FC Petrolul – CSA Steaua/ Miza doar pe victorie!

Patru meciuri au mai rămas de disputat până la finalul play-off-ului eșalonului secund, iar Petrolul mai are nevoie de șase puncte pentru a putea face pasul către Liga 1. Duminică, de la ora 14.30, pe „Ilie Oană” vine CSA Steaua, iar „lupii” vor aborda întâlnirea cu un singur gând, acela al obținerii unei victorii care să-i aducă extrem de aproape de obiectivul propus.

Nicolae Constantin și elevii săi au lăsat în urmă partida de la Cluj, asumându-și greșelile făcute în Ardeal dar și sperând să nu le mai repete în meciurile ce au mai rămas de disputat din acest campionat. „A fost supărare, a fost tristețe, dar trebuie să trecem peste ceea ce s-a întâmplat. Așa e la fotbal, nu ai timp să stai și să te plângi, să te lamentezi, pentru că imediat vine următorul meci. Obiectivul nostru este să promovăm și trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi ca să-l atingem!”, a spus Nicolae Constantin, prefațând duelul de duminică, cu CSA Steaua. „Va fi un meci foarte important, nu doar că este primul, ci pentru că acum există și o încărcătură mai aparte. Ne apropiem de final și mai sunt patru jocuri din care trebuie să scoatem cel puțin șase puncte ca să promovăm. Sunt sigur că vor fi mulți spectatori, mă aștept ca stadionul să fie aproape plin, și trebuie să dăm totul și să câștigăm meciul acesta. Trebuie să fim capabili să obținem trei puncte, duminică, și să facem, astfel, primul pas către realizarea obiectivului”, a mai afirmat tehnicianul „galben-albaștrilor”.

La rândul său, fundașul stânga Mihai Velisar a fost de părere că „trebuie să luăm cele trei puncte puse în joc duminică, pentru ca, apoi, în ultimele trei etape, să mai obținem încă trei pentru a fi matematic în prima ligă. Am încredere în colegii mei, sunt sigur că va fi un stadion plin și că publicul ne va împine de la spate. Sunt crescut la Petrolul, știu ce înseamnă un meci contra Stelei și trebuie să avem o atitudine bună și să găsim cele mai bune soluții pentru a învinge! Aștept ca suporterii să vină în număr cât mai mare, să ne susțină, pentru că, acum, avem nevoie de ei mai mult ca niciodată!”

Declarațiile complete pe FCP TV (aici și aici)

Fără Diarra! Revin Țicu și Dragoș Gheorghe!

Din păcate, după meciul de la Cluj, Petrolul și-a pierdut golgheterul pentru acest final de campionat. Investigațiile făcute în aceste zile au confirmat faptul că Sory Diarra a suferit o ruptură musculară la coapsă, astfel încât va trebui să ia o pauză de cel puțin 30 de zile, sezonul în curs fiind, astfel, compromis pentru jucătorul ce a punctat de 15 ori în această ediție a Ligii 2, împărțind prima treaptă a topului marctatorilor cu Bogdan Chipirliu (CSA Steaua).

Petroliștii au parte, însă, și de vești bune, Dragoș Gheorghe fiind recuperat total și apt de joc, după mai bine de două luni în care nu a putut evolua. De asemenea, și Valentin Țicu s-a antrenat normal în ultimele zile, „căpitanul” urmând să revină în lot după absența de la Cluj.

Record de asistență?

Partida de duminică are șanse mari să se joace cu stadionul plin, vânzarea de bilete indicând faptul că ne îndreptăm spre un record de asistență în acest sezon. Tichetele sunt disponibile atât on-line (pe www.entertix.ro), cât și la casa stadionului „Ilie Oană”, ce va fi deschisă astăzi, până la ora 20.30, mâine, între orele 09.00-17.00, și duminică, în intervalul 09.00-14.30.

Hai Petrolul!

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043