FC Petrolul – Farul 2-1/Emoţii mari pentru trei puncte preţioase

Petrolul a izbutit să o scoată cu bine la capăt în duelul, de pe „Ilie Oană”, cu Farul Constanţa, obţinând o victorie la limită, dar extrem de preţioasă în economia luptei de la vârful clasamentului. Constănţenii au condus cu 1-0, după golul lui Tudorică (20), însă „lupii” au reuşit să răstoarne rezultatul, graţie reuşitelor lui Marinescu (25) şi Arnăutu (58, penalti).

Într-o perioadă în care lucrurile sunt încă departe de a se aşeza în lupta pentru promovare, Petrolul reuşeşte să lege victoriile, ajungând la un punct distanţă de zona care oferă biletele pentru primul eşalon. Succesul din această seară s-a conturat greu, cu multe emoţii, „lupii” având parte de un meci poate mai greu decât ar fi fost de aşteptat în compania Farului, echipa care a pus, fără doar şi poate, cele mai multe probleme dintre toate cele care au venit, în acest sezon, la Ploieşti.

Lucrurile au mers la început, „marinarii” fiind cei care au modificat primii tabela de marcaj, după ce Tordai a scăpat în plasă o minge trimisă, dintr-o lovitură liberă de la circa 25 de metri, de către Tudorică (20). Oaspeţii au încercat să profite şi au forţat desprinderea, prin Grigoraş (22) şi Păun (23), dar replica lui Tordai a fost, de această dată, cea potrivită, şi petroliştii au primit „oxigenul” necesar de la MARINESCU (25), al cărui şut, din afara careului, a fost deviat de Roumadi, suficient cât să-l păcălească pe portarul Popa. La cabine s-a intrat, până la urmă, de pe poziţii de egalitate, deşi Lumu (34 – şut de la 18 metri, respins de portar) şi Ştefănescu (35 – reluare din 10 metri, lateral dreapta, la o palmă de colţul lung) au fost aproape de golul doi.

Partea a doua a început cu o mare ocazie a oaspeţilor, dar şi cu o revanşă pe măsură a lui Tordai (50), portarul „lupilor” intervenind salvator, în doi timpi, la reluarea, din 10 metri, a lui Twumasi. Emoţiile au continuat, pentru că, la cornerul ce a urmat, Mamodou a trimis puţin alături, însă Marinescu a făcut, din nou, lumină în jocul echipei sale, cu o pasă de excepţie ce l-a lăsat pe Saim Tudor singur doar cu Popa, iar intervenţia portarului constănţean l-a determinat pe „centralul” Marius Naidin să arate punctul cu var.

ARNĂUTU (58) a transformat penaltiul şi a dus, astfel, Petrolul în avantaj, dar finalul n-a fost nici pe departe unul liniştit. „Găzarii” n-au reuşit să înscrie şi golul trei, Marinescu (70), Herea (78) şi Ştefănescu (90+2) trecând pe lângă desprinderea decisivă, iar Farul a sperat, astfel, până în ultimul minut, trupa lui Grigoraş având câteva şarje ofensive ce au pus în reală dificultate defensiva ploieşteană.

Fluierul de final a venit izbăvitor, consemnând victoria cu numărul 9 a Petrolului în acest sezon, „lupii” adunând 29 de puncte, bilanţ cu care ocupă poziţia a patra în ierarhia Ligii 2 Casa Pariurilor. Pentru formaţia lui Tavi Grigore urmează, acum, deplasarea de pe terenul „lanternei roşii”, Dacia Unirea Brăila, meciul fiind programat să se desfăşoare sâmbătă, de la ora 12.00.

 Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

FC Petrolul Ploieşti – Farul Constanţa 2-1 (1-1)

Marcatori: Marinescu (25), Arnăutu (58, pen.)/Tudorică (20).

FC Petrolul: Tordai – Olaru, Antoche, Cazan, Ţigănaşu – Chindriş – Saim Tudor (78 Grecu), Lumu (61 Danci), Marinescu (cpt), Ştefănescu – Arnăutu (67 Herea). Antrenor: Octavian Grigore.

Farul: M. Popa – Sabangeanu, Twumasi, Roumadi, Licu (85 Iani) – Tudorică, M`Baka – Al. Grigoraş (cpt), Păun (68 Fotescu), Momodou (64 Doumbia) – Moise. Antrenor: Petre Grigoraş.

Au arbitrat: Marius Naidin (Piteşti) – Andrei Nicolae Chiţoiu (Timişoara) şi Gheorghiţă Bălan (Piteşti).

Arbitru de rezervă: Costin Florin Dan (Bucureşti).

Observatori: Corneliu Fecioru (Bucureşti) şi Dumitru Paraschiv (Drobeta Tr. Severin).

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043