FC Petrolul – Metaloglobus 0-0/Pact cu ghinionul!

Petrolul a terminat fără victorie seria meciurilor jucate, în 2019, pe „Ilie Oană”, după o remiză „albă” în confruntarea cu Metaloglobus București. Elevii lui Flavius Stoican au dominat meciul dar, din nou, au plătit tribut ocaziilor ratate cu mult prea multă ușurință.

Într-o etapă în care toate celelalte rezultate păreau să lucreze în favoarea lor, „lupii” n-au reușit să profite și să-și adjudece toate cele trei puncte din confruntarea cu Metaloglobus, rămânând, astfel, în afara podiumului eșalonului secund. Meciul de pe „Ilie Oană” nu s-a abătut foarte mult de la scenariul pe care l-am tot văzut pe parcursul acestui sezon, cu o echipă a Petrolului ce a dominat ostilitățile, dar, din nou, a ratat enorm, iar victoria atât de necesară a refuzat să vină!

Seria ocaziilor mari a fost deschisă după nici un sfert de oră, atunci când Gavrilă a centrat de pe stânga, Arnăutu a deviat cu capul, Gavrilaș a respins în față, dar Sîrghi (14) n-a profitat, trimițând în blocajul portarului advers! Zece minute mai târziu, Saim Tudor a țintit butul din dreapta lui Gavrilaș, cu un șut expediat din marginea careului mare, apoi Arnăutu (32) n-a cadrat ținta cu o lovitură de cap, iar Sîrghi (38) a mai trimis, încă o dată, în Gavrilaș!

Sarabanda ratărilor a continuat și după pauză, cu o dublă șansă în aceeași fază: Munteanu a șutat din stânga, Gavrilaș a respins în față, dar Arnăutu (50) a reluat, din mijlocul careului, pe lîngă poartă. Extrem de norocos, Gavrilaș a scăpat cu fața curată și la șutul lui lui Mihăescu (60), pe care l-a respins de lângă bara din stânga sa, la „capul” lui Gavrilă (67), ce a trecut peste poartă, sau la reluarea, tot cu capul, al lui Gnabaoyou (81), la care balonul a ocolit, din nou, ținta.

Și, de parcă nu era suficient faptul că mingea a refuzat să intre în poarta bucureșteană, finalul i-a găsit pe oaspeți având marea șansă să deschidă scorul, la o lovitură liberă indirectă de care au beneficiat chiar de pe linia de 6 metri a careului petrolist, dar la care Cristi Sîrghi a intervenit la sacrificiu, reușind să blocheze șutul lui Alexandru Coman (90+5)! Ar fi fost prea mult și, cu siguranță, nedrept, pentru că Petrolul, dincolo de nereușitele tehnico-tactice vizibile în destule momente, a dominat meciul și ar fi meritat să obțină toate cele trei puncte.

Așa, s-a terminat 0-0 și, fără victorie în ultimele patru întâlniri, echipa noastră alunecă până pe poziția a cincea a Ligii 2, la trei puncte de promovarea directă și unul singur de locul care duce la baraj. Iar ultimul joc al anului va fi unul extrem de important, Petrolul urmând să o întâlnească duminică, de la ora 13.00, în deplasare, pe lidera ierarhiei, UTA Arad.

Foto: Cristi Stavri.

FC Petrolul – Metaloglobus București 0-0

FC Petrolul: Avram (cpt) – Olaru, Sîrghi, Manolache, Țicu – Meza Colli, Mihăescu – Munteanu (80 Gnaboyou), Gavrilă (88 Bratu), Saim Tudor (64 Ștefănescu) – Arnăutu. Antrenor: Flavius Stoican.

Metaloglobus: Gavrilaș – Ciubotaru, Plămadă, Lung, Sava – Ciocâlteu (89 Vîlceanu), Sato Mino, Lungu, Duminică – Cl. Herea (63 Al. Coman), O. Herea (cpt) (80 Ionică). Antrenor: Marius Măldărășanu.

Au arbitrat: Adrian Viorel Cojocaru (Galați) – Imre-Laszlo Bucsi (Sf. Gheorghe) și Doru Zamfir (Slatina).

Arbitru de rezervă: Eduard Ioniță (Galați).

Observatori: Cristian Petropulos (Alba Iulia) și Laurențiu Vărgatu (Brăila).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043