FC Petrolul – FCU 1948 Craiova/Fără pași greșiți!

De luni, pentru Petrolul începe, practic, un nou campionat, în care eventualii pași greșiți n-ar trebui să se mai regăsească pe traseu, pentru ca misiunea din acest sezon să nu devină una tot mai complicată. Prima adversară din play-out este FCU 1948 Craiova, partida de pe „Ilie Oană” fiind programată să înceapă la ora 20.30.

În primul joc din faza a doua a campionatului, „lupii” vor fi conduși de pe bancă de către Florin Stângă, cel care, alături de Cătălin Grigore și de Laurențiu Marinescu, a gestionat, de altfel, perioada de pregătire scursă de la despărțirea de Florin Pîrvu. „Am o experiență destul de mare în antrenorat, am fost antrenor principal șapte ani, așa că nu este nimic nou pentru mine. Doar că, evident, nivelul este unul mai bun și calitatea jucătorilor este mai ridicată”, a mărturisit Florin Stângă (45 ani), înaintea debutului săi, ca „principal”, pe banca Petrolului. „Ne așteaptă un meci foarte dificil, pentru că vom întâlni o echipă foarte bună, care are în componență jucători cu o tehnică superioară. Craiova este o formație care dorește să aibă tot timpul controlul jocului, care caută să se impună prin posesie, o echipă valoroasă, ce ar fi trebuit, din punctul meu de vedere, să fie în play-off”, a mai spus Stângă, cel care va trebui să găsească soluțiile potrivite la nivelul lotului, în condițile în care trei dintre jucători, Bart Meijers, Marian Huja și Gicu Grozav, sunt suspendați. „Venim după o perioadă grea, au fost și schimbări, și frământări, avem și câteva absențe, dar cred cu tărie că putem face față. Împreună trebuie să trecem peste toate, am încredere în toți jucătorii și sunt convins că vom face o treabă bună”, a conchis Florin Stângă.

Pe parcursul sezonului regulat, FC Petrolul și FCU 1948 Craiova și-au împărțit victoriile, „galben-albaștrii” impunându-se la Ploiești, cu 4-3, în vreme ce oltenii și-au luat revanșa pe propriul teren, scor 2-0. Cele două echipe sunt despărțite de două puncte, 18 pentru Petrolul, 16 pentru FCU 1948, așa încât meciul de mâine seară va fi extrem de important, în conjunctura luptei pentru consolidarea poziției din clasament, cât mai departe de zona „fierbinte”.

Întâlnirea va începe la ora 20.30, biletele putând fi procurate atât online, de pe www.iabilet.ro, cât și de la casa stadionului „Ilie Oană” (duminică 10.00 – 18.00/luni 10.00 – 21.15).

Partida va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Radu Petrescu (București) – Mircea Mihail Grigoriu (București) și Vladimir Urzică (Piatra Neamț). Arbitru de rezervă: Andrei Antonie (București). Arbitru VAR: Bogdan Dumitrache (București). Arbitru AVAR: Cristina Maria Trandafir (București). Observatori: Teodora Albon (Cluj) și Ion Mărginean (Alba Iulia).

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043