Industria Galda – FC Petrolul/Obiectiv clar: calificarea în optimi!

Cu o tragere la sorți ce poate fi considerată, fără teamă de a greși, drept una „blândă”, Petrolul se află în fața calificării în faza optimilor de finală din cadrul „Cupei României”. Mâine, „lupii” vor evolua pe terenul unei formații de eșalon trei, ACS Industria Galda, așa încât pornesc, indiscutabil, din postura favoriților.

Un meci ce poate fi privit ca un bun prilej pentru depășirea perioadei nu tocmai fericite pe care o traversează elevii lui Flavius Stoican, dar care trebuie, în același timp, abordat cu toată seriozitatea, pentru a fi evitată încă o surpriză neplăcută. „Jocul de la Galda îl vom trata cu maximă atenție, pentru că trebuie să câștigăm și să mergem mai departe. Se știe, Cupa României este unul dintre obiectivele noastre majore și ne dorim să ajungem cât mai sus în această competiție. Va trebui să fim foarte atenți, să fim conectați la joc, ca să nu mai avem parte de surprize nedorite”, a spus antrenorul principal al „găzarilor”, Flavius Stoican, cel care nu va putea sta pe banca echipei sale în această confruntare, după „roșul” văzut la Cluj.

Petroliștii s-au antrenat, în această dimineață, la Ploiești, iar în cursul zilei au plecat spre Alba Iulia, acolo unde vor înnopta, urmând ca mâine să facă deplasarea către Galda de Jos, localitatea în care se va desfășura întâlnirea. Din lotul „galben-albaștrilor” nu vor face parte Laurențiu Marinescu, suspendat după eliminarea de la Cluj, Walace da Silva, Mădălin Mihăescu și Bogdan Gavrilă, cei trei fiind, în continuare, indisponibili din cauza unor accidentări. Revine, în schimb, Ionuț Cioinac, cel care și-a ispășit, la finele săptămânii trecute, etapa de suspendare primită după cartonașul roșu văzut în meciul cu Sportul Snagov.

Cât despre echipa gazdă, ACS Industria Galda are un start de sezon modest, suferind cinci înfrângeri în tot atâtea partide disputate în Seria a 5-a din Liga 3, marcând 2 goluri și primind 14. Amfitrionii de mâine s-au revanșat, oarecum, prin parcursul din Cupa României, acolo unde, până în această fază, le-au eliminat pe CS Ocna Mureș, AFC Unirea Alba Iulia, CS Măgura Cisnădie și CSM Avântul Reghin.

Partida de mâine, de la Galda de Jos, va începe la ora 16.30, prețul unui bilet fiind de 10 lei. Întâlnirea va fi condusă de către Constantin Olaru (Rm. Vâlcea) – Florin Păunescu (Rm. Vâlcea) și Marian Truță (Băbeni-Vâlcea), în vreme ce, ca observatori, au fost delegați Laszlo Sajtos (Sibiu) și Ion Orosfoian (Tg. Mureș).

 

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043