Final cu victorie la Mioveni!

La ultima apariție în play-off, Petrolul a obținut și singura victorie, 2-1 la Mioveni. Rezultat conturat după golurile lui Arnăutu (38) și Răuță (59), și în urma căruia gazdele au fost trimise la baraj, iar „lupii”au terminat sezonul pe locul cinci.

Fără să mai aibă vreo șansă la promovare, Petrolul a abordat ultimul meci din play-off doar cu misiunea unei victorii care să îmbunătățească, atât cât se mai putea, imaginea lăsată în precedentele confruntări. Un joc fără miză concretă pentru „lupi”, dar cu biletele de prim eșalon pe masă pentru amfitrioni, CS Mioveni depinzând doar de ea în lupta pentru un loc în Liga 1.

În acest context, s-a jucat pe contre încă de la bun început, cu o primă ocazie uriașă a lui Roige (2 – lovitură de cap, de la 10 metri, în transversală), urmată de o replică pe măsură a gazdelor, cu Ișfan (3) nereușind să-l învingă, dintr-o situație de „unu la unu”, pe Cezar Lungu. N-a mai trecut mult și Mioveniul părea să-și deschidă larg ușa către Liga 1, pentru că tot Ișfan (6) a înscris din fața porții, după o pasă venită, din dreapta, de la Rădescu, așa încât lucrurile anunțau să se așeze pe făgașul prielnic argeșenilor.

Doar că, după jumătatea primei părți, ofensiva petrolistă s-a trezit la viață, producând, în câteva minute, atâtea ocazii câte nu fuseseră, până atunci, într-un întreg play-off! Vajushi (35), singur în stânga, l-a luat la țintă pe Croitoru, apoi portarul gazdelor a respins excelent șutul lui Ekolo (38), din lateral dreapta, pentru ca, imediat, să deturneze de sub transversală centrarea înșelătoare a lui Țicu! Asediul la poarta gazdelor a continuat și, după o nouă paradă a lui Croitoru, la șutul lui Deac (38), faza a continuat cu o centrare a mijlocașului „lupilor” pentru ARNĂUTU, cel care, cu o lovitură de cap trimisă de la 8 metri, a găsit, finalmente, drumul spre plasa porții adverse: 1-1! Iar „lupii” puteau intra chiar în avantaj la cabine, dacă reușita lui Arnăutu (43) n-ar fi fost anulată pentru un ofsaid care mai degrabă nu a fost…

Petroliștii au început partea a doua așa cum au terminat-o pe prima, cu toate liniile sus, iar RĂUȚĂ (59) a scos Mioveniul din primul eșalon, înscriind, cu o lovitură de cap, după un corner bătut, de pe stânga, de către Vajushi. Moment din care echipa lui Claudiu Niculescu a pierdut total controlul, a atacat haotic și nu a reușit să întoarcă soarta unui meci în care, până la urmă, i-ar fi ajuns și un egal în cursa pentru Liga 1.

Petrolul câștigă, astfel, pentru prima dată în play-off, din păcate tarziu și oarecum tardiv, punctând, însă, la capitolul onoare. În clasament, echipa noastră termină pe locul 5, deasupra Rapidului, dar sub UTA,  FC Argeș, CS Mioveni și Turris-Oltul.

Foto: Cristi Stavri.

 

CS Mioveni – FC Petrolul Ploiești 1-2  (1-1)

Marcatori: Isfan (6)/Arnăutu (39), Răuță (59).

CS Mioveni: Croitoru – Beța (63 Măzărache), Gherghe, Burnea, Alexe – Rădescu (78 Trașcu), R. Costin (71 Herghelegiu), M. Șerban, Coșereanu (cpt) (46 Masaro) – Balint, Isfan (63 Ghiță). Antrenor: Claudiu Niculescu.

FC Petrolul: Lungu – Bărboianu, Răuță, Manolache (cpt), Țicu – Meza Colli – Deac (65 Bratu),  Ekollo (90+1 Olaru), Roige, Vajushi – Arnăutu (81 Blănaru). Antrenor: Cătălin Munteanu.

Au arbitrat: Radu Petrescu (București) – Florin Păunescu (Rm. Vâlcea) și Vlad Bârleanu (București).

Arbitru de rezervă: Vasile Buzea (București).

Observatori: Ștefan Szilaghi (Satu Mare) și Cristian Petrean (Hunedoara).

 

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043