FC Petrolul – CFR 2-5/Fără replică în fața campioanei

Petrolul nu i-a făcut față campioanei, CFR câștigând detașat meciul disputat, luni seară, pe „Ilie Oană”. Ardelenii s-au impus cu 5-2, scorul căpătând proporții după pauză, atunci când s-au marcat șase dintre cele șapte goluri ale întâlnirii!

Cu multe probleme de efectiv, pe lângă suspendările lui Meijers și Papp apărând, la ultimele antrenamente de dinaintea jocului, și accidentarea lui Moldoveanu, „lupii” n-au putut să spere la prea multe în confruntarea cu campioana ultimelor cinci ediții. Iar calculele hârtiei, cele care o dădeau pe trupa lui Dan Petrescu drept favorită, s-au respectat, CFR-ul arătând, din nou, ca o echipă ultra-pragmatică, una capabilă să înscrie de cinci ori din cinci ocazii avute!

Prima repriză n-a fost una deloc rea pentru elevii lui Florin Pîrvu, cu atât mai mult cu cât s-au și văzut nevoiți să alerge după egalare încă din startul partidei, în condițiile în care oaspeții au deschis repede scorul, Deac (11) trimițând în plasă un balon respins de către Leitner după un șut al lui Krasniqi. Imediat, Grozav (12) a trecut pe lângă golul de 1-1, „șeptarul” Petrolului nereușind să găsească ținta, cu o lovitură de cap, la o centrare a lui Borța, pentru ca, aproape de pauză, celălalt golgheter al „lupilor”, Irobiso (40), să rateze și el o ocazie mare, atunci când, lansat într-o cursă spre buturile adverse, a fost blocat, în momentul șutului decisiv, de plonjonul la sacrificiu al lui Burcă!

Totul avea să se năruie, însă, în prima jumătate a reprizei secunde. „Galben-albaștrii” au avut 24 de minute de „black-out”, în intervalul 49-73, iar Birligea (49), Janga (66) și Maglica (73) au dus scorul la un neverosimil 0-4! E drept, golul doi venit și după un posibil henț al lui Birligea, fază la care, însă, „centralul” Găman nu a avut nimic de obiectat nici după ce a mers la VAR, chit că impresia generală a fost aceea că, înainte de a șuta spre poartă, jucătorul CFR-ului a atins balonul cu cotul!

Veniți de pe bancă, Bratu (77 – șut de la 10 metri, lateral dreapta, după o pasă excelentă de la Budescu) și Purtic (82 – șut frumos, de la 25 de metri, lângă bara din stânga lui Scuffet) au mai îndulcit, un pic, amarul unei înfrângeri drastice, dar diferența a rămas, oricum, una consistentă, în condițiile în care și campioana a mai înscris o data, prin Boateng (80).

Pentru formația noastră, locul opt în clasamentul Superligii, cu 33 de puncte, urmează încă două partide, în această săptămână, cu echipe care vor continua competiția în play-off, FCSB (joi, ora 20.00, „Arena Națională”) și Universitatea Craiova (duminică, ora 15.30, „Ilie Oană”).

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.ro).

FC Petrolul – CFR Cluj 2-5 (0-1)

Marcatori: Bratu (77), Purtic (82)/Deac (11), Birligea (49), Janga (66), Maglica (73), Boateng (80).

FC Petrolul: Leitner – Pashov (64 Bratu), Achim, Mathaus – Borța (70 Doua), Dumitriu (64 Budescu), Seto (81 Purtic), Jair, Țicu (cpt) – Irobiso, Grozav (81 Tucaliuc). Antrenor: Florin Pîrvu.

CFR: Scuffet – Braun, Kolinger, Burcă, Camora (cpt) – Deac (70 Maglica), Boateng (81 Cvek), Muhar (81 Hoban), Krasniqi (70 Yeboah) – Janga, Birligea (57 Petrila). Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonaș galben: Boateng (64).

Au arbitrat: George Cătălin Găman – Mircea Grigoriu și Stelian Slabu.

Rezervă: Lucian Rusandu.

Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan.

Arbitru AVAR: Adrian Vornicu.

Observatori: Marcel Savaniu (pentru arbitraj) și Ion Cățoi (pentru organizare).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043