FC Petrolul- Sportul Snagov/Din nou acasă!

FC Petrolul se întoarce, mâine, pe „Ilie Oană”, pentru cel de-al doilea meci de acasă din acest sezon. Adversară îi este „lanterna roșie” a eșalonului secund, Sportul Snagov, partida urmând să înceapă la ora 18.00

După trei deplasări consecutive, „lupii” revin, în sfîrșit, acasă, la mai bine de o lună de la debutul pe propriul teren în acest sezon. Și dacă prima apariție în fața suporterilor s-a încheiat cu un eșec, 0-3 cu UTA, de această dată trupa lui Flavius Stoican are toate șansele să bifeze primul succes stagional pe „Ilie Oană”, pornind, fără doar și poate, cu prima șansă în fața „lanternei roșii”, Sportul Snagov.

Cele două echipe se află față în față pentru a doua oară în decurs de doar cinci zile, la jumătatea săptămânii trecute întâlnindu-se, la Ghermănești, într-o partidă contând pentru Faza a 4-a a Cupei României. A fost 1-0 pentru FC Petrolul, prin golul lui Saim Tudor (53), după un meci în care „galben-albaștrii” s-au jucat, pur și simplu, cu ocaziile, așa încât, la final, tabela de marcaj a indicat o diferență mult mai mică față de adevăratul raport al forțelor existent în teren.

Să sperăm că, mâine seară, nu va fi loc de vreo surpriză de proporții pe „Ilie Oană”, iar echipa noastră va obține o victorie concludentă, care să o ajute să urce în clasament și să o așeze pe făgașul normal în lupta pentru promovare.

Petroliștii au intrat, de astăzi, în cantonament, Flavius Stoican având două probleme de efectiv, Cristi Sîrghi și Mădălin Mihăescu fiind indisponibili după ce s-au accidentat în ultimele două partide disputate, primul la Timișoara, cel de-al doilea în ”Cupă”, la Snagov. În rest, tot lotul este apt de joc, cu excepția lui Hamza Younes, cel în cazul căruia va mai dura câteva zile până când vor fi finalizate formalitățile legale pentru ca el să poată redebuta pentru Petrolul.

Partida de mâine seară va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Mircea Ardelean (Arad) – Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Nicolae Chițoiu Andrei (Timișoara). Arbitru de rezervă va fi Sergiu Anton (București), iar ca observatori au fost delegați Ioan Cristea (București) și Emil Tudor (Târgoviște).

Cine sunt adversarii

Dacă anul trecut a avut o primă jumătate de sezon excelentă, din care a trăit și mare parte a returului, în această stagiune Sportul Snagov pare a fi victima de serviciu a eșalonului secund. Ilfovenii, cu un lot alcătuit în pripă și din jucători fără experiență, au suferit înfrângeri pe linie, încasând 21 de goluri în cele șase etape scurse până acum, pentru a înscrie, în schimb, unul singur! Parcurs ce l-a determinat pe Valeriu Răchită să se retrag rapid de pe banca Sportului, echipă aflată într-o continuuă derivă și care speră să termine, cumva, acest sezon.

Lotul de jucători

Portar: 1. Ionuț Vreme (27 ani); 30. George Micle (18 ani); Octavian Stanciu (23 ani)

Fundaşi: 2. Antonio Ristea (19 ani); 3. Cosmin Novac (22 ani); 4. Alin Ghidurea (24 ani); 17. Cristian Poștoarcă (21 ani); 20. George Apostol (27 ani); Doru Bratu (30 ani); Adrian Neacșu (20 ani).

Mijlocaşi: 6. Mădălin Răileanu (22 ani); 7. Paul Cubleșan (22 ani); 7. Andrei Cristian Mirică (19 ani); 10. Iulian Roșu (25 ani); 11. Adrian Dorobanțu (20 ani); 14. Karim Safsaf (Franța, 25 ani); 16. Gabriel Turbanu (21 ani); 19. Vlad Bărbulescu (23 ani), 6. Florin Lungu (26 ani); 3. Vlad Mocioacă (17 ani);

Atacanți: 8. Alexandru Rusu (19 ani); 9. Raul Bucur (17 ani); 18. Constantin Stoica (27 ani); 16. Giani Stere (20 ani).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043