Încă o piedică pe „Ilie Oană”: 1-1 cu CSM Slatina!

Petrolul n-a reușit să câștige, nici în această seară, pe propriul teren, încheind doar la egalitate restanța cu nou-promovata CSM Slatina. „Lupii” au deschis scorul prin Buhăescu (69), dar nu au putut să-și conserve avantajul, văzându-se egalați după golul, suspect de ofsaid, reușit de Vlada (76).

Cu opt schimbări în formula de start față de confruntarea precedentă, trupa lui Viorel Moldovan n-a dat semene că și-a găsit cadența în prima repriză a confruntării cu nou-promovata CSM Slatina. Așa cum era de așteptat, mingea a stat mai mult în posesia „galben-albaștrilor”, dar dominarea a fost mai degrabă una teritorială. Centrările, de pe stânga, ale lui Saim Tudor nu au găsit pe nimeni la finalizare, așa cum nici încercările de la distanță nu au avut mai mulți sorți de izbândă, mingea trecând, în general, alături de buturile slătinenilor. Singurul care a prins ținta, pe parcursul primei reprize, a fost Roige (29), după o minge recuperată și un șut din interiorul careului, dar Grecu a avut răspunsul potrivit și a reușit să deturneze de sub transversală!

Debutul părții secunde a părut să aducă și ceva mai multă precizie, dar Roige (46) și Saim Tudor (52) n-au reușit să-l învingă pe Grecu, portarul oaspeților intervenind salvator la șuturile jucătorilor petroliști. Moldovan a schimbat, treptat, liniile, în ofensivă, a forțat cu două vârfuri de meserie și, până la urmă, a picat și golul, atunci când Olaru a centrat perfect de pe dreapta, iar BUHĂESCU (69) a reluat cu capul, de la 7-8 metri, făcând inutil plonjonul lui Grecu: 1-0.

Părea să fie golul descătușării, mai ales că, imediat, au mai urmat câteva momente „fierbinți” la poarta oaspeților, nefructificate din păcate. Și, așa cum se întâmplă nu de puține ori, practic din nimic Slatina a dat lovitura, revenind, cu noroc, pe tabela de marcaj. Vlada (76), aflat într-o poziție suspectă de ofsaid, a „agățat” un balon în interiorul careului, după un șut de la distanță, și, rămas singur, a trimis în plasă, transformând finalul de meci într-unul de coșmar pentru „găzari”.

Cu această remză, „lupii” acumulează 14 puncte și ocupă poziția a șaptea, în ierarhia la zi a eșalonului secund. În etapa următoare, a zecea, formația noastră va sta, iar viitoarea confruntare o va disputa tot pe „Ilie Oană”, cu Rapid București, în runda cu numărul 11.

Foto: Răzvan Păsărică

FC Petrolul Ploiești – CSM Slatina  1-1 (0-0)

Marcatori: Buhăescu (69)/Vlada (76).

FC Petrolul: Kitanov – Olaru, Meijers, Manolache, Poelmans (80 Vajushi) – Salifu (59 Lax) – Constantinescu (46 Bratu), Matiș (46 Balint), Roige (cpt), Saim Tudor – Beleck (59 Buhăescu). Antrenor: Viorel Moldovan.

CSM Slatina: Grecu – C. Radu, Motroc, Manea, Demci (72 Vlada) – V. Gheorghe (cpt), O. Popescu (75 Necșulescu) – Oprescu, Doman (67 Grigore), Rogoveanu (67 Deta) – I. Stoica (72 Pisăru). Antrenor: Mihai Ianovschi.

Au arbitrat: Horia Mladinovici (București) – Bogdan Velicu (București) și Alexandru Filip (Constanța).

Arbitru de rezervă: Claudiu Marcu (Constanța).

Observatori: Gheorghe Mihalache (București) și Andrei Simion (București).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043