FC Petrolul – FC Botoșani / Al șaptelea val!

Fără să cunoască înfrângerea din etapa a doua a acestui sezon, Petrolul se află pe locul trei în clasament, după ce s-a intrat în cea de-a doua jumătate a turului Superligii. Trupa lui Nicolae Constantin va încearcă să-și consolideze poziția în meciul de mâine, de pe „Ilie Oană”, cu FC Botoșani (0ra 21.30).

Șase jocuri consecutive în care nu a pierdut a strâns Petrolul, serie pe care formația ploieșteană își dorește să o prelungească și după etapa a noua a Superligii. „Nu mă uit la clasament, pentru că este relativ în momentul de față, atâta vreme cât sunt echipe care mai au meciuri de disputat. Sunt preocupat doar de punctele pe care le strângem și încercăm, la fiecare meci, să punem cât mai multe lângă cele 14 pe care le avem acum, acesta fiind obiectivul nostru principal”, a mărturisit tehnicianul petroliștilor, cel care a prefațat, într-o conferință de presă, duelul de mâine, cu FC Botoșani.

„Întâlnim o echipă bună a campionatului, care a început bine sezonul, doar că în ultimele meciuri n-a mai avut rezultatele pe care, probabil, cei de acolo le așteptau. E clar, însă, că va fi un meci dificil, contra unei formații căreia îi place să dețină controlul, să aibe posesia, dar care are și o apărare bine organizată. Sunt sigur că nu ne va fi ușor, dar vom încerca să aliniem un 11 care să reușească să lege seria bună a rezultatelor pozitive”, a spus Nae Constantin. „Ce înseamnă rezultat pozitiv vom vedea la final, pentru că, în funcție de cum se desfășoară un meci, sunt situații în care poți fi mulțumit și cu un punct! Să nu se înțeleagă că pregătim meciul pentru un egal, noi întotdeauna le pregătim doar pentru victorie, însă depindem și de adversari în momentul în care intrăm pe teren. Uneori ai regrete că nu ai obținut toate cele trei puncte, alteori este mulțumit că ai câștigat unul!” a continuat tehnicianul „galben-albaștrilor”, cel care, evident, a atins și subiectul „fierbinte” al ultimelor zile.

„Așa cum a promis conducerea, astăzi (nr. – vineri) le-a intrat un salariu jucătorilor și a rămas doar un singur salariu restant, plus unele bonusuri din sezonul trecut. E normal și mi-aș dori ca echipa să fie plătită la zi! Dar, acestea sunt condițiile la Ploiești în momentul de față și încercăm să ținem echipa pe linia de plutire, iar conducerea face tot posibilul în sensul acesta. Eu cred că sunt mai multe cluburi cu mult mai multe probleme decât Petrolul, doar că nu s-a aflat, poate, în presă! Am văzut că în cazul nostru se vorbește de faliment, de dispariție, dar nu cred că se pune problema despre așa ceva. Echipa asta nu o să mai dispară! A făcut odată niște pași greșiți, apoi i-a urmat pe cei corecți și a ajuns unde trebuie, iar acum a venit timpul ca Petrolul să rămână mult timp în prim plan”, a spus Constantin, cel care a dezvăluit și secretul rezultatelor bune ale „lupilor”. „Un vestiar unit, cu jucători care își doresc să performeze, cu antrenori care muncesc pentru a oferi tot ce pot pentru echipă și cu conducători care, și ei, fac eforturi ca totul să fie în regulă. Contează foarte mult cum e vestiarul, pentru ca dacă nu este unit, atunci pot să fie salariile la zi, asta nu-ți garantează și rezultate”, a adăugat Nicolae Constantin.

„Știm că o să fie un meci greu. Întâlnim o echipă valoroasă, care poate că n-a avut rezultate foarte bune în ultimele jocuri, dar trebuie să ne concentrăm doar pe ceea ce avem noi de făcut și să nu-i lăsăm să vină aici și să facă un meci bun! Noi trebuie să fim mai buni”, Marian Huja.

Partida dintre FC Petrolul și FC Botoșani va începe la ora 21.30, biletele fiind disponibile atât online, pe www.entertix.ro (aici), cât și la casa stadionului „Ilie Oană”, deschisă astăzi, până la ora 20.00, iar mâine începând cu ora 10.00.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043