Prima victorie din Turcia: 3-1 cu FK Ahal!

Primul succes al petroliștilor în cantonamentul din Turcia a venit în această după-amiază, după 3-1 în partida cu FK Ahal, formație din prima ligă a Turkmenistanului. Golurile „lupilor” au fost marcate de către Pozo-Venta (43), Walace (59) și Ștefănescu (90+1).

Petroliștii au controlat startul întâlnirii, ajungând destul de des în preajma buturilor adverse, însă a lipsit ultima execuție, cea care să facă diferența și pe tabela de marcaj. Arnăutu (17) l-a „întins” pe portarul advers cu un „trasor” trimis de la 20 de metri, pe care Babayev l-a deturnat de sub transversală, pentru ca, la cornerul ce a urmat, jucătorii lui Ahal să scoată de două ori de pe linia porții, la șuturile lui Arnăutu și Meza Colli.

Treptat, formația din Turkmenistan a reușit să echilibreze duelul la centrul terenului, iar după ce Soltanov (35) a țintit, cu un șut de la 20 de metri, bara din stânga lui Lungu, două minute mai târziu Annayev avea să deschidă scorul, înscriind, după o pătrundere pe partea dreaptă, cu un șut violent expediat sub transversală.

Replica „lupilor” a venit rapid, iar la pauză s-a intrat de pe poziții de egalitate, POZO-VENTA (43) înscriind la colțul scurt, după o acție în banda stângă.

La un sfert de oră după reluare, trupa lui Flavius Stoican a trecut în avantaj, atunci când, după un corner de pe stângă, portarul a ratat intercepția și a degajat exact în WALACE (59), balonul ricoșând în plasă din fundașul brazilian, aflat aproape de linia porții. Imediat, Pozo-Venta (60) a ratat desprinderea, dintr-o situație de „unu la unu” cu portarul advers, iar Bratu (70) a trimis, din afara careului, în bara din stânga lui Oveznyradov. Și Ahal a avut șansa egalării, la pătrunderea pe centru a lui Abylov, încheiată cu un șut pe lângă buturile apărate de către Avram.

S-a terminat 3-1, pentru că, la chiar ultima fază, ȘTEFĂNESCU a profitat de o pasă excelentă a lui Mario Bratu și, după ce a driblat portaru, a trimis în poarta goală, „găzarii” obținând, astfel, primul succes al cantonamentului de la Kizilcahamam, după două remize și un eșec consemnate în partidele disputate anterior.

Petroliștii mai au de jucat un meci în stagiul din Turcia, duminică, cu gruparea azeră de primă ligă FK Sumquayt, urmând ca, luni, să revină în țară.

FC Petrolul Ploiești – FK Ahal  3-1 (1-1)

Marcatori: Pozo-Venta (43), Walace (59), Ștefănescu (90+1)/Annayev (37).

FC Petrolul: Apostolachi (30 Lungu) – Zaharia, Racu, Sîrghi, Manolache – Fabio Vieira, Meza Colli – Munteanu, Marinescu (cpt), Pozo-Venta – Arnăutu. Repriza a doua: Lungu (60 Avram) – Bărboianu, Walace, Racu (72 Enache), Ștefanovici (65 Ștefănescu) – Meza Colli (68 Țicu), Fabio Vieira (55 Cracea) – Saim Tudor, Pozo-Venta (65 Bratu), I. Stoica – Compagno.  Antrenor: Flavius Stoican.

FK Ahal: Babayev – Hojovov, Soyunov, Bashimov, Annadurdyyev – Orazov – Beknazarov, Annayev, Saparmammedov – Gurbanov, Soltanov. Au mai jucat: Oveznyradov, Annaorazov – Soyunov, Hamrayev, Hajyev, Abylov, Orazamev, Ylyasov, Kuliyev, Orazmammedov, Gaylyev. Antrenor: Rovshen Meredov.

Următorul meci

UTA Arad vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Francisc von Neuman
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12655
22648
32645
42640
52639