FC Petrolul – FC Argeș 1-2/ Sezon încheiat așa cum nu ne-am fi dorit!

Deși a condus până în minutul 82, Petrolul n-a reușit să obțină o victorie vitală în duelul din această seară cu FC Argeș. „Lupii” au deschis scorul prin Vajushi (15, pen.), însă oaspeții au întors incredibil scorul, prin golurile lui Prepeliță (82) și Buhăescu (87, pen.) și cu largul concurs al arbitrilor întâlnirii. Cea dintâi reușită a avut la bază un ofsaid mare, lăsat nesancționat, în vreme ce penaltiul care a decis promovarea a fost dictat cu foarte multă ușurință de către „centralul” Sebastian Colțescu!

Cum victoria rămănea singura variantă pentru atacarea promovării, iar rezultatul meciului de la Tr. Măgurele, încheiat cu puține momente înainte de startul de pe „Ilie Oană”, deschidea calea unui șoc decisiv duminică, la Mioveni, „lupii” au început duelul cu FC Argeș cu atitudinea echipei care își juca, cu adevărat, ultima carte. Și lucrurile s-au așezat cum nu se poate mai bine, pentru că, după nici un sfert de oră de la primul fluier, Arnăutu a fost faultat în suprafața de pedeapsă adversă de către portarul Micle, iar VAJUSHI, aflat la debutul său oficial în tricoul „galben-albastru”, a transformat fără emoții penaltiul, aducându-și echipa în avantaj pe tabela de marcaj.

Argeșul n-a cedat și a replicat viguros, fiind aproape de egalare prin Nini Popescu, ex-petrolistul șutând în bară, la colțul scurt, după o pătrundere pe stânga! Tot Nini Popescu a dat emoții și cu patru minute înainte de pauză, atunci când a fost blocat, „la sacrificiu” de Răuță, în vreme ce petroliștii, în ciuda unor raiduri „tăioase”, n-au reușit să fructifice spațiile mari rămase în defensiva adversă, intrând la cabine doar cu un avantaj minim și deloc liniștitor în perspectiva părții secunde.

După pauză, Deac (54) a fost aproape de desprindere, reluând, din 7-8 metri, în bara din dreapta lui Micle, iar Marinescu (60) l-a pus serios la treabă pe portarul oaspeților, cu un șut expediat din afara careului.

N-a venit golul doi, dar, din păcate, a picat egalarea, cu opt minute înainte de final, după o mare eroare de arbitraj: o lovitură liberă bătută de Mușat, de pe dreapta, a fost prelungită, cu capul, de către Leca, aflat într-un ofsaid mare trecut cu vederea de către asistentul vâlcean Marius Badea, iar Prepeliță (82) a înscris din fața porții! Și de parcă n-ar fi fost suficient, Piteștiul a dat lovitura decisivă, Buhăescu (86) transformând un penalti dictat dictat extrem de ușor de către Colțescu, cel care a văzut un henț al lui Țicu!!

Înfrângerea închide calculele promovării, în ceea ce ne privește, Petrolul nemaiavând șanse nici pentru locul de baraj, chiar și cu o victorie în confruntarea din ultima etapă, de la Mioveni. Meciul se va disputa duminică, de la ora 18.30.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

FC Petrolul – FC Argeș 1-2 (1-0)

Marcatori: Vajushi (15, pen.)/Prepeliță (82), Buhăescu (87, pen.).

FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Răuță, Manolache, Țicu – Deac, Marinescu (cpt) (84 Younes), Meza Colli, Vajushi (76 Bratu) – Blănaru (60 Pierce), Arnăutu (76 Ekollo). Antrenor: Costel Enache.

FC Argeș: Micle – Oancea, Turda, Leca, Mușat – Șerban (69 Brînzan), Prepeliță, Năstăsie (78 Grecu) – Matiș, Buhăescu (90+2 Panait), N. Popescu (69 Popa). Antrenor: Ionuț Badea.

Au arbitrat: Sebastian Colțescu (Craiova) – Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Marius Badea (Rm. Vâlcea).

Arbitru de rezervă: Marian Barbu (Făgăraș).

Observatori: Mircea Bucur (Tg. Mureș) și Constantin Gheorghe (Suceava).

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043