitate cu noul Protocol Medical pentru desfășurarea competițiilor, aprobat de către Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal, în data de 13 august, minorii sunt exceptați de la obligativitatea testării!

Vă reamintim că o parte a încasărilor rezultate din vânzarea biletelor va fi direcționată către o cauză umanitară, pentru ajutorarea micuțului Bogdan Ioan. Detalii găsiți aici.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs AFC Hermannstadt

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
1922
2819
3817
4915
5913