FC Petrolul – Oțelul Galați/Al optulea „val”!

În prima zi din septembrie suntem „convocați”, din nou, pe „Ilie Oană”, pentru cel de-al doilea duel consecutiv cu o nou-promovată. FC Petrolul – Oțelul Galați – mâine, de la ora 18.30, un meci în care vizăm toate cele trei puncte, pentru a ne întări poziția în clasament înaintea pauzei de două săptămâni din Superliga.

Petrolul se află pe locul patru în ierarhia la zi, dar va trebui să găsească soluțiile pentru a desface „lacătul” unei echipe ce s-a dovedit a fi greu de învins până acum. Oțelul Galați vine la Ploiești cu faima de „regină a remizelor”, căpătată în acest debut de campionat, după ce trupa pregătită de către Dorinel Munteanu a bifat șase rezultate de egalitate și o înfrângere în primele șapte etape ale sezonului.

„Oțelul este o echipă bine organizată, după tiparul antrenorului ei aș putea spune, dar jucăm acasă, în fața propriilor suporteri, și ne dorim foarte mult să câștigăm această partidă”, a afirmat Florin Pîrvu, cel care este de părere că, până la urmă, „cheia” partidei se află la elevii săi. „Ne-am pregătit foarte bine în această săptămână și am cautat să facem în așa fel încât baietii să înțeleagă faptul că ne așteapă un meci cât se poate de dificil. Sper ca planul de joc să fie respectat și ne dorim să avem consistență în joc, să ne creem, ca și în meciurile precedente, ocazii de gol dar să fim mai concentrați la finalizare, și să avem o apărare atentă, pentru că știm că ei fac foarte bine tranziția pozitivă. Din fericire, nu avem probleme de lot, suntem bine cu toții din punct de vedere medical, iar după antrenamentul din această seară voi lua o decizie în cee ace privește lotul și echipa cu care vom aborda întâlnirea de mâine”, a mai spus tehnicianul „galben-albaștrilor”.

După ce, săptămâna trecută, a reușit să „spargă gheața” și să marcheze primul gol în tricoul Petrolului, atacantul muntenegrean Zoran Petrovic se așteaptă, și el, la o confruntare cât se poate de complicată. „Va fi un meci dificil, dar, așa cum o facem de fiecare dată, indiferent dacă jucăm acasă sau în deplasare, ne gândim doar la victorie!”, a afirmat Petrovic, înainte de a vorbi și despre cum s-a acomodat la fotbalul din România. „Sincer, a fost o surpriză pentru mine nivelul campionatului de aici, evident superior celui din Muntenegru. Sunt jucători foarte buni, de calitate, sunt echipe foarte bune și pot să spun că încerc, încă, să mă adaptez la fotbalul din România. Toată lumea m-a întâmpinat foarte bine aici, încă de la început, mă simt ca și cum aș fi acasă, și cred că de la meci la meci sunt mai bine!”, a mai spus jucătorul venit, în această vară, de la Buducnost Podgorica.

Partida dintre FC Petrolul și Oțelul Galați va începe la ora 18.30, biletele fiind disponibile atât on-line, accesând www.entertix.ro (aici), cât și la casa stadionului „Ilie Oană”, ce va fi deschisă, în ziua jocului, începând cu ora 10.00.

Întâlnirea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Sebastian Colțescu (București) – Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava) și Adrian Popescu (Craiova). Rezervă: Ovidiu Robu (Chitila, Ilfov). Arbitru VAR: Cristina Mariana Trandafir (București) și Mircea Mihail Grigoriu (București). Observatori: Irina Mîrț (București, pentru arbitraj) și Constantin Stătescu (București, pentru organizare).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043