Final de drum, în Cupa României, pentru echipele de juniori!

Echipele de juniori „U19” și „U17” ale FC Petrolul Ploiești și-au încheiat aventura în Cupa României, ambele părăsind competiția în faza optimilor de finală, după o dublă extrem de echilibrată și de spectaculoasă disputată în compania lui Dinamo București.

Meciul echipelor „U19” s-a desfășurat în Capitală, iar Dinamo s-a impus cu scorul de 3-1, după 1-1 la pauză. Petroliștii au fost cei care au deschis scorul, printr-o execuție de excepție a lui Ianis Stoica (10), fotbalistul revenit după o accidentare și detașat, cu această ocazie, de la echipa mare punctând cu un șut la vinclu, expediat de la mare distanță! Amiftrionii au egalat doar un minut mai tîrziu, iar după pauză și-au consolidat victoria, înscriind de încă două ori.

Antrenorul „lupilor”, Gheorghe Liliac, a folosit în acest joc un prim „11” alcătuit din Petru Marinache – Andrei Șerban, Eduard Smaranda, Mehmet Ardic, Antonio Popa, Alin Boțogan, Rareș Simionescu, Ianis Stoica, Daniel Enache, Mario Bratu și Andrei Căciulă, pe lista de rezerve aflându-se Ștefan Georgescu – Fabian Sotir, Iulian Duță, Ovidiu Chițescu, Emanuel Badea și Dan Stoica.

La „U17” (foto), în confruntarea disputată pe stadionul „Chimia”, din Brazi, dramatismul a fost total, Dinamo câștigând cu 4-3 (0-1), la capătul unui joc cu rasturnări spectaculoase de situație. Petroliștii au deschis scorul prin Gabriel Stoica, la jumătatea primei reprize, și au intrat în avantaj la vestiare, portarul Darius Barbu reușind, chiar înainte de pauză să pareze o lovitură de pedeapsă! După reluare, oaspeții au reușit să se desprindă la 3-1, dar formația pregătită de către Marius Manolache a revenit și a egalat, prin golurile lui Narcis Ghiță și Leonard Iovu! Însă, cu cinci minute înainte de final, Dinamo a dat lovitura decisivă, mergând mai departe după victoria obținută cu scorul de 4-3!

Petroliștii au început jocul cu Darius Barbu – Ștefan Niță, Adrian Nicolae, Octavian Mănescu, Aris Oprea, Cristian Licsandru, Antonio Dănilă, Nicholas Stănescu, Dragoș Mănescu, Gabriel Stoica și Leonard Iovu. Pe lista de rezerve s-au aflat Lucian Stanciu – Bogdan Antonescu, Radu Dumitru, Octavian Dumitru, Tiberiu Dima, Narcis Ghiță și David Ilie.

De subliniat și faptul că, la ambele categorii de vârstă, între FC Petrolul și Dinamo există o diferență de eșalon. În vreme ce formațiile noastre activează în Campionatul Național, reprezentantele lui Dinamo participă în Liga Elitelor, ocupând poziția secundă în clasament atât la „U19”, cât și la „U17”.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043