Petrolul – Pandurii 2-1/Mult mai clar decât o spune scorul!

Petrolul şi-a croit drum către primul loc al eşalonului secund, pe care îl va ocupa cel puţin până mâine, după victoria obţinută, astăzi, pe „Ilie Oană”, cu Pandurii Tg. Jiu. „Lupii” s-au impus mai clar decât o arată diferenţa consemnată, la final, de tabela de marcaj, golurile trupei lui Leo Grozavu, în succesul obţinut cu scorul de 2-1, fiind înscrise, în prima repriză, de către Arnăutu şi Saim Tudor.

Cotaţi drept favoriţi înaintea startului partidei de astăzi, diferenţa de experienţă şi de valoare atărnând în balanţă mai mult decât conjuncturala postură de egalitate din clasament, petroliştii şi-au respectat statutul şi au bifat primul succes stagional pe „Ilie Oană”. O victorie ce s-a conturat limpede încă din start, pentru că deschiderea de scor a venit după doar două minute de la primul fluier al arbitrului, ARNĂUTU transformând, fără emoţii, un penalti obţiut de către Saim Tudor.

Cu avantajul obţinut prematur, „lupii” şi-au permis să conducă lejer ostilităţile, căutând să rezolve cât mai repede ecuaţia învingătoarei. Herea (11) a ratat ţinta cu un şut de la 16 metri, apoi Saim Tudor (15) a reluat, din careu, în braţele lui Mihai Cotolan, iar Arnăutu (21) a trimis, cu capul, peste transversală, dintr-o poziţie extrem de favorabilă. I-a venit rândul lui Nini Popescu (26) să irosească o bună oportunitate, trimiţând alături din faţa porţii, pentru ca, un minut mai târziu, Pandurii să aibă prima acţiune mai consistentă, şutul lui Pârvulescu, din lateral stânga, fiind trimis, cu ceva emoţii, în corner de către Tordai.

Desprinderea avea să vină pe final de repriză, atunci când Herea a bătut o lovitură liberă de pe dreapta, mingea a deviat din zid şi a ajuns în preajma careului mic, Mihai Cotolan a ratat total ieşirea dintre buturi, iar SAIM TUDOR (39) a fost omul potrivit la locul potrivit, trimiţând oarecum norocos, cu capul, în poarta părăsită.

La 2-0 la pauză, conturile păreau încheiate, însă ploieştenii şi-au complicat cumva singuri misiunea. N-au mai reuşit să puncteze în partea secundă, deşi au avut câteva oportunităţi importante, trecute în contul lui Arnăutu (50 – şut în blocajul lui Mihai Cotolan), Herea (57 – reluare din unghi, lateral stânga, la care portarul advers a reţinut cu emoţii) sau Ciocâlteu (70 – şut de la 20 de metri, respins de Mihai Cotolan), şi au trăit cu emoţii finalul de joc, pentru că Pârvulescu (85) a prins defensiva „lupilor” dezorganizată pe un contraatac, învingându-l pe Tordai cu un şut plasat, expediat din marginea careului.

Finalul n-a fost, însă, unul „incendiar”, pentru că Pandurii n-a avut forţa să se arunce în atac şi să caute golul care să aducă o remiză nedreaptă, petroliştii gestionând perfect ultimele minute. S-a terminat, astfel, 2-1, echipa lui Leo Grozavu adunând şapte puncte după trei etape, bilanţ cu care, cel puţin până mâine, urcă pe prima poziţie a clasamentului eşalonului secund.

Vinerea viitoare, tot de la ora 18.00, Petrolul are parte de o deplasare în Capitală, urmând să o întâlnească pe Metaloglobus Bucureşti.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

…………………………………………………………………………………..

FC Petrolul Ploieşti – CS Pandurii Tg. Jiu 2-1 (2-0)

Marcatori: Arnăutu (2, pen.), Saim Tudor (39)/Pârvulescu (85).

FC Petrolul: Tordai – Olaru, Ghinga (cpt), Cazan, Ţigănaşu (85 Neziri) – Chindriş (60 Ciocâlteu) – Cruceru, Cl. Herea – N. Popescu, Arnăutu (81 Danci), Saim Tudor. Antrenor: Leo Grozavu.

CS Pandurii: M. Cotolan – N. Cotolan (46 Nsiah), R. Gheorghe, Ciobanu, Vasilescu – Cenaj – Tudoran, Brânzan (cpt), Vodă (90+1 Măicăneanu), Pârvulescu – Blejdea (65 Dănescu). Antrenor: Adrian Bogoi.

Au arbitrat: Sergiu Popa (Aiud) – Florin Pucheanu (Târgovişte) şi Erchian Ionus (Constanţa).

Arbitru de rezervă: Bogdan Dumitrache (Bucureşti).

Observatori: Silviu Veronel Ioan (Galaţi) şi Dorinel Dincă (Călăraşi).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043