Flavius Stoican, înaintea duelului cu UTA: „Concentrare, determinare, atitudine, agresivitate!”

FC Petrolul va susține luni, de la ora 18.00, primul meci al sezonului pe „Ilie Oană”, duelul cu UTA Arad fiind prefațat, astăzi, de către antrenorul Flavius Stoican.

Tehnicianul „galben-albaștrilor” nu ia în calcul decât varianta victoriei, începându-și discursul de la conferința de presă, organizată astăzi, prin a sublinia faptul că echipa pe care o conduce este datoare să le ofere suporterilor ploieșteni un joc bun și un rezultat pe măsură. „Îmi doresc, și sunt convins că așa se va întâmpla, să avem parte de un public cât mai numeros. Iar oamenii care vor veni pe stadion vor aștepta de la noi să obținem victoria. Ne vor împinge de la spate și vor fi bucuroși dacă vor vedea că echipa favorită se va ridica la pretențiile acestui public minunat. Avem și o galerie care, în momentul în care am fost în dificultate în jocul din prima etapă, ne-a susținut necondiționat, așa încât avem datoria să facem totul pentru ca lumea să plece fericită de la stadion”, a spus Flavius Stoican.

Antrenorul a vorbit, apoi, despre așteptările pe care le are de la duelul de luni seară. „Conduc o echipă alcătuită din jucători responsabili, care știu că ne așteaptă o partidă foarte importantă, în care vom întâlni un adversar care a început destul de bine campionatul. Cei de la UTA au un moral foarte bun, sunt încrezători în forțele lor, vin degajați, descătușați, dar asta nu înseamnă că or să aibă un meci ușor aici. Consider că avem toate premisele necesare ca să sperăm într-o victorie: un public extraordinar, un stadion frumos, o atmosferă frumoasă, jucători buni, valoroși, cu calitate!”, a subliniat tehnicianul „lupilor”. ”O să fie un meci deschis oricărui rezultat, iar noi trebuie să facem totul ca să câștigăm. Vreau să văd de la jucătorii mei lucruri frumoase, în ceea ce privește spectacolul, dar și lucruri responsabile, în ceea ce privește situațiile de joc. Trebuie să fim conectați, concentrați, vreau să văd agresivitate din partea lor, în sensul bun al cuvântului, pentru că asta își doresc și oamenii din tribune. Iar dacă suporterii văd atitudine, determinare, atunci la final, chiar dacă rezultatul nu va fi unul pe măsura așteptărilor, ne vom putea uita, cu toții, ochi în ochi”, a spus antrenorul ploieștenilor.

Flavius Stoican a vorbit și despre întâlnirea cu omologul său de pe banca arădenilor, Laszlo Balint „Cred că este prima dată când îl întâlnesc ca adversar. Ne cunoaștem, discutăm, ne-am și văzut acum câteva luni, la Brașov, știu că este interesat de tot ceea ce înseamnă fotbal și își dorește să demonstreze că poate fi un nume în fotbalul românesc. Îl respect, iar acum rămâne de văzut cine va avea câștig de cauză, cine va fi mai bun ca și echipă. Pentru că, până la urmă, noi, ca antrenori, încercăm să ne așezăm bine jucătorii pe teren, să le dăm un moral bun, să le oferim încredere și plăcerea de a juca, dar, până la urmă, totul depinde de ei”, a afirmat Stoican, cel care a încheiat prin a le transmite un advertisment rivalilor de luni seară.

„Avem date despre ei, știm că alcătuiesc o echipă bună, dar nici nu vreau să-i ridicăm foarte mult în slăvi, pentru că UTA nu este un adversar de nebătut! Este, totuși, o echipă de Liga a 2-a, și ea cu un lot format în vară, iar arădenii să fie convinși că or să aibă un meci foarte greu aici! Să nu fiu înțeles greșit, UTA este un nume în fotbalul românesc, dar de data aceasta va juca la Ploiești, pe <<Ilie Oană>> și, în mod cert, îi va fi foarte greu! Eu sunt convins că o să facem o partidă bună și chiar am să fiu dezamăgit dacă nu câștigăm!”, a conchis Stoican.

Concluziile în cazul ultimilor veniți

Flavius Stoican a vorbit și despre concluziile pe care le-a tras în cazul atacantului francez Guy Gnabouyou și mijlocașului Bogdan Gavrilă, jucători pe care i-a urmărit, miercuri, în testul cu Metalul Buzău. „Guy este în urmă cu pregătirea fizică, dar ne-a arătat că are calități. Vom lua o decizie în zilele următoare, și el așteaptă asta de la noi, dar vrem să fim convinși că vom face alegerea cea mai potrivită”, a spus Flavius Stoican.

„Pe Gavrilă îl cunosc de foarte mult timp. Știu la ce nivel poate ajunge, așa cum știu și la ce nivel se află acum. Este într-o poziție din care poate să mai crească, pentru că la acest moment se află în urmă cu pregătirea fizică, iar totul va depinde doar de el. Eu îi oferă șansa să facă asta, pentru că este un jucător care, atunci când este în formă, face diferența, dar la fel de adevărat este și că, atunci când are de suferit din punct de vedere fizic, nu iese în evidență”, a completat Stoican.

Casa de bilete, deschisă și în weekend

Biletele pentru confruntarea de luni seară pot fi procurate, și în weekend, de la casa de bilete a stadionului „Ilie Oană”. Aceasta va fi deschisă, sâmbătă și duminică, între orele 09.00-16.30. Prețurile biletelor sunt următoarele: Tribuna 0 – 25 lei; Tribuna I – 20 lei; Tribuna II – 12 lei; Peluze – 8 lei.

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043