Final de cantonament cu o nouă remiză: 2-2 cu FK Sumqayit

Petrolul a terminat cantonamentul din Turcia cu o remiză, 2-2 (1-2) cu FK Sumqayit, după un joc extrem de disputat. Ploieștenii au punctat prin Manolache (4) și Compagno (80).

„Lupii” au pus capăt stagiului de la Kizilcahamam cu un ultim test, cel de-al cincilea susținut în cele aproape două săptămâni petrecute în Turcia. Iar faptul că elevii lui Flavius Stoican s-au aflat la finalul unei perioade extrem de solicitante s-a văzut până la un punct în meciul cu azerii de la FK Sumqayit, unul pe care petroliștii l-au început foarte bine, s-au văzut conduși la pauză, dar au reușit să echilibreze duelul în partea secundă.

Petrolul a deschis scorul foarte repede, MANOLACHE (4) reușind să reia din apropiere după o minge respinsă de portarul advers, dar Sumqayit a întors scorul până la pauză, Aliyev (20), cu o lovitură de cap trimisă din colțul din stânga al careului mic, și Abdullazada (40), scăpat singur cu Avram, după o pasă excelentă a lui Agayev, stabilind scorul primei reprize.

45 de minute în care, pe lângă golul lui Manolache, „găzarii” au mai avut câteva situații bune, cu Laurențiu Marinescu (27, 33) în prim plan, cel care nu a reușit să-l învingă pe Cannatov, mai întâi cu un șut din 10 metri, lateral stânga, iar mai apoi dintr-o poziție asemnănătoare, dar de pe cealaltă parte a careului azerilor.

După reluare, Petrolul a fost echipa care a avut mai mult posesia și a dominat teritorial, lucru cu atât mai lăudabil cu cât, treptat, au intrat pe teren toți juniorii din lot, iar eforturile s-au văzut, într-un final, răsplătite. „Lupii” au irosit, mai întâi, o ocazie mare, prin Pozo-Venta (60), cel care, scăpat singur în stânga, a șutat în mănușile lui Bayramov, și au reușit să restabilească echilibrul cu zece minute înainte de final, atunci când centrarea, de pe stânga, a lui Ștefanovici a fost fructificată de către italianul Andrea Compagno, cu o lovitură de cap expediată din fața porții.

Petrolul termină, astfel, cantonamentul din Turcia cu un bilanț echilibrat, o victorie, trei remize și o înfrângere, formația noastră urmând ca, mâine, să se revină acasă, acolo unde își va continua pregătirile în vederea startului ediției de campionat 2019-2020.

FC Petrolul Ploiești – FK Sumqayit 2-2 (1-2)

Marcatori: Manolache (4), Compagno (80)/ Aliyev (20), Abdullazada (40).

FC Petrolul: Avram (58 Lungu) – Bărboianu (46 Zaharia), Walace (75 Enache), Manolache, Țicu (70 Ștefanovici) – Meza Colli (62 Cracea), Mihăescu (46 Pozo-Venta) – Munteanu (62 Saim Tudor), Marinescu (cpt) (46 Bratu), Ștefănescu (55 I. Stoica) – Arnăutu (46 Compagno). Antrenor: Flavius Stoican.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11126
21022
31121
41119
51115