Final de cantonament cu înfrângere: 0-2 cu Slaven Belupo

Petrolul şi-a încheiat, în această după-amiază, seria jocurilor susţinute în cantonamentul de la Terme Catez, cu un test disputat în compania prim-divizionarei croate NK Slaven Belupo. Gazdele s-au impus cu scorul de 2-0, ambele goluri fiind marcate în partea a doua, de către Roei Gordana (68) şi Milos Vidovic (90+1).

„Lupii” au pus punct, în această seară, stagiului din Slovenia, cu un nou meci disputat în Croaţia, de această dată împotriva lui NK Slaven Belupo, locul şase în ultima ediţie a primului eşalon din ţara vice-campioanei mondiale şi aflată la ultimul test înainte de startul oficial în noul sezon. Pe micuţa, dar cocheta, arenă din Cvetkovec, la circa 30 de kilometri de Koprivnica, acolo unde îşi are cartierul general Slaven, echipa lui Leo Grozavu a cedat cu 2-0, după un joc în care, deşi a ţinut multă vreme pasul cu adversara sa, a trebuit, în cele din urmă, să se recunoască învinsă.

Prima repriză n-a adus momente importante decât spre finalul ei. Croaţii au deschis seria ratărilor prin Delic (28), cel care, ajuns în situaţie bună de finalizare, a şutat slab, în braţele lui Tordai, şi au avut marea şansă să treacă în avantaj după un penalty dictat cu destulă uşurinţă, pe care, însă, Vidovic (42) l-a executat în bara transversală.

După relure, Slaven a avut în continuare iniţiativa, iar Dolcel (50) a trimis balonul, cu o lovitură de cap, în butul din stânga lui Tordai, pentru ca, la cealaltă poartă, Saim Tudor (52) să-l „întindă” pe Markovic, cu un şut expediat de la 14 metri, lateral stânga. Până la urmă, amfitrionii au izbutit să deschidă scorul, după încă un penalty, la care, de această dată, Gordana (68) nu i-a lăsat nicio şansă lui Tordai, bătând perfect, în vinclul din stânga portarului petroliştilor. Iar, pe final, Vidovic (90+1) a securizat victoria gazdelor, cu o reluare din faţa porţii, după o fază lucrată, pe dreapta, de către Mendy.

Petrolul a încheiat, astfel, stagiul sloven cu trei înfrângeri, 1-2 cu FK Tuzla City,  0-1 cu HNK Velika Gorica şi 0-2 cu NK Slaven Belupo şi o remiză, 1-1 cu NK Krsko.. Mâine, „lupii” vor pleca spre ţară, urmând ca, de marţi, să intre pe ultima linie dreaptă a pregătirilor înainte de startul eşalonului secund.

* Paul Antoche a început jocul de astăzi ca titular, dar s-a văzut nevoit să părăsească terenul de joc după doar câteva minute. Antoche a acuzat o lovitură la genunchi şi a fost înlocuit cu Cazan, în minutul 13, urmând ca, la întoarcerea acasă, să efectueze o serie de investigaţii pentru a vedea gravitatea loviturii. Altfel, Alex Ţigănaşu a fost menajat, după ce, în ultimele zile, a acuzat uşoare probleme de natură medicală;

** La Slaven Belupo evoluează, din această vară, şi atacantul francez Jean Philippe Mendy, fost jucător al Petrolului în stagiunea 2007-2008! Împrumutat, la acea vreme, de la Dinamo, Mendya a prins doar trei jocuri în tricoul „galben-albaştrilor”, pentru ca, ulterior, să ajungă în Slovenia, la NK Maribor.

……………………

NK Slaven Belupo – FC Petrolul Ploieşti  2-0 (0-0)

Marcatori: Gordana (68), Vidovic (90+1).

NK Slaven: Markovic – Medimorec, Musa, Sarlija – Dolezal, Aparicio, Vidovic, Delic – Bongongui, Puclin – Jelic. Au mai jucat: Filipovic – Goda, Gordana, Dolcek, Karamarko, Mendy. Antrenor: Tomislav Ivkovic.

FC Petrolul: Tordai (72 Isvoranu) – Olaru (60 Neziri), Plămadă (60 Danci), Antoche (13 Cazan), Ţicu (68 Velisar) – Ghinga (cpt) (46 Chindriş) – Cruceru (55 Enescu), Ciocâlteu (55 Herea) – N. Popescu (82 Lambru), Arnăutu (70 Nica), Grecu (46 Saim Tudor). Antrenor: Leo Grozavu.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826