FC Petrolul – Pandurii: totul pentru victorie!

FC Petrolul va susţine, mâine, de la ora 18.00, cel de-al doilea meci al sezonului pe „Ilie Oană”, adversara echipei noastre urmând să fie Pandurii Tg. Jiu. Un duel între două echipe cu acelaşi număr de puncte obţinute până acum, câte patru, dar pe care „lupii” îl pornesc, fără doar şi poate, din postura de favoriţi.

Nu cu mult timp în urmă un joc de interes pe prima scenă a fotbalului românesc, FC Petrolul şi Pandurii Tg. Jiu reprezentând, acum patru ani, concomitent Liga I în Europa, duelul de mâine găseşte, de această dată, două grupări aflate pe traiectorii total diferite. „Lupii” au luat-o de la zero în 2016 şi, după două promovări consecutive, au ajuns să bată din nou la porţile primului eşalon, în vreme ce, un an mai târziu, Pandurii părăsea prima scenă şi cu greu avea să se salveze, în această primăvară, de la retrogradarea în cel de-al treilea eşalon. Iar perspectivele, în cazul gorjenilor, nu sunt tocmai încurajatoare nici pentru această stagiune, aşa încât, judecând prin prisma experienţei şi a diferenţei de valoare dintre cele două loturi, se poate spune că Petrolul porneşte cu prima şansă în confruntarea de mâine, de pe „Ilie Oană”.

„Să fim mai inspiraţi decât am fost contra Snagovului!”

Evident, petroliştii nu se gândesc decât la obţinerea celor trei puncte puse în joc, lucru care i-ar ajuta să se poziţioneze, încă din startul campionatului, în zona promovării. „Jucăm acasă şi, desigur, cu toţii ne dorim să câştigăm. Ştim că ne aşteaptă o partidă dificilă, ca toate celelalte, pentru că întâlnim o echipă care nu a cunoscut nici ea înfrângerea în cele două jocuri disputate până acum, dar pe noi nu ne intereseasă decât victoria şi sunt convins că băieţii vor da totul pe teren pentru a o obţine”, a prefaţat antrenorul ploieştenilor, Leo Grozavu, duelul de mâine după-amiază.

„Pandurii este o echipă formată din jucători tineri, talentaţi, care joacă fără presiune şi care vor vrea, desigur, să se remarce. Dar sunt convins că vor fi multe momente în care îi vom pune sub presiune şi sper să fim mult mai inspiraţi decât am fost în prima etapă, contra Snagovului. Au trecut două runde, băieţii au căpătat mai multă în credere şi au, acum, şi ritm de joc. Mă aştept, de la meci la meci să fim mai buni, încă mai este nevoie de timp ca să ne consolidăm şi ca grup, dar asta nu înseamnă cu nu ne aşteptăm la o partidă bună şi la o victorie contra Pandurilor”, a mai adăugat Leo Grozavu.

Tehnicianul petroliştilor a vorbit şi despre ultimele două achiziţii reuşite de către „găzari”, Toto Tamuz şi Noe Acosta. „Tamuz are o perioadă lungă de inactivitate, dar cu toţii ne-am pus speranţele şi încrederea în el. Acum, ne dorim ca, la rândul lui, şi Toto să fie motivat suplimentar de această revenire într-un loc în care a fost apreciat şi unde s-a simţit foarte bine. Are foarte mult de recuperat, din toate punctele de vedere, iar în momentul în care va ajunge cât mai aproape de forma sportivă optimă voi spune mai multe despre el. Dacă el va fi cât mai aproape faţă de ceea ce a fost în trecut la Petrolul, atunci, în mod cert, va aduce plus-valoare echipei. La fel, Acosta este un jucător cu foarte multă experienţă şi cu foarte multe meciuri disputate în ultimii ani la nivelul primei ligi din Grecia. Şi în cazul lui sperăm să vină cât mai rapid, ca formă sportivă, aproape de noi, pentru că avem nevoie de orice jucător care poate creşte nivelul echipei, iar el este unul dintre aceştia”, a spus Leo Grozavu.

Alex ŢIGĂNAŞU

„Evident, ne dorim să obţinem toate cele trei puncte. Trebuie să fim calmi, să nu ne precipităm aşa cum am făcut-o în prima etapă, să ne facem jocul nostru şi să câştigăm. Sperăm să vină cât mai multă lume la acest meci, astfel încât să ne bucurăm  împreună, la final, pentru victorie”

 Arpad TORDAI

„Va fi o nouă provocare pentru noi, dar trebuie să câştigăm. Ştim că au o echipă tânără, destul de bună în ofensivă, însă va trebui să găsim soluţiile astfel încât să o neutralizăm. Va fi important să ne facem jocul nostru, iar pentru mine este foarte bine că apărarea îşi face datoria şi că, până acum, adversarele noastre nu şi-au creat prea multe ocazii de gol”

Pandurii, cea mai tânără echipă a primelor etape

Pandurii a pierdut zece jucători în vară şi nu a reuşit să facă prea multe transferuri, aşa încât antrenorul Adrian Bogoi s-a văzut nevoit să înceapă sezonul cu un lot alcătuit din fotbalişti foarte tineri. Astfel, în prima etapă, la Bacău, gorjenii au aliniat un „11” în care cel mai vârstnic jucător a fost Daniel Ciobanu (24 ani), iar golul victoriei a fost înscris de  către Florin Măicăneanu (18 ani).

Din efectivul Pandurilor fac parte şi doi ex-componenţi ai Centrului de Copii şi Juniori al FC Petrolul Ploieşti, fraţii gemeni Mihai şi Cătălin Cotolan, ambii veniţi, în vară, de la Popeşti-Leordeni.

Bilete disponibile până la ora de start a meciului

Biletele pentru partida dintre FC Petrolul şi Pandurii se găsesc la casa de bilete a stadionului „Ilie Oană”, ce va fi deschisă, mâine, de la ora 09.00 până la startul confruntării. Preţurile tichetelor sunt de 8 lei (peluze), 12 lei (Tribuna II), 20 lei (Tribuna I) şi 25 lei (Tribuna 0).

Partida va fi arbitrată de către o brigadă alcătuită din Sergiu Popa (Aiud) – Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) şi Erchian Ionus (Constanţa), arbitru de rezervă fiind Bogdan Dumitrache (Bucureşti). Ca observatori au fost delegaţi Ioan Silviu Veronel (Galaţi, pentru arbitraj) şi Dorinel Dincă (Călăraşi, pentru organizare).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826