FC Petrolul – Unirea Slobozia 3-1/ Cu un pas mai aproape de Liga 1!

Prima victorie, din play-off, pe „Ilie Oană” a venit astăzi, în meciul cu Unirea Slobozia, iar primul eșalon se vede tot mai clar la orizont. „Lupii” au câștigat cu scorul de 3-1 (2-1), golurile victoriei noastre fiind marcate de către Tucaliuc (26), Diarra (37) și Huja (49), în vreme ce pentru oaspeți a punctat Ibrian (16).

Dacă la începutul primăverii „înșira” remizele, iată că, acum, trupa lui Nicolae Constantin leagă victoriile, după 1-0 la Chiajna urmând, astăzi, un 3-1 în fața Unirii Slobozia! O premieră, practic, în 2022, an în care „lupii” nu reușiseră să înscrie și nici să câștige în fața propriilor suporteri, succesul de astăzi consolidându-le, în același timp, poziția din vârful clasamentului, când s-a ajuns la finalul turului fazei play-off.

Partida cu Unirea n-a început tocmai sub cele mai bune auspicii. Oaspeții au profitat de o fază fixă, un corner de pe dreapta, la care Ibrian (16) a reluat cu capul, din cădere, balonul „mușcând” din transversală înainte de a atinge plasa lui Avram! Golul primit nu i-a descurajat pe „găzari”, și, după câteva ocazii bune, TUCALIUC (26) a restabilit echilibrul, cu un șut de la 20 de metri, la care mingea a căpătat un efect ce l-a păcălit pe portarul Poiană: 1-1! Iar, până la pauză, petroliștii au reușit să și „răstoarne” tabela, DIARRA (37), găsit liber în spatele liniei fundașilor centrali de o pasă perfectă a lui Cebotaru, strecurând balonul în plasă, printre picioarele lui Poiană: 2-1!

Lucrurile s-au lămurit imediat după reluare, atunci când HUJA (49), aflat la limita ofsaidului, în marginea careului de șase metri, a marcat cu o lovitură de cap, după o centrare venită, de pe stânga, de la Țicu și, astfel, la adăpostul celor două goluri avantaj, Petrolul și-a permis să gestioneze pragmatic finalul de meci. Ocazii au mai fost, și la o poartă, și la cealaltă, dar scorul a rămas cel stabilit în startul părții secunde, consemnând, astfel, o victorie extrem de importantă a „lupilor”, echivalentă cu un nou pas apăsat făcut pe drumul spre Liga 1.

Petrolul ajunge, astfel, la borna „57” și așteaptă, acum, ultimele două meciuri ale etapei, pentru a ști la ce se va raporta, în partea a doua a play-off-ului, în duelul pentru promovare cu AFC Hermannstadt (49 puncte) și Universitatea Cluj (48 puncte). Pentru echipa noastră urmează derbiul cu „șepcile roșii”, ce se va disputa marți, 26 aprilie, de la ora 19.00, pe „Cluj Arena”.

* Lovitura de start a jocului de astăzi a fost dată, conform obiceiului din acest sezon, de către un fost fotbalist important al Petrolului. De această dată, la centrul terenului s-a aflat Paul Gușă, sau cel cunoscut, în anii ’80, și sub apelativul de Gușă II, jucător ce a îmbrăcat de 93 de ori tricoul Petrolului în primul eșalon, între 1984 și 1988!

Foto: Gheorghe Flușter.

FC Petrolul – Unirea Slobozia 3-1 (2-1)

Marcatori: Tucaliuc (26), Diarra (37),  Huja (49)/Ibrian (16).

Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt) (85 Velisar) – Cebotaru, Seto (59 Chindriș) – Bratu (59 Constantinescu), Tucaliuc, Cioiu (76 Măzărache) – Diarra (85 Jarociv). Antrenor: Nicolae Constantin.

Unirea: Poiană – Ibrian, I. Dinu, G. Lazăr, Toma (cpt) – Bolohan (78 Gîrbăcea), Trașcu, Coadă (64 Cruceru), Mustacă (55 Gherghiceanu) – Ivan (78 Silaghi), Guleac (55 Afalna). Antrenor: Adrian Mihalcea.

Au arbitrat: Vlad Baban (Iași) – Imre-Laszlo Bucsi (Sf. Gheorghe) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare). Rezervă: Sergiu Anton (București). Observatori: Gheorghe Moise (București) și Horațiu Stănescu (Craiova).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826