FC Petrolul – FC Botoșani/Totul pentru victorie!

Cu patru etape înainte de finalul campionatului, Petrolul caută mâine, în confruntarea cu FC Botoșani (ora 17.00, „Ilie Oană”), un rezultat care să-i aducă liniștea necesară pentru ultima parte a sezonului. Acesta este și motivul pentru care, deși au fost învinși clar în ultima confruntare directă, 0-5 la Botoșani, „lupii” nu tratează meciul ca pe o revanșă, neapărat, ci ca pe un bun prilej pentru a obține punctele care să-i ajute să se mențină departe de zona ultimelor patru locuri ale Superligii.

„Va fi un meci greu, pentru că întâlnim o echipă bună, ce și-a manifestat intenția să câștige play-out-ul și să participe la acel baraj care i-ar da dreptul să joace, mai apoi, pentru un loc în Cupele Europene. Dar, consider că suntem pregătiți din toate punctele de vedere, suntem conștienți că o victorie ne poate aduce liniște pe final de campionat și asta ne dorim”, a spus antrenorul Florin Pîrvu. „Sperăm să spălăm și din imaginea lăsată la ultimul meci disputat acasă (n.n. – 0-2 cu Universitatea Cluj), dar trebuie să fim foarte, foarte atenți. Orice joc îl pregătim la victorie, însă, în acest moment, orice punct pe care îl vom aduna ne va ajuta în acest final de sezon. Trebuie să fim concentrați până la ultima etapă, pentru că un loc mai sus în clasament ne poate aduce, pentru sezonul viitor, și o sumă de bani în plus”, a mai adăugat tehnicianul petroliștilor.

„Botoșaniul este o echipă bună, care pare să-și fi ridicat nivelul după ce a avut, pe parcursul campionatului, și momente mai dificile. Dar, jucăm acasă, avem suporterii în spate și vrem să câștigăm, trebuie să dăm totul ca să obținem cele trei puncte. Nu ne gândim neapărat la o revanșă, evident că nici nu trebuie să uităm ultimul meci direct, dar important va fi să câștigăm mâine”, a fost de părere și fundașul central Felix Mathaus.

Partida de mâine va începe la ora 17.00 și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Szabolcs Kovacs (Carei – Satu Mare) – Mircea Orbuleț (București) și Vladimir Urzică (Piatra Neamț). Rezervă: Ionela Alina Peșu (Craiova). Arbitru VAR: Andrei Florin Chivulete (București). Arbitru AVAR: Adrian Popescu (Craiova). Observatori: Marian Dorobanțu (Buzău, pentru arbitraj) și Marian Ivan (Brașov, pentru organizare).

Biletele pentru această întâlnire sunt disponibile on-line, pe www.entertix.ro, dar și la casa stadionului „Ilie Oană”, ce va fi deschisă, în ziua meciului, începând cu ora 09.00.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043