FC Petrolul – Oțelul Galați 2-2/Atunci când 2-0 chiar este cel mai periculos scor…

„Lupii” n-au reusit să întrerupă seria interminabilă de remize a nou-promovatei Oțelul Galați, chiar dacă, în minutul 60 al partidei de la Ploiești, aveau un avantaj de două goluri pe tabela de marcaj! „Dubla” lui Jair (30, 53) a fost, însă, anulată, în doar cinci minute, de reușitele lui Maciel (60) și Cissoti (65), Petrolul ratând, totodată, șansă să preia șefia clasamentului,

Petrolul – cinci meciuri consecutive fără înfângere, Oțelul – cinci remize la rând. Acestea ar putea fi concluziile simple ale confruntării de pe „Ilie Oană”, o partidă ce a propus un fotbal spectaculos și un scenariu pe măsură, dar, totusi, neplăcut nouă. Scris printr-o revenire spectaculoasă pe tabelă a gălățenilor, într-un moment în care „lupii” păreau să fi încheiat conturile și să se fi așezat, măcar pentru o zi, în fotoliul de lideri ai Superligii.

Cu o singură modificare în primul „11” față de meciul cu Rapid, forțată de accidentarea de ultimă oră a lui Meijers, petroliștii au avut un start de partidă șovăielnic. Iar primele 30 de minute s-au redus, practic, la un duel Zima vs Oțelul Galați, portarul ceh remarcându-se cu trei intervenții miraculoase! Un penalty apărat, la execuția lui Cissotti (15), o paradă providențială, în fața lui Bodișteanu (20), scapat singur spre poartă, și, în fine, un reflex salvator, la lovitura de cap trimisă de Pop (28)!

Cu spatele, astfel, „asigurat”, elevii lui Pîrvu au putut să construiască un atac decisiv, atunci când Musi a pătruns pe dreapta, a centrat excelent în mijlocul careului, de unde JAIR (30) a plasat mingea lângă bara din stânga lui Dur-Bozoancă! Brusc, jocul s-a schimbat radical, pentru că oțelarii și-au pierdut din elan, iar Petrolul s-a mutat în jumătatea adversă și a început să contabilizeze ocaziile mari de gol.

Chiar înainte de pauză, Musi (45) a trimis un pic alături de poartă, apoi Hanca (45+2) nu a reusit să-l învingă pe Dur-Bozoancă din poziție de „unu la unu”, dar desprinderea a venit la scurt timp după reluare, atunci când JAIR (53) a reușit „dubla”, cu o reluare din marginea careului mic, după un șut blocat al lui Musi. Cinci minute mai tarziu, Grozav (58) țintea transversala cu o „torpilă” de la 16 metri, și nimic nu părea, astfel, să anticipeze „furtuna” pe care gălățenii au iscat-o din senin!

A fost suficient ca Maciel (60) să trimită, cumva, balonul pe lângă Zima, după o centrare venită, din stânga, de la Pop, pentru ca nesiguranța să se strecoare, din nou, în tabăra ploieșteană. Iar Cissoti (65) a profitat de o „gaură” în defensivă și a adus egalarea, la pachet cu o „injecție” serioasă cu moral pentru gălățeni, cei care, până la final, au sperat să dea lovitura decisivă. Dar, Zima le-a refuzat golul victoriei, cu o nouă intervenție salvatoare, la pătrunderea lui Teles (76).

S-a terminat, astfel, 2-2, un rezultat ce ar putea fi catalogat drept un pas greșit al echipei noastre, dacă ne gândim doar la avantajul confortabil existent, la un moment dat, pe tabela de marcaj. Totuși, un punct în plus în clasament, acolo unde Petrolul ajunge la cota 13 și va intra, cel mai probabil, de pe poziția a cincea în pauza de două săptămâni ce urmează în campionat. Viitorul adversar va fi CFR Cluj, într-un meci ce se va disputa pe arena „Dr. Constantin Rădulescu”, în intervalul 15-18 septembrie.

Foto: Răzvan Păsărică.

FC Petrolul – Oțelul Galați 2-2 (1-0)

Marcatori: Jair (30, 53)/Maciel (60), Cisotti (65).

FC Petrolul: Zima – Doua, Papp, Garutti, Zicu (cpt) – Seto (60 Diomande), Hanca (82 Dumitriu) – Musi (82 Rădulescu), Jair, Grozav – Petrovic (60 Roman). Antrenor: Florin Pîrvu.

Oțelul: Dur-Bozoancă – Adăscăliței, Yabre (59 Neagu), Lovric, Zhelev – Cisotti, Lopez Varela (46 Zivulic), Teles  – Bodișteanu (59 Tănasă), Pop (75 Cîrjan), Maciel (75 Fatai). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Cartonașe galbene: Doua (89)/Zhelev (61), Perreira (69), Neagu (86), Zivulic (90).

Au arbitrat: Sebastian Colțescu – Sebastian Gheorghe și Adrian Popescu.

Rezervă: Ovidiu Robu.

Arbitru VAR: Cristina Trandafir.

Arbitru AVAR: Mircea Grigoriu.

Observatori: Irina Mîrț (pentru arbitraj) și Constantin Stătescu (pentru organizare).

 

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043