FC Petrolul – Viitorul Pandurii Tg. Jiu/Doar victoria e luată în calcul!

Ne întoarcem repede pe „Ilie Oană”, la fix o săptămână de la ultima apariție în fața propriilor suporteri și, din nou, nu ne gândim la altă variantă decât la aceea a victoriei. FC Petrolul vs Viitorul Pandurii Tg. Jiu, marți, de la ora 19.30, un meci cât se poate de important pentru menținerea în zona promovării.

Remiza de la Reșița a pus, un pic, în umbră eforturile din ultima perioadă, cu cele patru victorii consecutive ce propulsaseră echipa noastră pe podiumul Ligii 2 și în primăvara Cupei României. Lupta rămâne, însă, în continuare extrem de strânsă, cu multe echipe întinse pe distanța a câtorva puncte, așa încât nu se poate spune, nici pe departe, că ar fi ceva compromis.

Dar, calculele depind foarte mult de un parcurs de regularitate, iar meciul de mâine, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, trebuie să reia seria victoriilor petroliste, întreruptă în deplasarea de pe Valea Domanului. Evident, „lupii” pornesc cu prima șansă, ținând cont de diferența de experiență și de valoare, dar și de faptul că, în ultima vreme, se simt tot mai bine pe „Ilie Oană”, acolo unde au bifat patru victorii consecutive.

Elevii lui Flavius Stoican s-au întors sâmbătă seară de la Reșița, iar după un antrenament de refacere programat duminică, au efectuat în această seară o ultimă repetiție înaintea confruntării cu Viitorul Pandurii. Din păcate, buletinul medical al „galben-albaștrilor” nu este deloc unul încurajator, pentru că, alături de Walace și Zaharia, pe lista indisponibililor au apărut, de ultimă oră, Hamza Younes și Ianis Stoica, primul acuzând o întindere musculară la coapsă, iar cel de-al doilea dureri la spate.

Întâlnirea de mâine, care va începe la ora 19.30, va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Bogdan Dumitrache (București) – Ionuț Marius Bobe (Videle) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă va fi Cristina Mariana Trandafir (București), iar ca observatori au fost delegați Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Cine sunt adversarii

Viitorul Pandurii Târgu Jiu este una dintre enigmele ultimilor ani în eșaloanele inferioare ale fotbalului românesc. A fost, până în iulie 2018, ACS Șirineasa, denumire sub care a promovat în Liga a 2-a, apoi, timp de un sezon, s-a numit ACS Energeticianul, pentru ca, din această vară, clubul să fie rebotezată în ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu! Și asta după ce fostul Energeticianul a ocupat cea mai înaltă poziție retrogradabilă la finalul stagiunii trecute, dar și-a păstrat locul în eșalonul doi și a devenit Viitorul pentru că Luceafărul Oradea, echipă controlată, se spune, de același patron, a fost retrasă din eșalonul secund! Un istoric pe termen scurt destul de complicat, la care ar mai fi de adăugat și faptul că, în această ediție de campionat, ACS Viitorul Pandurii Tg. Jiu și-a disputat meciurile de pe teren propriu la Turnu Severin, după ce, în stagiunea trecută, juca la Petroșani!

Viitorul Pandurii îl are pe banca tehnică pe Cristian Lupuț, un fost jucător al Petrolului în urmă cu aproape un deceniu, cel care a venit, în vară, de la Luceafărul Oradea. Numele cel mai sonor din lot este al lui Victoraș Astafei, și el cu un trecut petrolist, dar de dată mai recentă, iar efectivul Viitorului îl regăsim și pe Vlad Rusu, cel care, în stagiunea 2015-2016, a îmbrăcat tricoul „galben-albaștrilor”.

După 15 meciuri disputate, Viitorul Pandurii ocupă locul 9, cu 21 de puncte, iar în deplasare a bifat două victorii și tot atâtea remize, fiind autoarea unei mari surprize pe terenul Rapidului (2-1) și a unui succes șocant prin proporțiile scorului obținut la Reșița (7-1).

Lot de jucători:

Portari: 1. Bogdan Moga (25 ani); 12. Iulian Anca-Trip (25 ani).

Fundași: 2. Dacian Dunca (19 ani); 19. Cătălin Creț (20 ani); 21. Francois Yabre (29 ani, Burkina Faso); 22. Alexandru Baican (31 ani);  24. Adrian Ciul (24 ani); 25. Cristian Oros (35 ani); Bogdan Porumb (20 ani); 11. Alexandru Misăraș (23 ani).

Mijlocași: 6. Alexandru Negrean (19 ani); 7. Andrei Dragu (20 ani); 8. Darius Buia (26 ani); 10. Paul Chiorean (23 ani); 13. Alexandru Gîrbiță (19 ani); 17. Mark Parnău (22 ani); 13. Sebastian Chelariu (20 ani); 25. Vlad Prejmerean (22 ani); 26. Vasile Pop (30 ani); 27. Raul Hajmasan (19 ani); 27. Rafal Zaborowski (26 ani, Polonia); 49. Marius Cioiu (20 ani).

Atacanți: 19. Victoraș Astafei (32 ani); Nicolae Gunie (21 ani); Alexandru Pop (26 ani); 9. Marius Balogh (20 ani); 11. Vlad Rusu (29 ani); 9. Alexandru Bădăuță (29 ani).

Antrenor: Cristian Lupuț.

Următorul meci

Farul Constanța vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Viitorul, Ovidiu
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826