FC Petrolul – FC Argeş/Încă un hop de depăşit!

Cu două victorii consecutive fără gol primit, Petrolul pare să fi intrat pe traiectoria ideală în cursa promovării. Elevii lui Gigi Mulţescu au parte, mâine seară, de la ora 19.00, de un nou joc dificil, pe „Ilie Oană” venind FC Argeş, un test pe care „lupii” speră să-l depăşească cu brio şi să facă, astfel, încă un pas important spre primul eşalon.

Pentru Petrolul urmează un nou derbi încărcat cu parfumul istoriei, meciul cu FC Argeş jucându-se cu şase titluri pe masă. Şi, la doar câteva zile după ce omul care se identifică cu istoria „galben-albaştrilor”, seniorul Mircea Dridea, a împlinit 82 de ani, elevii lui Gigi Mulţescu au datoria să demonstreze că pot contribui la revenirea clubului nostru acolo unde îi este locul, în elita fotbalului românesc. Evident, asta presupune un succes în confruntarea de mîine seară, ce ar echivala cu un nou pas hotărât făcut pe drumul spre primul eşalon!

După victoria de la Bacău, „lupii” au rămas într-un cantonament prelungit, semn că toată lumea este cât se poate de concentrată, în această perioadă vitală, pentru realizarea obiectivului asumat la început de sezon. Din păcate, meciul cu FC Argeş nu poate fi abordat cu cea mai bună formulă, Gigi Mulţescu văzându-se nevoit să joace fără perechea de fundaşi centrali pe care a folosit-o de la preluarea mandatului, Sebastian Ghinga şi Cristian Puşcaş fiind suspendaţi.

“Venim după două rezultate bune, dar ne aşteaptă un meci mult mai greu decât s-ar părea. Toată lumea cunoaşte forţa de joc şi capacitatea fotbalistică a adversarei noastre. Este o echipă cu jucători tehnici, cu apărare de gabarit, o echipă care are linişte şi care joacă fără presiunea unui obiectiv. Va fi meci foarte dificil, periculos, asta şi în condiţiile în care avem probleme de lot, Ghinga şi Puşcaş fiind suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene, aşa încât trebuie să formăm un nou cuplu de fundaşi centrali, care să dea şi randament. Dar, aşa cum ne-am descurcat şi la Bacău, acolo unde terenul nu a fost unul propice pentru o echipă care să construiască, trebuie să ne adaptăm şi să rezolvăm problemele care sunt”, a prefaţat tehnicianul petroliştilor meciul de mâine seară.

Partida de mâine seară, ce va începe la ora 19.00, va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea) – Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) şi Andrei Chiţoiu Nicolae (Timişoara). Arbitru de rezervă va fi Omar Cristian Dumitrică (Craiova), iar ca observatori au fost delegaţi Laurenţiu Vărgatu (Brăila, pentru arbitraj) şi Marian Lumânare (Bucureşti, pentru organizare).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs AS FC Universitatea Cluj (On time)

Stadion Ilie Oană
Liga 2

Clasament

LocClubMPct
11539
21534
31433
41531
51528