FC Petrolul – Flacăra Moreni, episodul doi

Cu un parcurs fără greşeală în acest start de sezon, FC Petrolul vizează o victorie şi în confruntarea de vineri seară cu Flacăra Moreni, contând pentru runda a cincea a eşalonului trei. Partida se va disputa pe “Ilie Oană”, începând cu ora 18.00.

La nici două săptămâni de la duelul din Cupa României, Petrolul şi Flacăra se vor afla, din nou, faţă în faţă, pe “Ilie Oană”, miza reprezentând-o, de această dată, cele trei puncte puse în joc. “Este un meci important pentru noi, un meci în care Petrolul îşi doreşte toate cele trei puncte şi va face tot posibilul să le obţină. Am întâlnit Flacăra Moreni şi în Cupa României, ştim că va veni să-şi apere şansa, dar suntem pregătiţi pentru un joc de o anumită intensitate şi crede că, la sfârşitul celor 90 de minute, vom bifa încă o victorie şi ne vom menţine poziţia de lideri în clasament. Sunt convins că va fi altceva faţă de întâlnirea precedentă, pentru că există diferenţe de abordare între meciurile de <<Cupă>> şi cele de campionat, ştim că toţi adversarii, având şansa să urmărească meciurile noastre, ne pot <<citi>> şi îşi iau măsuri suplimentare, dar vom vedea mâine în ce măsură le vom dejuca planurile, este de părere antrenorul principal al “lupilor”, Octavian Grigore, cel care a prefaţat confruntarea de mâine, alături de “căpitanul” Claudiu Tudor şi de mijlocaşul Marius Chindriş. „Toată săptămâna am pus accent pe faptul că nu trebuie să ne raportăm la meciul de <<Cupă>>. Ştim că ne aşteaptă un joc greu, că fiecare meci înseamnă încă un pas făcut către Liga a II şi, evident, ne dorim să adăugăm încă trei puncte la zestrea noastră din clasament”, a adăugat Claudiu Tudor, pentru ca Marius Chindriş să completeze: „toate meciurile sunt importante pentru noi şi le vom trata numai la victorie. Am simţit că Flacăra este o echipă care poate pune probleme, dacă o laşi să joace, şi de aceea trebuie să fim foarte concentraţi”.

Tehnicianul „lupilor” aşteaptă ultimul antrenament, cel din această seară, pentru a alcătui lotul cu care va abora confruntarea de mâine. „Nu vor fi mari schimbări faţă de jocul precedent, dar pot să apară jucători care revin după accidentări”, a spus Tavi Grigore, unul dintre „incerţi” fiind chiar „căpitanul” Claudiu Tudor, cel care în această săptămână a reînceput antrenamentele după o perioadă în care a stat în afara gazonului, din cauza unei probleme medicale. „Problemele mai vechi nu mai există, dar au apărut, ieri, unele de natură musculară. Vom vedea astăzi, la antrenament, dacă sunt serioase sau dacă putem să trecem peste ele. E greu pe margine, sper să revin cât mai repede, dacă nu mâine, atunci săptămâna cealaltă. Sunt nerăbdător să joc iar, am poftă de fotbal”, a afirmat Claudiu Tudor.

Cei trei au vorbit şi despre lupta pentru promovare, în contextul în care par să se contureze pretendentele la un loc în eşalonul secund. „Dacă noi o să cîştigăm fiecare meci, atunci nu cred că o să ne intereseze foarte mult ce fac celelalte echipe. Important este să câştigăm noi tot, iar atunci când se va trage linie vom fi sigur pe primul loc”, a punctat Marius Chindriş, în vreme ce Claudiu Tudor a spus că „probabil, promovarea se va juca până aproape de final, diferenţa urmând să se facă în meciurile directe. E important, însă, să avem un parcurs drept, cum am avut până acum, şi ne dorim să demonstrăm, de la săptămână la săptămână, că noi suntem principalii favoriţi”. „E greu să mă pronunţ în acest moment, pentru că au trecut doar patru etape. Cunoaştem doar intenţia echipelor din Teleorman de a se lupta pentru promovare, dar nu intenţia lor contează foarte mult, ci ceea ce vom realiza noi. Să construieşti o echipă nu este uşor, dar sunt convins că prin unitatea şi prin forţa grupului ne vom atinge obiectivul”, a concluzionat Octavian Grigore.

Tot în cadrul conferinţei de astăzi, Octavian Grigore a adus şi precizări legate de despărţirea de Daniel Chiriţă.

Aş vrea să clarificăm şi această problemă. El şi-a exprimat dorinţa de a rezilia contractul, vrând să joace mai multe meciuri oficiale. Eu, Tavi Grigore, îi mulţumesc pentru ce a făcut pentru acest club, pentru ce a însemnat aportul lui la renaşterea Petrolului şi cred că merită un meci în care să fie ovaţionat.

Evident, orice despărţire lasă în urmă regrete. În momentul în care am început colaborarea cu Daniel Chiriţă, discuţiile noastre în trei – eu, Cristi Vlad şi el – au fost de felul următor: avem nevoie de Daniel Chiriţă să fie un liant în vestiar, între noi şi jucători, să le ofere acestor jucători din experienţa lui, să le transmită spiritul Petrolului. În acelaşi timp, din punct de vedere sportiv, înţelegerea a fost să joace atunci când va fi nevoie de el. În Liga a 4-a s-a impus ca titular şi a avut parte de foarte multe meciuri din această poziţie, iar, în vară, am convenit din nou ca, atunci când nu va face parte din primul 11, să nu facă parte nici din lot. Repet, este o înţelegere pe care am avut-o cu el şi pe care am respectat-o. El, însă, a renunţat, din proprie iniţiativă, să mai facă parte din vestiarul Petrolului! Mai departe, în momentul în care, în meciul cu Viitorul Domneşti, s-a produs schimbarea lui, o schimbare care îmi aparţine în totalitate, am ales să introduc un jucător mai tânăr şi mai mobil, pe Jean Prunescu, cel care, s-a văzut şi ulterior, a fost unul dintre preferaţii fanilor în ierarhia lor, trofeul <<Mircea Dridea>>. Iar faptul că am câştigat toate jocurile mi-a întărit ideea ce putem forma un cuplu puternic în centrul defensivei, Prunescu – Frâncu, cu Paul Antoche la nevoie în zonă, jucători care se pliază pe ceea ce ne dorim noi în perspectivă”, a spus Octavian Grigore.

Următorul meci

ACS Progresul Pecica vs FC Petrolul Ploiești

Progresul, Pecica
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
1922
2819
3918
4915
5913