FC Petrolul – Sepsi OSK 1-2/Blestemul finalului de joc a lovit din nou!

Meciul cu Sepsi (scor 1-2) a venit ca o concluzie perfectă a finalului de sezon regulat de coșmar pe care l-au traversat petroliștii. A patra înfrângere consecutivă, stabilită, din nou, la una dintre ultimele faze ale meciului, și, deja, griji tot mai multe în ceea ce privește lupta infernală ce va urma în play-out.

Trupa lui Florin Pîrvu n-a reușit să găsească drumul spre victorie nici la ultima apariție în fața suporterilor din sezonul regulat. Rămasă doar să arbitreze, eventual, duelul pentru play-off, pe care îl părăsise în urma eșecurilor din ultimele etape, echipa noastră n-a reușit să bifeze nici măcar punctul care să-i asigure clasarea pe locul 10, fiind nevoită, acum, să aștepte deznodământul întâlnirii Oțelul – Politehnica Iași pentru a-și cunoaște exact poziția din ierarhie înainte de intrarea în play-out.

Meciul cu Sepsi s-a înscris, practic, pe tiparul ultimelor evoluții ale „lupilor”, greșelile de pe faza defensivă, puține, dar decisive, înclinând balanța în favoarea oponenților. Cum s-a întâmplat în minutul 14, atunci când Jair a fost deposedat ușor într-o zonă periculoasă, covăsnenii au dezvoltat un contraatac rapid, mingea n-a putut fi degajată din suprafața de pedeapsă, iar Fl. Ștefan, cu o execuție frumoasă, un șut de la 15 metri lateral stânga, a așezat-o la colțul lung, în plasa laterală! Sau, mai dureros, în prelungirile întâlnirii, când Țicu a ratat o intercepție la 30 de metri, aproape de tușă, oaspeții au ajuns în careu și, după o succesiune de trei pase, Debeljuh (90+2) a șutat, de la 10-12 metri, lângă bara din dreapta lui Zima!

„Lupii” au avut ocazia să scoată măcar un punct din această confruntare, pentru că BERISHA (87), cu o reluare din șase metri după o pasă excelentă a lui Ișfan, reușise să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, dar, din păcate ultimele minute n-au fost gestionate cu succes. Golul lui Debeljuh a trimis-o pe Sepsi în play-off și a adunat norii negri deasupra lui „Ilie Oană”, pentru că, din acest moment, Petrolul chiar simte în ceafă răsuflarea tot mai fierbinte a echipelor din subsolul ierarhiei.

În funcție de locul pe care îl va ocupa la finalul sezonului regulat, 10 sau 11, formația noastră își va cunoaște și numele primului adversar din play-out, dar asta nu mai devreme de luni, ora 22.00, atunci când se va fi terminat partida Oțelul – Politehnica Iași. Ce se știe, în schimb, cu siguranță, este că vom deschide faza a doua a campionatului, pe care o vom aborda cu 18 puncte (profitând de rotunjire), pe teren propriu și vom juca 5 dintre cele 9 partide pe „Ilie Oană”. Prima etapă din play-out este programată să se desfășoare în intervalul 15-18 martie.

Foto: Răzvan Păsărică.

FC Petrolul – Sepsi OSK 1-2 (0-1)

Marcatori: Berisha (87)/Fl. Ștefan (15), Debeljuh (90+2).

FC Petrolul: Zima – Hanca, Papp, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Seto (46 Diomande; 54 Jyry), Jair (46 Ișfan), Grozav – Musi (65 Bratu), Berisha. Antrenor: Florin Pîrvu.

Sepsi: D. Moldovan – Oroian (85 Popsa), Ninaj, Ciobotariu, Fl. Ștefan – Păun, Kallaku (85 Kecskes) – Ștefănescu (cpt), C. Matei (16 Aganovic), Varga (70 A. Dumitrescu) – Safranko (70 Debeljuh). Antrenor: Bernd Storck.

Cartonașe galbene: Seto (12), Grozav (56), Meijers (74), Huja (82), Fl. Pîrvu (84), Bratu (90)/Fl. Ștefan (60), Popsa (89), Ștefănescu (90+3), Debeljuh (90+3).

Au arbitrat: Andrei Florin Chivulete – Mihai Marica și Andrei Gabriel Constantinescu.

Rezervă: Andrei Sorin Antonie.

Arbitru VAR: Radu Marian Petrescu.

Arbitru AVAR: Adrian Popescu.

Observatori: Andrei Ioniță și Adrian Pitu.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043