FC Petrolul – FCU 1948 Craiova 1-0/Victorie ca un pansament la început de play-out!

Petrolul a deschis play-out-ul cu o victorie vitală, cele trei puncte obținute în fața Craiovei venind ca un pansament absolut necesar după o perioadă deloc liniștită pe „Ilie Oană”. Unicul gol al partidei a fost marcat de către Jair (61), mijlocașul brazilian ajungând, cu această ocazie, la cea de-a șaptea sa reușită stagională!

Fără victorie de patru etape și trecută, în săptămâna de dinaintea meciului, printr-o schimbare la nivelul băncii tehnice, Petrolul avea mare nevoie de un rezultat pozitiv în duelul cu FCU, pentru a nu experimenta senzația „nisipurilor mișcătoare” într-o perioadă în care fiecare punct atârnă greu în clasament. A ieșit, într-un final, cât se poate de bine, practic un succes-medicament, care risipește, încă de pe acum, multe dintre grijile cu care se pornea la drum în acest play-out.

Meciul de pe „Ilie Oană” a fost decis de reușita lui Jair, brazilianul punctând la un sfert de oră după reluare, atunci când a șutat frumos, din vole, de la 16 metri, iar Achim, aflat în fața liniei porții, n-a reușit să intervină suficient de eficient, astfel încât să deturneze balonul din drumul său spre plasă.

În rest, un joc controlat de formația lui Florin Stîngă, chiar dacă posesia a părut a fi de partea oltenilor, „lupii” fiind evident mai pragmatici și mai periculoși decât adversarii lor. De altfel, Craiova a avut o „jumătate” de ocazie, la șutul deviat al lui Achim (72), respins de sub transversală de către Zima, în vreme ce Petrolul a trecut pe lângă gol și în prima repriză, la ocaziile lui Papp (27) sau Jair (30).

Succesul cu FCU duce echipa noastră la cota 21 în clasament, cu opt etape rămase de jucat până la finalul campionatului. Urmează fix două săptămâni de pauză și, la reluare, un nou meci extrem de important, cu Dinamo București (1 aprilie).

Foto: Răzvan Păsărică.

FC Petrolul – FCU 1948 Craiova 1-0 (0-0)

Marcator: Jair (61).

FC Petrolul: Zima – Dumitriu, Papp, Garutti, Țicu (cpt) – Hanca (90+1 Diomande), Seto – Ișfan (75 Jyry), Jair, Musi (88 Răducan) – Berisha (88 Irobiso). Antrenor: Florin Stîngă.

FCU 1948: Gurău – Negru, Lacroix, Lekiatas, Mascarenhas (75 Dragu) – V. Achim, C. Albu (75 Pop) – Baeten (67 Sidibe), Bauza, Chițu (75 Ibrahim) – Blănuță. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonașe galbene: Garutti (54), Hanca (89)/Lacroix (62).

Au arbitrat: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu și Vladimir Urzică.

Rezervă: Andrei Antonie.

Arbitru VAR: Bogdan Dumitrache.

Arbitru AVAR: Cristina Trandafir.

Observatori: Ioan Mărginean și Teodora Albon.

 

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043