Debut cu un egal!

Start de sezon cu o remiză pe „Ilie Oană”, în confruntarea cu Universitatea Cluj. Un rezultat stabilit încă din prima jumătate de oră, după golurile lui Musi (30) și Chipciu (15), Petrolul având, însă, șansa victoriei în partea a doua, atunci când Budescu (59) n-a reusit să-l învingă pe Gorcea de la punctul cu var!

Pe „Ilie Oană”, pe o căldură sufocantă ce nu i-a împiedicat, însă, pe fanii „lupilor” să vină în număr mare la meci, Universitatea a inceput mai bine și, la capătul primului sfert de oră, reușea să deschidă scorul. Chipciu a profitat de un moment de neatenție al petroliștilor, usor păcăliți de o schema pusă în practică la o lovitură liberă din dreapta, și, rămas cu balonul la picior într-o poziție excelentă, în mijlocul careului, nu l-a iertat pe Zima: 0-1!

Replica „lupilor” a venit după încă un sfert de oră, atunci când, preluând o centrare perfecta trimisă de către Țicu, MUSI (30) a pivotat în marginea careului mic și l-a lăsat fără replică pe Gorcea, cu un șut din întoarcere: 1-1!

Imediat, împinși de la spate de entuziasmul tribunelor, petroliștii au prins „valul” și au căutat golul care să-i aduca în avantaj, dar Gorcea a avut două intervenții bune, le execuțiile de la distanță semnate de către Doua (34) și Budescu (37). Prima repriză s-a încheiat, însă, cu o ocazie mare trecută în contul „șepcilor”, Popadiuc (45+2) trimițând balonul în bara din stânga lui Zima!

Tot cu o bară, și tot la aceeasi poartă, a inceput partea a doua, Gicu Grozav (49) trimițând mingea în transversală cu o lovitură de cap, după un corner de pe dreapta! Jocul a continuat să curgă cu Petrolul la conducerea ostilităților și, pe acest fond, șansa golului a venit în minutul 59, atunci când, după un henț al lui Pițian, „centralul” Marcel Bârsan a consultat monitorul VAR și a dictat o lovitură de pedeapsă, pe care, însă, Budescu nu a reusit să o transforme, Gorcea ghicindu-i intenția „decarului” petrolist!

A ramas, astfel, 1-1, scor ce avea să fie consemnat pe tabela de marcaj și la finalul timpului de joc, Chiar dacă n-a fost victorie, debutul poate fi considerat drept unul încurajator, cu atât mai mult cu cât și adversarul a fost unul redutabil. Urmează o primă și lungă deplasare a sezonului, la Botoșani, pentru meciul din etapa a doua, ce se va disputa luni, 24 iulie, de la ora 18.30.

Foto: Cristi Dangeorge.

FC Petrolul – Universitatea Cluj 1-1 (1-1)

Marcatori: Musi (30)/Chipciu (15).

FC Petrolul: Zima – Doua, Papp, Garutti (79 Meijers), Țicu (cpt) – Musi (72 Rădulescu), Jefferson (31 Budescu), Diomande (72 Seto), Grozav – Jair – Petrovic (79 Dumitriu). Antrenor: Florin Pîrvu.

Universitatea: Gorcea – Dimitrov, Pițian (62 Miron), Mitrea, Vătăjelu – Bic, Bordeianu (75 Filip) – Chipciu, Nistor, I. Stoica (89 Hofman) – Popadiuc (62 Tescan). Antrenor: Anton Petrea.

Cartonașe galbene: Pițian (58), Nistor (59).

Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Vasile Marinescu și Imre Laszlo Bucsi.

Rezervă: Ovidiu Hațegan.

Arbitru VAR: Marian Barbu.

Arbitru AVAR: Lucian Rusandu.

Observatori: Ion Cățoi (organizare) și Eduard Dumitrescu (arbitraj).

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043