Florin Pîrvu, înainte de FC Hermannstadt – FC Petrolul/ „Credem în forțele noastre și vrem să ne întoarcem cu puncte de la Sibiu”

Petrolul merge la Sibiu pentru una dintre „finalele” din ultima parte a sezonului regulat și cu misiunea, evident, de a recupera ecartul de două puncte ce o separă, la acest moment, de FC Hermannstadt. Partida se va juca duminică, de la ora 18.15.

„Ne va aștepta un meci foarte dificil, împotriva unei echipe foarte puternice. Hermannstadt joacă de mult în această componență, automatismele sunt create în timp, iar pe Marius Măldărășanu îl cunoaștem foarte bine, se află de o lungă perioadă pe banca echipei, cu rezultate excelente. Dar și noi suntem într-o formă bună, credem foarte mult în forțele noastre și ne dorim să ne întoarcem cu puncte de la Sibiu. Ar fi foarte important pentru ceea ce urmează și pentru ceea ce ne-am propus în acest final de sezon regulat”, a spus Florin Pîrvu, tehnicianul fiind încurajat și de evoluția bună pe care echipa sa a avut-o în ultimul meci, în ciuda înfrângerii suferite în fața CFR-ului.

„Ne-a marcat acel rezultat, pentru că, cel puțin în repriza a doua, am avut o evoluție solidă, ne-am creat multe ocazii de gol, pe care, din pacate, nu le-am și fructificat. Dar, vorbind cu jucatori atunci când am analizat meciul, am ajuns la concluzia că trebuie să fie un punct de plecare pentru noi și să jucăm la fel de bine și în etapele viitoare”, a adăugat Pîrvu, cel care se pregătește să marcheze un an de la primul său joc oficial pe banca Petrolului, unul în care adversara s-a numit… FC Hermannstadt (13 februarie 2023)! Suntem pregătiți cu toții, nu avem probleme medicale și, din acest punct de vedere, lucrurile sunt în regulă. Nu vom putea conta însă pe Albin Berisha, cel care mai are puțin de așteptat până la rezolvarea actelor și nu poate evolua în acest meci, dar, în rest, toată lumea este aptă”, a mai afirmat antrenorul „galben-albaștrilor”, cel care l-ar putea debuta, în schimb, pe mijlocașul finlandez Tommi Jyry, sosit și el, în această săptămână, la Ploiești, la fel ca Berisha. „L-am urmărit destul de mult înainte să-l transferăm și mă bucur că a făcut acest pas și că a venit alături de noi. Este un „fighter”, un jucător cu tehnică bună, „box to box”, execută foarte bine loviturile libere. Echipa avea nevoie de el și, cu siguranță, va aduce un plus”, așa l-a caracterizat Pîrvu pe jucătorul nordic.

La rândul său, Jyry este nerăbdător să debuteze în tricoul „galben-albastru”. „Sunt gata să joc dacă antrenorul are nevoie de mine, de aceea sunt aici! Încă nu sunt la 100% din punct de vedere fizic, dar trag tare să recuperez și să ajung cât mai repede la potențialul maxim”, a spus Jyry, cel care a explicat și de ce a ales campionatul din România, pentru prima sa experiență fotbalistică în afara Finlandei. „Este un campionat mai puternic decât în Finlanda și îmi place modul în care este privit fotbalul aici. Jocul este mai rapid, în vreme ce în Finlanda este mai tacticizat și mai lent, și cred că mă pliez mai degraba pe stilul de joc de aici. Am vrut să progresez, să trec la nivelul următor în cariera mea, să incerc o nouă provocare, și sunt convins că am făcut alegerea potrivită să vin la Petrolul”, a mai adăugat Tommi Jyry.

Înregistrarea integrală a conferinței de presă ce a prefațat confruntarea de la Sibiu o puteți urmări pe FCP TV.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043