Gata de debut! Mâine începe campionatul 2021-2022

Așteptarea a luat sfârșit! Sezonul 2021-2022 va porni, mâine, la drum, Petrolul deschizând campionatul cu un meci, pe „Ilie Oană”, cu Politehnica Iași. Partida va începe la ora 11.00.

Petrolul are parte de un debut dificil în noul sezon. Pe „Ilie Oană” vine o formație care, până de curând, juca în primul eșalon, Politehnica Iași, meciul de mâine fiind prefațat, într-o conferință de presă organizată astăzi, de către directorul tehnic Claudiu Tudor, antrenorul principal Nicolae Constantin și „căpitanul” echipei, Valentin Țicu.

„Ne-am pregătit de șapte săptămâni pentru acest start de campionat și suntem plini de entuziasm și de încredere. Așteptăm cu nerăbdare meciul de mâine, în care vrem să arătăm lucruri bune, și sperăm să avem o cu totul altă față comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în ultimele sezoane. Știu că va fi o partidă grea, știu că cei de la Iași vor veni cu dorința de a pleca neînvinși de aici, dar eu sunt convins că suntem pregătiți! Și, dincolo de asta, cel mai important lucru este acela că vom juca cu <<scutul>> pe piept! Le mulțumim celor de la Primărie și de la Consiliul Local că ne-au ajutat în acest sens și suntem optimiști că se va realiza și acea asociere, iar lucrurile vor intra cât mai repede pe un făgaș normal. În același timp, sperăm ca mâine să avem cât mai multă lume în tribune, pentru că echipa are nevoie de sprijin și ne dorim să le întoarcem suporterilor acest ajutor cu un joc bun și cu un rezultat pe măsură”, a afirmat Claudiu Tudor.

Pe aceeași lungime de undă s-a aflat și antrenorul principal Nicolae Constantin, și el în fața debutului oficial, în această calitate, pe banca echipei căreia, ca jucător, i-a fost și „căpitan”. „Ne-am pregătit bine în această perioadă și sperăm ca primul meci oficial să ne aducă un joc bun și un rezultat pe măsură. Știm ce avem de făcut, cred că știm și cum o să abordeze adversarii nostri meciul, dar nu aș vrea să cădem în capcana în care să îi subestimăm. Trebuie să tratăm întâlnirea cât se poate de serios, pe asta am și insistat toată săptămâna, iar dacă vom respecta ceea ce am pregătit, atunci, cu siguranță, vom fi bucuroși mâine”, a spus Nae Constantin. „Trebuie, în primul rând, să avem o echipe bine organizată, atât ofensiv, cât și defensiv. Am încercat să construim un joc prin care să căutăm să desfacem echipele care vin, se apără și folosesc arma contraatacului. Ne trebuie o construcție făcută cu răbdare, să încercăm să accelerăm în momentul în care găsim spații libere, dar, pe de altă parte, să fim și foarte atenți la acțiunile lor de contraatac. Cam aceasta este cheia, din punctul meu de vedere”, a adăugat tehnicianul „lupilor”, cel care s-a declarat mulțumit de efectivul pe care îl are sub comandă. „În momentul în care am venit aici nu am cerut jucători anume. Am stabilit, împreună cu conducerea, o strategie prin care am identificat posturile în care aveam nevoie de întăriri și am încercat să aducem cei mai buni jucători pentru acele poziții. Iar aceștia sunt cei mai buni jucători pe care i-am putut aduce! Eu sunt mulțumit de lot, ne-am pregătit bine, știm ce avem de făcut și sper ca mâine să debutăm cu dreptul și să avem o evoluție care să mulțumească pe toată lumea”, a conchis Nae Constantin.

Deja un „veteran” al lotului, în condițiile în care se pregătește, la cei 20 de ani ai săi, să abordeze cel de-al cincilea sezon în tricoul Petrolului, Vali Țicu este cel desemnat să poarte, în noul campionat, banderola de căpitan. „Este, practic, un vis care mi s-a îndeplinit. Această banderolă îmi dă încredere și, evident, mă face mai responsabil. Trebuie să formăm un grup puternic, o adevărată familie și, atunci, nu cred că ne va sta cineva în cale”, a spus tânărul fundaș stânga. „Știm că meciul de mâine va fi unul greu, pentru că Iașiul are jucători care au trecut pe aici și un antrenor care a fost, recent, la Petrolul și ne așteptăm să vină cu dorința de revanșă. Însă, suntem încrezători în forțele noastre și cred că o să arătăm foarte bine. După părerea mea, noi suntem principalul nostru adversar, dar dacă vom face lucrurile bine, atunci nu cred că are cine să ne pună probleme”, a concluzionat Vali Țicu.

Înregistrarea integrală a conferinței de presă o puteți urmări pe FCP TV, mai jos.

Partida de mâine va începe la ora 11.00, și va fi arbitrată de către o brigadă alcătuită din Iulian Dima (București) – Gabriel Stroe (Pitești) și Vlad Bîrleanu (București). Arbitru de rezervă va fi Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe), iar ca observatori au fost delegați Marcel Savaniu (Brașov) și Horațiu Stănescu (Craiova).

Accesul publicului pe stadion va fi permis în condițiile protocolului de desfășurare al competițiilor, în limita a 50% din capacitate. Biletele pot fi procurate de la casa stadionului „Ilie Oană” (deschisă astăzi până la ora 17.00, iar mâine începând cu ora 08.00), precum și on-line, de pe www.entertix.ro (aici), persoanele elibigile pentru a asista la meci fiind următoarele:

  1. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  2. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore (testele trebuiesc eliberate de către Laboratoare autorizate).
  3. Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-COV-2 (cu prezentarea documentelor medicale doveditoare).

În conformitate cu legislația în vigoare, măsurile de mai sus se aplică inclusiv copiiilor cu vârsta de 3 ani și mai mari.

Important!!
Pentru meciul de mâine va exista posibilitatea efectuării unor teste antigen rapide la stadionul „Ilie Oană”.  În acest sens, începând cu ora 08.00, vor fi amenajate două puncte, la intrarea spre Tribuna 2 și în zona Peluzei „Ilie Oană”.
Prețul unui test va fi de 20 de lei.
Casa de bilete se deschide la ora 08.00.

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043