FC Petrolul – Universitatea Cluj/ Primul „șoc” din play-off!

Începem mâine, practic, un nou campionat, faza play-off, pe care, grație zestrei adunate din vară și până acum, o abordăm de la „+7” față de prima urmăritoare. Nimeni alta decât Universitatea Cluj, adversara din derbiul de mâine, ce va debuta la ora 17.30, pe un „Ilie Oană” plin!

După o primă parte a sezonului pe care a dominat-o autoritar, asigurându-și un avantaj de șapte puncte față de ocupanta poziției secunde, Universitatea Cluj, și opt de Hermannstad Sibiu, prima echipă din afara zonei promovării directe, formația noastră va avea parte de un debut abrupt în acest play-off. Mâine, pe „Ilie Oană” vin „șepcile roșii”, pentru un adevărat derbi al momentului, un meci care, pentru Petrolul, poate însemna încă un pas, de această dată enorm, pe drumul către Liga 1.

„Este, practic, un nou început și vor fi zece jocuri foarte, foarte dificile pentru toate cele șase formații care au ajuns în play-off. Întâlnim cea mai în formă echipă a începutului de an în Liga a 2-a, o grupare care a făcut în această iarnă transferuri importante, aducând jucători de prim eșalon, dar cred că mental și fizic suntem pregătiți pentru această confruntare. Aștept să arătăm ca o echipă matură, care știe ce are de făcut, și îmi doresc, în primul rând, să nu primim gol”, a anticipat antrenorul Nicolae Constantin duelul de mâine după-amiază.

„Nu cred că va fi genul de meci <<care pe care>>! Mă gândesc că ambele echipe vor începe precaut, pentru că nu văd de ce ar trebui să riște în debutul meciului. Nu pot să spun dacă și cine pleacă favorită pe hârtie! Însă, pentru că jucăm acasă și, foarte probabil, vom avea un public numeros de partea noastră, dar și pentru că suntem  lideri, cred că noi pornim cu prima șansă! Dar,cum am mai spus, o să fie un meci important, în care, așa cum le-am transmis și jucătorilor, trebuie să jucăm cu <<cap>>”, a continuat tehnicianul „galben-albaștrilor”.

„Avem pregătit și planul A și planul B! Universitatea pare cel mai puternic adversar, și eu spun că e mai bine că ne întâlnim acum, în prima etapă. În situația unei victorii ne-am distanța și mai mult în clasament, iar în cazul nefericit al unui pas greșit vom avea timp să reparăm până la final. Este o echipă mult mai puternică decât cea pe care am învins-o în decembrie, așa că va trebui să ne întrebuințăm serios ca să câștigăm și de această dată!”, a mai spus Nicolae Constantin.

La rândul său, „căpitanul” petroliștilor, Vali Țicu, a spus că „va fi genul de meci care te face să te simți fotbalist în adevăratul sens al cuvântului și este foarte important să câștigăm. Au făcut transferuri interesante, s-au întărit, sunt mai periculoși decât data trecută, dar nici noi nu suntem mai prejos! Sper ca la final de campionat să promovăm împreună, pentru că m-aș bucura ca la anul să ne întâlnim și pe prima scenă, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Important este jocul de mâine, un adevărat derbi, pe care, așa cum am spus, trebuie să-l câștigăm!”.

Iar golgheterul „lupilor”, Sory Diarra, a continuat, afirmând că „va fi un meci greu, ca toate cele din play-off, pentru că toată lumea își dorește să promoveze. Evident că îmi doresc să înscriu mâine, ca de altfel în fiecare meci, pentru că acesta este jobul meu, să marchez goluri! Nu simt nicio presiune, nu contează ce adversari direcți voi avea, important este să-mi fac jocul, să-mi ajut coechipierii, să fiu ajutat, și, împreună, să reușim să trecem și peste acest obstacol”!

Petroliștii nu au alte probleme de efectiv, în afara deja cunoscutelor indisponibilități ale lui Silviu Pană și Dragoș Gheorghe. Elevii lui Nicolae Constantin au intrat de astăzi, conform obiceiului, în cantonament, ultima repetiție desfășurându-se pe „Ilie Oană”.

Confruntarea de mâine va fi arbitrată de către o brigadă alcătuită din Florin Andrei (Târgu Mureș) – Adrian Popescu (Craiova) și Vlad Bîrleanu (București). Observatori au fost delegați Ioan Silviu Veronel (Galați) și Dorinel Dincă (Brăila).

Așa cum se știe, va fi primul joc, după mai bine de doi ani de zile, ce se va derula fără niciun fel de interdicție privind accesul suporterilor. Vă așteptăm, astfel, în număr cât mai mare pe „Ilie Oană”, biletele fiind disponibile atât on-line, accesând www.entertix.ro, dar și la casa stadionului ce va fi deschisă, mâine, începând cu ora 09.00.

Următorul meci

Farul Constanța vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Viitorul, Ovidiu
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826