Final de tur cu o înfrângere dureroasă! FC Petrolul – Gloria Buzău 0-1

Petrolul s-a împiedicat, în această seară, chiar pe „Ilie Oană”, pierzând în fața Gloriei Buzău într-un moment în care avea șansa să urce pe poziție direct promovabilă! Oaspeții s-au impus la limită, 1-0, cu un gol marcat la singurul lor șut expediat pe spațiul porții ploieștene, de către Valentin Munteanu, în debutul părții secunde.

Mitul invincibilității pe „Ilie Oană” s-a risipit, din nou, în această seară, când, după cinci victorii consecutive obținute în fața propriilor suporteri, petroliștii au suferit un eșec dureros în fața Gloriei Buzău. Și asta într-un moment în care trei puncte adăugate la zestrea din clasament i-ar fi dus pe „găzari” până pe locul doi, în coasta liderului UTA, și ar fi oferit, astfel, șansa unui final de an care să fie gestionat cu mult mai multă liniște și cu un moral la cote înalte.

Filmul jocului din această seară a fost, din păcate, unul pe care l-am mai văzut pe parcursul acestei stagiuni. Petrolul a început foarte bine jocul și a avut o primă repriză solidă, cu multe acțiuni ofensive și cu câteva ocazii importante, pe care n-a reușit, însă, să le fructifice. Younes (3) a rămas singur cu portarul advers, dar Stoian a încetinit balonul din drumul său spre plasă, înainte ca Bourceanu să degajeze de pe linia porții, iar Gavrilă (9) n-a reușit să-l învingă pe goal-keeperul oaspeților cu o lovitură de cap expediată din 6 metri. Rând pe rând, apoi, Bărboianu (14), Arnăutu (32, 41), Gavrilă (32) sau Cioinac (33) au avut șansa să-l pună la încercare pe Stoian, dar execuția finală i-a trădat, așa încât Gloria, aproape fără să conteze în ofensivă în primele 45 de minute, a scăpat fără gol până la pauză.

Parte a doua a debutat halucinant, cu o șansă irosită de către Gavrilă (49), un șut peste poartă din poziție favorabilă, urmată, la câteva secunde, de o contră tăioasă, și avea să se dovedească decisivă, a vizitatorilor: Valentin Munteanu (49) s-a lansat pe partea dreaptă, a ajuns în careu și l-a învins pe Avram cu un șut expediat la colțul lung!

Gloria prelua, astfel, din nimic avantajul pe tabela de marcaj, iar din acel moment luciditatea a dispărut definitiv din jocul „galben-albaștrilor”. Apăsați de presiunea minutelor care treceau fără să aducă nimic concret pe tabela de marcaj, elevii lui Flavius Stoican n-au reușit să mai găsească resursele necesare pentru a reveni în joc, în fața unei echipe buzoiene care a apelat la toate tertipurile posibile pentru a provoca un anti-joc total și a-și atinge, astfel, scopul final!

Petrolul a terminat turul de campionat în afara podiumului, însă lupta pentru promovare rămâne extrem de echilibrată, cu multe echipe strânse pe distanța a doar câteva puncte. Anul fotbalistic continuă, iar lunea viitoare, pe 2 decembrie, tot de la ora 18.00, formația noastră va juca din nou pe „Ilie Oană”, cu Metaloglobus București, într-un meci contând pentru prima etapă a returului stagiunii 2019-2020.

Foto: Cristian Stavri

FC Petrolul Ploiești – SCM Gloria Buzău 0-1 (0-0)

Marcator: V. Munteanu (49).

FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Gavrilă (68 Zaharia), Marinescu (cpt), Cioinac (68 Mihăescu), Saim Tudor (78 Blănaru) – Younes, Arnăutu. Antrenor: Flavius Stoican.

SCM Gloria: Stoian – Gîț, Ioniță (cpt), Balgiu, Nedelea (87 Godin) – Luptak, Bourceanu, Tucaliuc – V. Munteanu (78 Catană), V. Alexandru, Chipirliu (83 Pârcălabu). Antrenor: Ilie Stan.

Au arbitrat: Rareș George Vidican (Satu Mare) – Florian Alexandru Vișan (Galați) și Ovidiu Timar (Marghita – Bihor).

Rezervă: Vasile Buzea (București).

Observatori: Emil Voicu (Bacău) și Ciprian Anton (Suceava).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043