FC Petrolul – Gloria Buzău/Să terminăm turul cu victorie!

Tragem cortina peste prima parte a sezonului 2019-2020. Turul se încheie cu jocul pe care îl vom susține contra vecinilor de la Gloria Buzău, programat să se desfășoare mâine, de la ora 18.00, pe „Ilie Oană”.

Ultimul joc al turului, dar nu și al anului, în condițiile în care până la finele lui 2019 se vor disputa și primele două runde ale returului, propune un duel cât se poate de interesant pe „Ilie Oană”. Petrolul vine după șapte partide consecutive fără înfrângere în campionat, dar și după patru victorii la rând pe propria arenă, și are mare nevoie de toate cele trei puncte pentru a rămâne în partea superioară a clasamentului, în preajma zonei în care se împart biletele pentru primul eșalon.

Nu va fi, desigur, deloc ușor, „lupii” având de luptat atât cu oboseala și uzura ce s-au adunat în ultima lună, timp în care s-a jucat numai din trei în trei zile, dar și cu o echipă vizitatoare ce nu se anunță a fi nici pe departe un adversar comod, Gloria beneficiind de un lot în care regăsim mulți jucători experimentați și având, astfel, argumentele necesare pentru a oferi o replică dârză. Iar pentru Flavius Stoican, tehnicianul ce astăzi aniversează împlinirea a 43 de ani, jocul de mâine vine și cu alte bătăi de cap la pachet, în condițiile în care „lupii” nu vor putea conta pe Derlis David Meza Colli și Cristian Sîrghi, ambii suspendați după ce, la Turnu Măgurele, au văzut cel de-al patrulea cartonaș galben stagional. Celor doi li se alătură mai vechii indisponibili Walace da Silva și Ianis Stoica, vestea bună reprezentând-o, însă, recuperarea lui Younes Hamza, atacantul tunisian reluându-și antrenamentele la capacitate normală.

Jocul de mâine va începe la ora 18.00, biletele fiind disponibile la casa stadionului „Ilie Oană” și online, pe www.entertix.ro

Cine sunt adversarii

Înființată în 2016, sub numele de FC Buzău, după dispariția fostei Gloria Buzău, adversara noastră din această seară duce mai departe tradiția fotbalului din județul vecin. În 2017, după promovarea în eșalonul trei, FC Buzău a trecut sub aripa Primăriei Municipiului Buzău, ca secție a unui club sportiv nou înființat, ce avea să preia denumirea de Gloria. Urcușul a fost rapid, iar în vara acestui an Gloria ajungea în eșalonul secund, nivelul maxim pe care îl poate atinge, însă, la acest moment. Asta pentru că, dată fiind forma de organizare a clubului, buzoienii nu au drept de promovare în prima divizie, aflându-se, practic, în situația în care era, anul trecut, FC Argeș.

Cu toate acestea, ambițiile n-au fost deloc mici la Buzău, judecând după faptul că s-a construit un lot în care se regăsesc mulți jucători cu experiență la nivelul Ligii I, iar pe banca tehnică a fost instalat Ilie Stan, un tehnician cu „CV”. Alexandru Bourceanu, Bogdan Chipirliu, Valentin Alexandru, Andrei Enescu, Valentin Munteanu, Robert Candrea, Sebastian Ghinga, Relu Stoian sau Dragoș Balauru sunt numele cu experiență din efectivul buzoienilor, unul în care îl regăsim și pe fostul petrolist Răzvan Catană, cel care a fost alături de noul Petrolul în proiectul demarat în 2016. De asemenea, Ilie Stan are sub comandă și trei fotbaliști străini, mijlocașii Branislav Luptak (Slovacia), Sana Camara (Guinea Bissau/Portugalia) și fundașul central Moussa Konate (Mali/Franța), în vreme ce golgheterul echipei este Valentin Alexandru, cel care a punctat de zece ori în acest sezon, patru dintre reușite venind în urma unor lovituri de pedeapsă.

În clasament, după un start de sezon foarte bun, Gloria s-a scufundat ușor-ușor, iar acum ocupă poziția a zecea, cu 23 de puncte. În deplasare, buzoienii au bifat, până acum, două victorii (la Ripensia și la Cluj) și o remiză (la Tg. Jiu), toate obținute, însă, până în etapa a șasea.

Lot de jucători:

Portari: 1. Rareș Stoian (18 ani); 12. Relu Stoian (24 ani); 22. Dragoș Balauru (30 ani).

Fundași: 2. Alexandru Gîț (22 ani); 3. Moussa Konate (26 ani, Mali); 4. Dragoș Ceaușel (34 ani); 5. Marius Ioniță (29 ani); 18. Ciprian Perju (24 ani); 20. Răzvan Catană (30 ani); 23. Sebastian Ghinga (33 ani); 99. Gabriel Nedelea (19 ani);.

Mijlocași: 6. Robert Candrea (25 ani); 7. Ricardo Mihalache (25 ani); 8. Cristian Balgiu (25 ani); 9. Adelin Pârcălabu (24 ani); 13. Andrei Enescu (32 ani); 28. Branislav Luptak (28 ani, Slovacia); 29. Cosmin Tucaliuc (20 ani); 55. Alexandru Bourceanu (35 ani); 72. Mădălin Calu (19 ani); 77. Valentin Munteanu (30 ani); 80. Lassana Camara (28 ani, Guinea Bissau); 89. Daniel Vîlsan (19 ani); 97. Florin Cazan (23 ani).

Atacanți: 10. Bogdan Chipirliu (27 ani); 11. Dragoș Huiban (30 ani); 14. Matei Constantinescu (19 ani); 17. Liviu Godin (25 ani); 19. Valentin Alexandru (28 ani).

Antrenor: Ilie Stan.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826