FC Petrolul – Universitatea Cluj/Gata de start!

Sezonul 2023-2024 al Superligii stă să înceapă și pentru Petrolul Ploiești. Duminică, de la ora 18.30, echipa noastra va susține primul meci din noua stagiune, pe „Ilie Oană”, adversară fiindu-i Universitatea Cluj.

Așteptarea s-a încheiat! După un sezon 2022-2023 peste așteptări, în condițiile în care îl aborda ca nou promovată și s-a confruntat cu destule probleme pe parcurs, Petrolul privește, acum, cu încredere și speranță către startul noului campionat.

Suntem înaintea unui campionat foarte dificil, suntem convinși de asta, dar vrem și vom continua munca începută în urmă cu șapte ani. Cu siguranță, Petrolul a crescut și vine după un an competitional în care, să spunem așa, și-a depășit așteptările. Știm pretențiile fanilor, știm ce ne asteapta și credem că suntem pregătiți pentru noul sezon”, a punctat președintele „galben-albaștrilor”, Claudiu Tudor. Ne dorim să câștigăm și campionatul, dacă se poate, dar trebuie să fim realiști, iar obiectivul meu este să sărbătorim Centenarul în prima ligă! Apoi, ne dorim stabilitate, iar, în acest moment, clubul este cu salariile la zi, ceea ce cred eu că este lucrul cel mai important, și aș vrea să-i mulțumesc și lui Marian Copilu pentru eforturile pe care le face. Cu siguranță, vom crește, dar trebuie să o facem corect, nu să ne trezim, la anul, că vom fi cu datorii, aproape de faliment sau, cine știe, într-o altă ligă”, a mai adăugat oficialul petroliștilor. „Fac un apel către suporteri, să-și cumpere abonament, să fie alături de echipă, pentru că, până la urmă, Petrolul este o stare de spirit! Avem mare nevoie de sprijinul fanilor, trebuie să susținem echipa, trebuie să fim uniți și, împreună, vom fi mult mai puternici!”, a fost mesajul lui Claudiu Tudor pentru suporterii „galben-albaștrilor”.

Primul adversar din noul campionat este Universitatea Cluj, o echipă care, după campania de achiziții din această vară, pornește cu gânduri mari la drum, așa cum crede și antrenorul echipei noastre, Florin Pîrvu. „Întâlnim o echipă care, din punctul meu de vedere, a făcut o campanie de achiziții foarte, foarte bună și cred că se va bate pentru play-off. A schimbat structura grupului, s-a schimbat și antrenorul, dar i-am analizat și știm ce ne așteaptă. Noi suntem omogeni, am adus jucatori acolo unde am crezut că avem nevoie și suntem gata să începem cu bine campionatul. E primul meci, jucăm acasă și prima impresie conteaza foarte mult. Ne dorim să câștigăm, să obținem cele trei puncte și dacă s-ar putea să facem asta pe fondul unui joc care să fie pe placul suporterilor noștri va fi cu atât mai bine, a spus Florin Pîrvu, cel care, la rândul său, a lansat un mesaj și pentru suporteri. „Aș vrea să fac un apel către ei să vină și să ne susțină, să umple stadionul duminică, pentru că avem mare nevoie de sprijinul lor!”.

Nerăbdător să înceapă campionatul este și „căpitanul” Vali Țicu, cel care a avut, oricum, un început de vară încărcat, participând cu naționala de tineret la turneul final al Campionatului European. „Ne așteaptă un meci foarte important și ne dorim să pornim cu dreptul! Jucăm acasă, în fața suporterilor noștri și, așa cum se spune, victoriile aduc victorii, așa că ne dorim să începem cu un succes pentru a avea un plus de moral în acest start de campionat”, a spus Țicu. „Sezonul trecut am avut rezultate peste așteptări, iar asta ne obligă să fim cel puțin tot acolo, la acelasi nivel. Dar, eu îmi doresc mai mult, vreau să facem pași înainte, iar o clasare mai bună decât în stagiunea precedentă este, din punctul meu de vedere, un obiectiv realizabil”, a adăugat jucătorul petrolist.

Pentru primul meci din noua stagiune, Petrolul nu va putea conta pe Christian Irobiso, suspendat pentru două etape, în vreme ce Sergiu Hanca nu va putea evolua din cauza unor probleme de natură medicală.

Partida va începe la ora 18.30, biletele fiind disponibile on-line și la casa stadionului „Ilie Oană”.

Întâlnirea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Marcel Bîrsan (București) – Vasile Marinescu (București) și Imre-Laszlo Bucsi (Sf. Gheorghe). Rezervă: Ovidiu Hațegan (Arad). Arbitru VAR: Marian Barbu (Făgăraș). Arbitru AVAR: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe). Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești) și Ion Cățoi (București).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs AFC Hermannstadt

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
1922
2819
3817
4915
5913