O nouă șansă pentru podium!

Pentru ultima dată în acest an, petroliștii își dau întâlnire cu suporterii lor pe „Ilie Oană”, în meciul cu Metaloglobus București, cel care va marca, în același timp, și debutul returului stagiunii 2019-2020. Partida se va desfășura mâine, de la ora 18.00, iar o victorie va echivala cu revenirea echipei noastre pe treapta a treia a podiumului eșalonului secund.

Cu doar două puncte adunate în ultimele trei jocuri disputate, Petrolul a pierdut un tempo în lupta pentru promovare, ratând șanse importante de a se poziționa pe locurile care duc direct în primul eșalon. „Lupii” au terminat prima parte a campionatului pe poziția a patra, la opt lungimi de UTA și la patru puncte în spatele Mioveniului, așa încât, de aici înainte, aproape fiecare meci va căpăta valențe decisive.

Mâine se dă startul returului, cu o confruntare, pe „Ilie Oană”, cu Metaloglobus București, o echipă incomodă, aflată și ea destul de aproape de zona în care se împart biletele pentru Liga I. Pentru elevii lui Flavius Stoican, întâlnirea înseamnă șansa de a reveni pe podium, pentru că o victorie obținută la ultima apariție a anului în fața propriilor suporteri ar duce formația noastra pe locul trei, la doar un punct de zona promovării directe!

Sunt, astfel, suficiente motive să ne așteptăm la un joc cât se poate de interesant, un hop pe care, sperăm, jucătorii noștri îl vor trece cu bine. „Lupii” s-au pregătit intens toată săptămâna, iar de astăzi vor intra în cantonament, cu un lot în care, din păcate, au apărut și alte probleme de natură medicală. Astfel, Ionuț Cioinac și Hamza Younes s-au resimțit după meciul cu Gloria Buzău și sunt incerți pentru confruntarea de mâine, în vreme ce Laurențiu Marinescu este suspendat și va rata, așadar, ultima partidă din 2019 de pe „Ilie Oană”.

Jocul de mâine va începe la ora 18.00, biletele fiind disponibile la casa stadionului „Ilie Oană”, dar și on-line, accesând siteul www.entertix.ro.

Cine sunt adversarii

Înființată în 1956, pe lângă Fabrica purtând același nume, Metaloglobus s-a zbătut în eșaloanele inferioare decenii întregi, abia în 2011 făcând pasul către Liga a 3-a. La finele sezonului 2016-2017, Metaloglobus urca încă o treaptă, dar a fost la un pas să părăsească Liga a 2-a după numai un an, retrogradând în plan sportiv, însă fiind salvată de refuzul celor de la CS Afumați de a mai evolua în eșalonul secund.

Anul trecut, bucureștenii au terminat pe poziția a 9-a, un progres vizibil, ce avea să se manifeste și pe parcursul stagiunii în curs. Cu Marius Măldărășanu pe banca tehnică, cel care, ca jucător, a fost lansat în fotbalul mare de către FC Petrolul Ploiești, și cu un lot în care se găsesc jucători cu experiență la nivel de prim eșalon, Metaloglobus a terminat turul pe poziția a șasea, cu un total de 27 de puncte. Pentru formația din Capitală evoluează și câțiva foști componenți ai „galben-albaștrilor”, precum Alexandru Ciocâlteu, Florin Plămadă, Lucian Cazan și Claudiu Herea.

În tur, „lupii” s-au impus la limită, 2-1, după ce au răsturnat scorul în repriza a doua, prin golurile lui Meza Colli și Mario Bratu, ultimul venit în chiar minutele de final ale întâlnirii.

Lot de jucători:

Portari: 1. Cristian Nedelcovici (26 ani); 33. George Gavrilaș (29 ani); 97. Robert Geantă (23 ani).

Fundași: 6. Daniel Lung (33 ani); 13. Andrei Sava (29 ani); 15. Alexandru Staris (25 ani); 24. Iulian Ciubotaru (18 ani); 25. Lucian Cazan (30 ani); 26. Adrian Stoianovici (19 ani); 29. Florin Plămadă (28 ani).

Mijlocași: 5. Alexandru Coman (28 ani); 8. Andrei Lungu (31 ani); 10. Claudiu Herea (30 ani); 11. Ovidiu Herea (35 ani); 14. Sota Mino (Japonia, 25 ani);17. Alexandru Ciocâlteu (30 ani); 19. Andrei Ionescu (32 ani); 20. Robert Vîlceanu (23 ani); 23. Alexandru Duminică (20 ani); 28. Radu Chiriac (20 ani).

Atacanți: 7. Mihai Potecea (29 ani); 9. Valentin Ghenovici (26 ani); 21. Cosmin Ionică (27 ani), 22. Eduard Vraciu (18 ani); 27. Paulian Banu (19 ani).

Antrenor: Marius Măldărășanu.

 

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043