Încă trei puncte pierdute pe teren propriu!

După un penalti ratat, două bare, un gol anulat, discutabil, pe motiv de ofsaid și un altul primit la singura ocazie a oaspeților, Petrolul a pierdut, astăzi, confruntarea cu Concordia Chiajna, disputată, pe „Ilie Oană”, în cea de-a doua etapă din play-out. Oaspeții s-au impus la limită, 1-0, grație reușitei lui Lucian Ion (30).

Startul de meci a dat senzația că terenul este înclinat spre poarta Chiajnei. „Lupii” au atacat în valuri și au avut prima șansă reală de gol atunci când, încă, nu trecuseră cinci minute. Arbitrul întâlnirii a dictat o lovitură de pedeapsă, după ce Buhăescu a fost busculat în marginea careului mic, dar Vajushi a batut previzibil penaltiul, Chesneau ghicind direcția șutului și reușind să respingă. Faza a continuat cu o centrare a lui Roige și o reluare, din fața porții, a lui Buhăescu, dar mingea, deviată dintr-un fundaș al oaspeților, a lovit transversala și s-a dus în corner!

Asediul „galben-albaștrilor” a continuat cu și mai mare îndârjire, însă balonul a refuzat, efectiv, să intre în poarta! Buhăescu (25) a izbutit să înscrie, dar golul a fost anulat de o semnalizare discutabilă, pentru un ofsaid, a asistentei Ramona Udrea, după care Vajushi (27) a țintit bara din dreapta lui Chesneau, cu un șut din afara careului.

Și, parcă în continuarea unui film pe care l-am văzut de atâtea ori pe parcursul acestui sezon, ocaziile s-au răzbunat, Chiajna reușind să deschidă scorul la una dintre puținele ocazii în care a ajuns în careul lui Avram! O lovitură liberă de pe dreapta, la care defensiva petrolistă n-a putut să degajeze la timp, iar Lucian Ion (30) a profitat și a înscris, cu o reluare din 6 metri: 0-1!

Un gol care, în cele din urmă, avea să se dovedească a fi decisiv în economia întâlnirii, pentru că, până la final, tabela de marcaj nu s-a mai mișcat. Petrolul a dominat clar, din punct de vedere teritorial, și în partea a doua, dar, pe măsură ce s-a scurs timpul, a intervenit precipitarea, așa încât, în ciuda mutărilor ofensive făcute de către Octavian Grigore, soarta jocului nu s-a schimbat. S-a terminat 0-1 și, încă o dată, „lupii” calcă greșit pe teren propriu, aici unde, în acest campionat, au pierdut mult prea multe puncte!

În etapa următoare, programată să se dispute la jumătatea săptămânii, Petrolul va sta, meciul din deplasare cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu fiind amânat. Astfel, următoarea confruntare a „lupilor” va fi tot pe „Ilie Oană”, sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 12.30, cu Gloria Buzău.

Foto: Răzvan Păsărică și Cristi Stavri (www.sportpictures.eu)

FC Petrolul Ploiești – Concordia Chiajna 0-1 (0-1)

Marcatori: L. Ion (30).

FC Petrolul: Avram – Olaru (89 Nir Lax), Mondragon, Meijers, Țicu – S. Pană – Constantinescu (46 Bratu), Ekollo (46 R. Moise), Roige (cpt) (68 Arnăutu), Vajushi (89 Mitrea) – Buhăescu. Antrenor: Octavian Grigore.

Concordia: Chesneau – Borța, Marc (cpt), L. Ion, Cherecheș – Biceanu, Piper (29 Ciucureanu) – M. Dumitru (87 Cocoș), Rosado (33 Lazăr), Deac (29 Llullaku) – Herghelegiu. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Au arbitrat: Marius Chițu (Târgoviște) – Iulian Brânză (Botoșani) și Ramona Udrea (Tg. Jiu).

Arbitru de rezervă: Vasile Buzea (București).

Observatori: Marian Lumânare (București) și Teodora Albon (Cluj-Napoca).

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043