CSM – FC Petrolul 1-1/Seria victoriilor s-a oprit, momentan, la Reșița

„Lupii” și-au întrerupt seria victoriilor la Reșița, acolo unde au terminat la egalitate, 1-1, într-un meci în care s-au aflat în avantaj după primele 45 de minute. Reușita petroliștilor a fost semnată de către Laurențiu Marinescu (25), în vreme ce pentru amfitrioni a punctat Cristian Danci (62).

Venind după trei victorii consecutive în campionat, Petrolul a mers la Reșița cu moralul la cote maxime, dar a avut nevoie de un start de meci cu ceva emoții pentru a trece, mai apoi, la turația normală.

Pe un teren greu, aproape desfundat, CSM-ul a început mai bine și a avut prima mare șansă să deschidă scorul, atunci când Daniel Ene (5) a pătruns pe stânga și a centrat în „buza” porții, de unde Călin Cristea a reluat peste transversală! Un minut mai târziu, Ene a pus indigoul peste acțiunea precedentă, dar nici de această dată nu a găsit vreun coechipier care să reia în plasă!

Odată trecut forcingul de început al amfitrionilor, raportul de forțe a început să se inverseze tot mai evident, iar „1upii” au pus stăpânire pe centrul terenului și au împins jocul din ce în ce mai aproape de buturile lui Zimmermann, ex-petrolistul scăpând cu fața curată la ocaziile lui Bărboianu (16 – șut din lateral dreapta, la colțul scurt, în plasa laterală), Blănaru (21 – șut de la 14 metri, peste transversală) și Olaru (23 – „cap” de la 5-6 metri, lateral drepta, pe lângă bară). Momente ce au anunțat, practic, deschiderea de scor, pentru că MARINESCU (25) a profitat de o bâlbâială a devensivei adverse, a recuperat un balon în centrul careului și a trimis în plasă, cu toată opoziția disperată a lui Zimmermann: 0-1!

Golul „căpitanului” n-a venit, însă, și cu o continuare a jocului la fel de consistentă, care să le asigure elevilor lui Flavius Stoican desprinderea pe tabela de marcaj, așa încât, după pauză, Reșița s-a întors de la cabine cu intenții tot mai ofensive. Iar „lupilor” le-a trecut glonțul pe la ureche după un corner de pe dreapta, la care Vasiu (54), complet nemarcat în marginea careului mic, a reluat, cu capul, exact pe direcția lui Avram!

Nici zece minute mai târziu, egalitatea avea să se restabilească, pentru că Danci (62) l-a surprins pe Avram cu un șut expediat dintr-un unghi închis, lateral dreapta, la colțul scurt, așa încât petroliștii au fost nevoiți să o ia de la capăt, în tentativa de a obține toate punctele puse în joc. Flavius Stoican a făcut trei modificări cu intenții evident ofensive, trimițându-i pe teren, rând pe rând, pe Deac, Gavrilă și Bratu, iar ocaziile au reapărut la poarta lui Zimmermann, dar Olaru (78) a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție favorabilă, iar Marinescu (81) a înălțat balonul, din 16 metri, peste transversală. Și amfitrionii au avut șansele lor, la șutul lui Stănescu (83), ce a trecut, de puțin, pe lângă butul din stânga lui Avram, și, din nou, după o fază fixă, un corner de pe dreapta la capătul căruia Cioabă (87) a reluat, din șase metri, alături de poartă.

S-a terminat, până la urmă, 1-1, un rezultat echitabil după modul în care au curs ostilitățile, dar care are darul să oprească, pentru moment, seria invincibilă a „galben-albaștrilor”. Una care, sperăm noi, se va relua în această săptămână, începând cu meciul de astăzi, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

Foto: Miruna Mihancea.

 CSM Reșița – FC Petrolul Ploiești 1-1 (0-1)

Marcatori: Danci (62)/Marinescu (25).

CSM: Zimmermann – Acka, Ehman, Vasiu, Vădrariu – C. Cristea (cpt), Danci (79 Cioabă) – Săulescu (24 R. Stănescu), Poiană, Dat (79 Răducan) – D. Ene. Antrenor: Leontin Doană.

FC Petrolul: Avram- Bărboianu, Olaru, Sîrghi, Manolache – Cioinac, Meza Colli (73 Gavrilă) – Blănaru (68 Deac), Marinescu (cpt), I. Stoica (79 Bratu) – Younes. Antrenor: Flavius Stoican.

Au arbitrat: George Cătălin Găman – Dragoș Mihai Iliescu și Cristian Daniel Ilinca.

Arbitru  de rezervă: Claudiu Gaitin.

Observatori: Dumitru Paraschiv și Gheorghe Moise.

 

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826